بین‌الملل 09:45 - 09 خرداد 1403
نخست وزیر دولت موقت لبنان با اشاره به ضرورت تشویق آوارگان سوری برای بزرگشت به کشورشان اعلام کرد که بیروت با چند کشور عربی برای بازگرداندن این آوارگان توافق کرده و هماهنگی هایی با سوریه در این زمینه وجود دارد.

میقاتی:با چند کشور عربی برای بازگشت آوارگان سوری توافق کردیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که بحران آوارگان سوری از بیش از یک دهه گذشته تاکنون در شماری از کشورهای عربی همچنان ادامه دارد و آمریکا و غرب نیز به تلاش‌های خود برای جلوگیری از حل این چالش ادامه می‌دهند، لبنان طی چند هفته گذشته ساز و کار جدیدی را برای بازگرداندن آوارگان سوری به کشورشان آغاز کرده است.

در همین زمینه «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت موقت لبنان در جلسه وزرای این کشور که دیروز سه‌شنبه برگزار شد اعلام کرد که لبنان به همراه عراق، مصر و اردن برای بازگشت آوارگان سوری به کشورشان با فراهم کردن مناطق امن برای آنها در داخل سوریه توافق کرده است.

نجیب میقاتی به هشتمین کنفرانس موسوم به «حمایت از آینده سوریه و منطقه» که اخیرا در بروکسل برگزار شد اشاره و تاکید کرد: لبنان از طریق وزیر خارجه خود یک برنامه مشخص برای سازماندهی پرونده آوارگان سوری در لبنان ارائه داد که این طرح توسط دولت تصویب شده و پارلمان نیز از آن حمایت می‌کند و بر مبنای هماهنگی میان وزارتخانه‌ها و موسسات مربوطه است.

وی تاکید کرد: در جریان مذاکراتی که انجام شد «عبدالله بو حبیب» وزیر خارجه دولت پیشبرد امور لبنان در کنفرانس مذکور درخواست لبنان برای آغاز طرح بهبود وضعیت سوریه، جدا کردن مسئله آوارگان از ملاحظات سیاسی و ایجاد مناطق امن در سوریه برای بازگشت آوارگان را مطرح کرد.

نخست وزیر دولت موقت لبنان اظهار داشت که عبدالله بو حبیب با همتایان عربی خود از کشورهای اردن، عراق، مصر و سوریه تماس‌هایی انجام داده و بر سر یک برنامه واحد جهت هماهنگی با طرف سوری و حمایت از بهبود زود هنگام وضعیت این کشور توافق نمود. همچنین لبنان بر ضرورت حمایت و کمک جهت تشویق آوارگان سوری برای بازگشت به کشورشان تاکید کرد.

چند هفته قبل گروهی از آوارگان سوری در اولین سفر بازگشت خود به سوریه از شهر عرسال لبنان به روستاهای قلمون و جراحیر و نیز حومه دمشق منتقل شدند. بازگشت آوارگان سوری به کشورشان بعد از 3 سال وقفه انجام می‌شود و دیروز 300 خانواده از این آوارگان از اردوگاه‌های عرسال به روستاهای خود در سوریه برگشتند.

این درحالی است که آمریکا واتحادیه اروپا و نهادهای مربوط به آن طی همه این سال‌ها با دادن پول به آوارگان سوری در کشورهای مختلف از جمله لبنان آنها را تشویق برای ماندن در کشورهای میزبان و ادغام با جوامع این کشورها کرده‌اند.‌ به ویژه در لبنان هر بار که ساز و کار بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری به کشورشان فراهم می‌شد غرب و آمریکا دست به کار شده و مانع از انجام این کار می‌شدند.

در حال حاضر نیز اتحادیه اروپا به لبنان قول داده که یک میلیارد یورو برای میزبانی از آوارگان سوری و جلوگیری از موج مهاجرت به سمت اروپا به بیروت بدهد و این در واقع یک رشوه است که اروپایی‌ها نام آن را هدیه نامیده‌اند. اما کارشناسان و نخبگان لبنانی معتقدند که لبنان در ازای دریافت این رشوه باید هزینه بسیار سنگین‌تری به خاطر ابقای آوارگان سوری بپردازد و این در حالی است که اگر آوارگان سوری برای همیشه به کشورشان برگردند بخش بزرگی از بحران لبنان حل خواهد شد.

انتهای پیام/


12058191
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک نفت‌کش عازم روسیه پس از حمله پهپادی در دریای سیاه، از گارد ساحلی ترکیه درخواست کمک کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت ترامپ تامین بودجه برای پروژه‌های محیط‌زیستی را متوقف کرده و وزیر خزانه‌داری آمریکا ادعا کرد انرژی ارزان از «افراط‌گرایی اقلیمی» مهم‌تر است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» قدرت‌های سلطه‌گر با القای درماندگی به مردم در پی آن هستند تا حس پیروزی را در ذهن‌ها خشک کرده و جهان را به جایی فقط برای تسلیم تبدیل کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» درگیری‌های شدید میان نیرو‌های الجولانی و نیروهای دموکراتیک سوریه در حلب باعث آوارگی گسترده هزاران غیرنظامی شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌ها می‌گویند که روند تدوین قوانین و سازوکار‌های لازم برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در اوکراین آغاز شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اقلیم کردستان با محکوم کردن حملات به محله‌های کُردنشین حلب، این اقدامات را تلاشی برای تغییر اجباری بافت جمعیتی دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مفقود شدن گوشی یکی از مدیران ارشد هسته‌ای ژاپن در فرودگاه شانگهای، زنگ خطر نشت اطلاعات امنیتی نیروگاه‌های اتمی این کشور را به صدا درآورد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور فرانسه با انتقاد از سیاست‌های آمریکا، نسبت به تضعیف نظم بین‌المللی هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه ترکیه با متهم کردن نیرو‌های دموکراتیک سوریه به مزدوری برای اسرائیل، از توطئه جدید آنها برای سوریه پرده برداشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت‌های اروپایی اکنون جدیت تهدید‌های ترامپ در مورد گرینلند را درک کرده و به شدت به دنبال طرحی برای متوقف کردن او هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است