اقتصادی 07:48 - 10 مرداد 1405
استفاده از ادوات کاهنده مصرف آب به عنوان یکی از راهکار‌های مؤثر در مدیریت مصرف، با جدیت در حال اجراست.

کاهنده‌ها؛ آغاز راهی برای حفظ هر قطره

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - در شرایطی که کشور ششمین سال متوالی خشکسالی را پشت سر می‌گذارد و کاهش بارندگی‌ها، افت منابع آب زیرزمینی و افزایش مصرف، تأمین پایدار آب را با چالش مواجه کرده است، مدیریت مصرف بیش از هر زمان دیگری به یک ضرورت ملی تبدیل شده است.

کارشناسان معتقدند در کنار اجرای طرح‌های تأمین آب، کاهش مصرف و افزایش بهره‌وری می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در عبور از شرایط کم‌آبی داشته باشد. در همین راستا، استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب به عنوان یکی از راهکار‌های کم‌هزینه و اثربخش، در دستور کار شرکت‌های آب و فاضلاب قرار گرفته است. استان تهران نیز با توجه به جمعیت بالا و محدودیت منابع آبی، اجرای این برنامه را با سرعت بیشتری دنبال می‌کند.

در همین راستا علیرضا جزءقاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: استفاده از ادوات کاهنده مصرف آب به عنوان یکی از راهکار‌های مؤثر در مدیریت مصرف، با جدیت در استان تهران در حال اجراست و با توجه به اثربخشی مطلوب این تجهیزات، برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای توسعه استفاده از آنها انجام شده است.

او افزود: سال گذشته حدود ۲۵۰ هزار واحد ادوات کاهنده مصرف آب در استان تهران نصب شد و امسال نیز تا پایان چهار ماه نخست سال، بیش از ۳۰۰ هزار واحد از این تجهیزات نصب شده است که این میزان، از عملکرد سال گذشته نیز فراتر رفته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به حمایت دستگاه‌های نظارتی و استاندار تهران از اجرای این طرح، اظهار کرد: بر اساس هدف‌گذاری انجام‌شده، تمامی دستگاه‌های اجرایی و دولتی، مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها و سایر مراکز عمومی در زمره جامعه هدف این طرح قرار دارند و فرآیند نصب ادوات کاهنده در این مراکز در حال انجام است.

جزءقاسمی ادامه داد: در قالب اجرای طرح محله‌محور، با محوریت هر مسجد در محلات، نصب ادوات کاهنده آغاز شده و تعدادی از مساجد به صورت پایلوت به این تجهیزات مجهز شده‌اند. همچنین با اجرای برنامه‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی، تلاش می‌شود این طرح به سایر نقاط محلات نیز گسترش یابد.

او خاطرنشان کرد: به تمامی دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است که نسبت به نصب ادوات کاهنده اقدام کنند و این روند در حال اجراست. همچنین بر اساس تفاهم انجام‌شده با سازمان صدا و سیما، نصب این تجهیزات در ساختمان‌های این سازمان نیز در دستور کار قرار گرفته است.

پیش از این نیز عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به شیوه دریافت خدمات نصب کاهنده‌ها در تهران گفته بود: شهروندان به‌ویژه در تهران اگر بخواهند از کاهنده‌ها استفاده کنند، کافی است با شماره تلفن ۱۲۲ تماس بگیرند. یکی از گزینه‌ها مربوط به درخواست نصب کاهنده است که از این طریق می‌توانند سفارش خود را ثبت کنند. همکاران ما در محل حاضر می‌شوند و نسبت به نصب اقدام می‌کنند.

بزرگ‌زاده ادامه داد: هزینه نصب این تجهیزات به‌صورت اقساطی و از طریق قبوض آب‌بها کسر می‌شود و در واقع میزان کاهش مصرف آب، بازپرداخت هزینه نصب را پوشش خواهد داد.

بسیاری از کارشناسان حوزه آب معتقدند نصب ادوات کاهنده مصرف، یکی از سریع‌ترین و اقتصادی‌ترین روش‌ها برای کاهش مصرف آب شرب در بخش خانگی و اداری است. این تجهیزات بدون ایجاد تغییر در کیفیت استفاده از آب، با کنترل میزان خروجی، مصرف را به شکل محسوسی کاهش می‌دهند و در صورت فراگیر شدن، می‌توانند بخش قابل توجهی از تقاضای آب در کلان‌شهر‌ها را مدیریت کنند. با این حال، موفقیت این طرح تنها به نصب تجهیزات محدود نمی‌شود و تداوم فرهنگ‌سازی، آموزش شهروندان، مشارکت دستگاه‌های اجرایی و نظارت بر حسن اجرای برنامه‌ها، از عوامل اصلی دستیابی به نتایج پایدار در مدیریت مصرف آب به شمار می‌رود.

در نهایت گفتنی است، با توجه به تشدید تنش آبی و محدودیت منابع آب، توسعه استفاده از ادوات کاهنده مصرف در کنار فرهنگ‌سازی و مشارکت عمومی، می‌تواند یکی از مؤثرترین راهکار‌های مدیریت تقاضای آب باشد. اجرای گسترده این طرح در استان تهران، در صورت همراهی دستگاه‌ها و شهروندان، گامی مهم در جهت حفظ منابع آبی و تأمین پایدار آب برای سال‌های آینده خواهد بود.


12296939
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با افزایش مصرف برق در روز‌های گرم سال، مسئولان صنعت برق نسبت به پیامد‌های استفاده غیرمجاز از شبکه برق هشدار می‌دهند و تأکید دارند که برق‌دزدی تنها یک تخلف اقتصادی نیست، بلکه می‌تواند امنیت و پایداری شبکه برق را با چالش مواجه کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» طبق هشدار کارشناسان‌ساخت‌وساز در پهنه حفاظتی روددره‌ها ممنوع است بنابراین اجرای طرح‌های تفصیلی در این بخش زمینه ساز ایجاد مخاطرات طبیعی و تشدید سوانح طبیعی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۷ مرداد به ۲۳.۸۶ درصد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: براساس آمار ماهانه بیش از ۲۵ هزار تن شیر خشک صنعتی در کشور تولید می شود که ۱۸ هزار تن آن مازاد بر نیاز است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تحلیلگر بازار سهام در خصوص روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه از منظر تکنیکالی نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن تامین کنندگان و توزیع کنندگان گوشت کشور با توجه به فضاسازی‌های اخیر علیه بازار گوشت قرمز، بر نقش محوریت‌بخش و نظارت‌های سخت‌گیرانه سازمان دامپزشکی کشور به عنوان ضامن اصلی سلامت جامعه تاکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس حوزه انرژی گفت: افتتاح فاز نخست نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر یک گام حیاتی، بسیار مهم و نقطه عطفی در تاریخ صنعت برق و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کشور به شمار می‌رود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» استفاده از ادوات کاهنده مصرف آب به عنوان یکی از راهکار‌های مؤثر در مدیریت مصرف، با جدیت در حال اجراست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت رئیسه اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه رقم قاچاق پوشاک بیش از آمار‌های رسمی اعلام شده است، گفت: برآورد‌های بخش خصوصی نشان می‌دهد حجم قاچاق پوشاک در کشور از رقم ۳ میلیارد دلار اعلام شده نیز بیشتر است و بخش قا...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت رئیسه اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: حجم قاچاق پوشاک در کشور از رقم ۳ میلیارد دلار اعلام شده بیشتر است و بخش قابل توجهی از بازار عرضه در اختیار کالا‌های قاچاق قرار دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است