بین‌الملل 11:10 - 27 آبان 1403
تاکید چین بر حل وفصل صلح آمیز بحران اوکراین، وعده کانادا برای ادامه حمایت از کی یف، امکان ادامه تماس رهبران اروپایی با پوتین، هشدار درباره فروپاشی اوکراین و تصرف چند روستای دیگر در دونتسک توسط روسیه، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. 

تحولات اوکراین| قصد آلمان برای ارسال موشک‌ دوربرد به کی‌یف

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، روز شنبه در کنفرانس حزب «اتحاد 90/سبزها» در ویسبادن اعلام کرد که این کشور باید از الگوی کشورهای اروپایی پیروی کرده و ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین را آغاز کند. این دیپلمات تاکید کرد که گسترش کمک‌های نظامی مورد نیاز کی‌یف یک «مسئولیت مهم برای آلمان» است.

وی همچنین اشاره کرد که فرانسه و بریتانیا از مدتی پیش موشک‌های کروز به اوکراین ارسال می‌کنند. بربوک افزود: «صحبت بر سر این است که ما بالاخره توانایی انجام آنچه شرکای ما مدتهاست انجام می‌دهند را پیدا کنیم.»با این حال، بر اساس گزارش منابع، بربوک به طور مستقیم به موشک‌های کروز آلمانی Taurus اشاره نکرد.

در این رابطه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در واکنش به درخواست بربوک برای ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین، دیدگاه وی را به شدت مورد انتقاد قرار داد و او را «نژادپرستی افراطی» خواند. 

در اواخر اکتبر، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، اعلام کرد که مخالف ارسال موشک‌های دوربرد Taurus برای نیروهای مسلح اوکراین است، زیرا این اقدام خطر تشدید تنش‌ها را به همراه دارد. وی همچنین به بحث‌های مربوط به حملات اوکراین با استفاده از تسلیحات آمریکایی یا اروپایی به اهدافی در عمق خاک روسیه با تردید نگاه کرد.

پیش از آن، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تاکید کرد که توافق احتمالی ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای حملات به خاک روسیه با تسلیحات غربی نشان‌دهنده مشارکت مستقیم آن‌ها در درگیری اوکراین خواهد بود و ماهیت این درگیری را به طور اساسی تغییر خواهد داد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و نود و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

شی جین‌پینگ خواستار حل‌وفصل مسالمت آمیز بحران اوکراین شد

موضع گیری چین در قبال بحران اوکراین همچنان بر حمایت از مذاکرات مسالمت آمیز و کاهش تنش‌ها استوار است. شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، بامداد امروز، یکشنبه در دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در لیما، در حاشیه نشست همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) این مسئله را مورد تاکید قرار داد. وی گفت: «مواضع و اقدامات چین در خصوص مسئله اوکراین همواره روشن و شفاف بوده است: میانجی‌گری، حمایت از مذاکرات مسالمت آمیز، تلاش برای برقراری صلح و کار جدی برای کاهش تنش‌ها.»

رئیس‌جمهور چین همچنین تاکید کرد که مفهوم امنیت ملی نباید بهانه‌ای برای محدود کردن دیگر کشورها باشد.

پیش‌تر، شی جین‌پینگ در دیداری با جو بایدن اعلام کرده بود که چین آماده همکاری با دولت منتخب در ایالات متحده است.

وعده نخست وزیر کانادا برای تلاش در حل بحران اوکراین 

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، در کنفرانس خبری پایانی نشست همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) در لیما اعلام کرد که برای پایان دادن به بحران اوکراین، همکاری‌های نزدیک‌تر و سازنده‌تری لازم است.

وی گفت: «من فکر می‌کنم برای همه واضح است که پایان دادن به خشونت در اوکراین و خاتمه دادن به درگیری‌ها در سراسر جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. ما به همکاری نزدیک با ولودیمیر زلنسکی و اوکراینی‌ها ادامه خواهیم داد. این امر از همه ما سطحی از مشارکت را با همکارانی می‌طلبد که نظرات متفاوتی با ما دارند و اعتماد به آن‌ها، مانند اعتماد به رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین، در پایین‌ترین سطح قرار دارد.»

او در ادامه افزود که همکاری‌های بیشتر برای دست‌یابی به این هدف ضروری است. پیش‌تر، در اوایل نوامبر، ولودیمیر زلنسکی اعلام کرده بود که کانادا سامانه پدافند هوایی NASAMS را به اوکراین ارسال کرده و کی‌یف انتظار دارد این سامانه را تا پایان سال 2024 دریافت کند.

ترودو: پایان بحران اوکراین نیازمند همکاری جمعی است

نخست‌وزیر کانادا، شب گذشته، شنبه، در اظهاراتی درباره تماس تلفنی اخیر رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت که تعامل برای پایان دادن به بحران اوکراین ضرورت دارد.

جاستین ترودو در حاشیه نشست همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم همه ما متوجه هستیم که پایان دادن به خشونت در اوکراین و درگیری‌ها در سراسر جهان چقدر اهمیت دارد. این امر نیازمند سطحی از تعامل با همکارانی است که در بسیاری از موارد با آن‌ها موافق نیستیم.»

در پاسخ به سوالی درباره احتمال تماس مستقیم او با رئیس‌جمهور روسیه، ترودو اظهار داشت که سطح اعتماد او به پوتین «احتمالاً در پایین‌ترین حد ممکن» است.

ترودو در پایان تاکید کرد که اتاوا به حمایت همه‌جانبه خود از کی‌یف ادامه خواهد داد.

شولتز: تنها راه فهمیدن نظر پوتین درباره مذاکرات، صحبت با اوست

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در مصاحبه با روزنامه "زوددویچه تسایتونگ" اظهار داشت که تنها راه برای درک دیدگاه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، درباره مذاکرات اوکراین، پرسیدن مستقیم از خود او است.

این اظهارات در پاسخ به سوال خبرنگاری مطرح شد که پرسید چرا پوتین باید در مذاکرات صلح شرکت کند، در حالی که موقعیت روسیه در حال تقویت است. شولتز افزود که حدس و گمان درباره این موضوع بی‌فایده است. وی گفت: «ما باید این موضوع را بررسی کنیم، از جمله صحبت کردن با او در این باره مسئله که ضروری است.»

روز جمعه، به درخواست طرف آلمانی، نخستین تماس تلفنی از دسامبر 2022 بین پوتین و شولتز انجام شد. در جریان این گفت‌وگو، تبادل نظر مفصل و صریحی درباره وضعیت اوکراین صورت گرفت. رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که مسکو همواره برای ازسرگیری گفت‌وگوها آماده است.

سایر رهبران اروپایی نیز ممکن است با پوتین تماس بگیرند

به گزارش روزنامه ایتالیایی"کوریه دلا سرا"، پس از تماس تلفنی اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، ممکن است سایر رهبران اتحادیه اروپا نیز با وی تماس برقرار کنند. 

این روزنامه تماس شولتز را «اولین اثر بین‌المللی» پیروزی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، توصیف کرد و با اشاره به اینکه مراسم تحلیف ترامپ هنوز دو ماه باقی مانده، گفت که در اروپا نشانه‌های روشنی از تمایل به بهبود روابط با مسکو مشاهده می‌شود.

به عقیده تحلیلگران ایتالیایی، پس از تماس شولتز، رهبران فرانسه، ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی نیز ممکن است با پوتین تماس بگیرند.

رئیس‌جمهور کلمبیا: کنفرانس صلح اوکراین بدون مشارکت روسیه بی‌معنی است

گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا، اعلام کرد که مشارکت کشورش در کنفرانس‌های صلح مرتبط با بحران اوکراین تنها در صورتی معنا خواهد داشت که هم نمایندگان کی‌یف و هم مسکو در آن شرکت داشته باشند.

وی در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «کنفرانس صلح اوکراین باید پیش از هر چیز شامل اوکراین و روسیه باشد. ما در چنین نشستی، اگر دعوت شویم، شرکت خواهیم کرد.»

پترو افزود: «کنفرانس صلح بدون مشارکت اوکراین یا روسیه، کنفرانسی برای صلح نیست، بلکه برای جنگ است.»

این اظهارات در واکنش به خبر سخنرانی ولودیمیر زلنسکی در دانشگاه ساوانای کلمبیا مطرح شد. زلنسکی ابراز تأسف کرده بود که رئیس‌جمهور کلمبیا در کنفرانسی که در ماه ژوئن در سوئیس برگزار شد، شرکت نکرده است.

پترو قصد داشت در آن کنفرانس شرکت کند، اما در لحظه آخر از این تصمیم صرف‌نظر کرد و گفت که در چنین کنفرانس یکجانبه‌ای، امکان بحث درباره راه‌حل‌های بحران بین مسکو و کی‌یف وجود ندارد.

تمایل سیاستمدار متولد در روسیه برای انتصاب به نماینده ویژه ترامپ در بحران اوکراین 

روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داد که بوریس اپشتاین، مشاور حقوقی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، پیشنهاد داده است که وی به عنوان نماینده ویژه آمریکا در بحران اوکراین منصوب شود.

این روزنامه نوشت: «ترامپ در مسیر سفر به واشنگتن برای نخستین دیدار حضوری با جو بایدن پس از پیروزی در انتخابات بود که یکی از مشاوران ارشد وی نظریه جالب میانجی‌گری در حل‌وفصل صلح‌آمیز بین روسیه و اوکراین را مطرح کرد.»

به گفته منابع مطلع، اپشتاین که پیش‌تر مسئولیت هماهنگی مسائل دفاع حقوقی ترامپ در پرونده‌های کیفری وی را برعهده داشت، از ترامپ خواسته تا وی را به عنوان نماینده ویژه در بحران روسیه و اوکراین منصوب کند. "نیویورک تایمز" افزود: «ترامپ با علاقه مشخصی به این ایده گوش داد، اما هنوز نظر خود در این خصوص را اعلام نکرده است.»

اپشتاین که در روسیه متولد شده و دوران کودکی خود را در آنجا گذرانده است، هیچ تجربه کار دیپلماتیکی ندارد.

این روزنامه اشاره کرد: «صرف‌نظر از سرنوشت این ایده، ترامپ اختیارات فوق‌العاده‌ای به مشاور خود داده و تمایل بیشتری به گوش دادن به نظرات او در مقایسه با سایر مشاوران نشان میدهد و حتی ایلان ماسک نیز از میزان اختیارات اپشتاین شگفت‌زده شده است.»

کولبا: اگر زلنسکی پیمان صلح نامطلوبی را امضا کند، اوکراین فروخواهد پاشید

دمیتری کولبا، وزیر سابق امور خارجه اوکراین، هشدار داد که اگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، کی‌یف را مجبور به امضای پیمان صلحی با شرایط نامطلوب کند، این کشور با ناآرامی‌ها و آشوب‌های گسترده‌ای مواجه خواهد شد.

وی در مصاحبه‌ای با مجله "اکونومیست" گفت: «اگر دولت ترامپ شرایط صلح غیر قابل قبولی را به اوکراین تحمیل کند و زلنسکی آن را بپذیرد (که احتمالاً بعید است)، بخشی از جامعه اوکراین به مقاومت خواهد پرداخت. این ناآرامی‌ها ممکن است به فروپاشی کشور منجر شود.»

کولبا تاکید کرد که حتی اگر ترامپ کمک‌های مالی به اوکراین را قطع کند، ولودیمیر زلنسکی بلافاصله تسلیم نخواهد شد. وی همچنین اشاره کرد که اوکراین می‌تواند بر حمایت‌های ارسال‌شده از سوی اروپا و آمریکا در روزهای پایانی دولت جو بایدن حساب کند. به گفته وی، اگر اوکراین به امضای صلح با شرایط نامطلوب مجبور شود، مسئولیت اصلی پیامدها بر عهده ترامپ خواهد بود.

ژاپن به اوکراین تجهیزات انرژی ارسال می‌کند

تاکشی ایوایا، وزیر امور خارجه ژاپن که روز شنبه به کی‌یف سفر کرد، در دیدار با آندری سیبیگا، همتای اوکراینی خود، اعلام کرد که ژاپن قصد دارد ترانسفورماتورهای بزرگ، توربین‌های تولید همزمان برق و حرارت، و ژنراتورهای کوچک برای تولید انرژی توزیع‌شده به اوکراین ارسال کند.

وی در این دیدار گفت: «وزرای خارجه توافق کردند که همکاری و تبادل اطلاعات در حوزه امنیت را تقویت کرده و مذاکرات سطح بالا بین نمایندگان وزارت امور خارجه و وزارت دفاع دو کشور را برگزار کنند. علاوه بر این، وزیر ایوایا برنامه ارسال تجهیزات اضافی برای نیروهای دفاع از خود و همچنین تجهیزات مرتبط با انرژی در آستانه فصل زمستان را تشریح کرد.»

در ملاقات تاکشی ایوایا با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، نیز طرف ژاپنی بر تعهد کشورش در حمایت از اوکراین تاکید کرده و طرفین درباره همکاری‌های امنیتی تبادل نظر کردند. ایوایا تاکید کرد: «مواضع "ژاپن همراه با اوکراین" تغییر نکرده است و از جمله اولین سفرهای من پس از تصدی این سمت، سفر به اوکراین بوده است.»

وزیر خارجه ژاپن حمایت از تحقق سریع صلح عادلانه و پایدار در اوکراین را که دارای "برنامه پیروزی" است، اعلام کرد و بر ادامه همکاری تأکید نمود.»

این سفر غیرمنتظره ایوایا به اوکراین، نخستین سفر خارجی وی پس از آغاز به کار در اول اکتبر سال جاری است.

زلنسکی شروط لازم برای مذاکرات با روسیه را اعلام کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد که امکان مذاکرات با روسیه تنها در صورتی وجود دارد که اوکراین از حمایت و تقویت کشورهای دیگر برخوردار باشد.

زلنسکی روز شنبه در مصاحبه‌ای رادیویی، در پاسخ به این سوال که چه شرایطی برای مذاکرات با روسیه لازم است، گفت: «در صورتی که اوکراین تنها نباشد و در صورتی که اوکراین قوی باشد. در شرایطی که ما اکنون در آن قرار داریم و فاقد برخی عناصر مهم برای تقویت مواضع خود هستیم، این مذاکرات از همان ابتدا موقعیت بازنده‌ای برای اوکراین خواهد بود.»

وی با اشاره به این موارد، بر اهمیت حمایت بین‌المللی و تقویت اوکراین پیش از هرگونه مذاکراتی با طرف روسی تاکید کرد.

تاکید رهبران گروه G7 بر ادامه تحریم‌ها علیه روسیه

رهبران کشورهای گروه هفت (G7) در بیانیه‌ای حمایت خود از اوکراین را اعلام کرده و تأکید کردند که به اعمال فشار و تحمیل هزینه‌های سنگین بر روسیه از طریق تحریم‌ها، کنترل صادرات و سایر اقدامات مؤثر ادامه خواهند داد. این بیانیه در تاریخ 16 نوامبر در وب‌سایت رسمی این گروه منتشر شد.

در این بیانیه آمده است: «گروه جی7 تعهد خود به اعمال هزینه‌های سنگین بر روسیه از طریق تحریم‌ها، کنترل صادرات و سایر اقدامات مؤثر را تأیید می‌کند.»

در سال 2024، ایتالیا ریاست گروه جی7 را که شامل ایالات متحده، کانادا، ژاپن، فرانسه، آلمان و بریتانیا است، بر عهده خواهد داشت.

احتمال سفر ایلان ماسک به روسیه برای مذاکره

اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی ایالات متحده، احتمال داد که ایلان ماسک، بعنوان نماینده دونالد ترامپ برای انجام مذاکراتی به روسیه سفر کند. وی یادآوری کرد که رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، پیش‌تر ماسک را برای مذاکره با سفیر ایران در سازمان ملل فرستاده بود.

ریتر  افزود: «تعجب نمی‌کنم اگر ماسک دیداری مشابه با سفیر روسیه داشته باشد یا حتی به مسکو سفر کرده و درباره چگونگی پایان دادن به این بحران مذاکره کند. ترامپ به طور جدی خواهان پایان دادن به این درگیری است.»

به گفته وی، ترامپ در تلاش است «انقلابی» در سیاست داخلی آمریکا به راه اندازد و نمی‌خواهد درگیری‌های بالقوه خارجی این روند را مختل کنند.

علاوه بر این، ماسک در واکنش به اتهامات مربوط به ارتباط با روسیه که از سوی دو سناتور دموکرات مطرح شده بود، گفت: «من قصد دارم افرادی که این اتهامات را مطرح کرده‌اند شناسایی و نابود کنم.» این اتهامات توسط جین شاهین، عضو ارشد کمیته روابط خارجی، و جیک رید، رئیس کمیته نیروهای مسلح، مطرح شده بود.

ارتش روسیه دو منطقه مسکونی دیگر در دونتسک را تصرف کردند

وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور مناطق مسکونی لنینسکی و ماکاروفکا را در جمهوری مردم دونتسک آزاد کردند. 

طبق این گزارش، علاوه بر این، تأسیسات انرژی که برای پشتیبانی عملیات دشمن استفاده می‌شد، زیرساخت‌های فرودگاه نظامی، کارگاه‌های تولید و انبار پهپادها، و محل تجمع نیروها و تجهیزات ارتش اوکراین در 165 منطقه مورد هدف قرار گرفته و منهدم شدند.

روز جمعه نیز مشخص شد که نیروهای «مرکزی» روسیه منطقه مسکونی استپانوفکا در جبهه دونتسک را به تصرف خود درآوردند. علاوه بر این، ارتش روسیه به نیروهای انسانی و تجهیزات تیپ 7 مکانیزه نیروهای مسلح اوکراین خسارات زیادی وارد کرده و 65 ضدحمله دشمن را دفع کرده است.

انتهای پیام/


12117777
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای عالی سیاسی یمن تاکید کرد که کشورش هراسی از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در کاخ سفید ندارد و آمریکا از نظر یمنی‌ها پرِ کاهی بیش نیست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پلیس و سازمان امنیت داخلی رژیم اسرائیل موسوم به (شاباک) سه نفر از جمله یک سرتیپ ذخیره ارتش را به ظن دست داشتن در حمله به محل اقامت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم بازداشت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع خبری از حملات گسترده موشکی حزب الله لبنان به پایگاه‌ها و محل‌های تجمع نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی خبر دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک رسانه عبری فاش کرد که ارتش رژیم صهیونیستی با بحران شدید در زمینه نیرو روبرو است و برای جبران کمبود ناشی از تلفات در جنگ به ۱۰ هزار نیروی جدید نیاز دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ۲ پهپاد و ۴ شهپاد ارتش اوکراین در مناطق مختلف روسیه رهگیری و منهدم شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خانواده ترامپ در این دوره از ریاست جمهوری او، در کاخ سفید زندگی نخواهند کرد، اما در خارج از آن به همان اندازه بر مسائل سیاسی و اقتصادی تأثیرگذار خواهند بود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه تاکید کرد که دشمن صهیونیستی به عمد غیرنظامیان فلسطینی را در ساعات پایانی شب بمباران می‌کند.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» پرتاب منور به سمت خانه و حیاط نخست وزیر رژیم اسرائیل آن هم چند روز مانده به دادگاه او به دلیل پرونده فسادش باعث شد که مخالفان و موافقان او درباره این حادثه مشکوک موضع گیری کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یکی از رهبران جنبش حماس گفت که رهبری سیاسی حماس با هماهنگی فرماندهان میدانی گردان‌های «شهید عزالدین القسام» شاخه نظامی این جنبش نبرد با ارتش رژیم صهیونیستی را در کنار سایر گروه‌های مقاومت مدیریت می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آمار منتشر شده در یک مطالعه جدید طی سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ میلادی در ۴۷ هزار و ۴۳۶ مورد کمبود پرسنل ماهر در سیستم بهداشت و درمان آلمان مشاهده شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است