سیاسی 05:00 - 01 مرداد 1398
/خشونت مسلحانه، خرید و فروش اسلحه/
یک وکیل دادگستری با بیان اینکه در نظام‌های حقوقی مختلف دو رویکرد آزاد گرا و محدودگرا در رابطه با سلاح وجود دارد، گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مورد حق داشتن و به کارگیری سلاح جز در یک مورد که مربوط به منع حمل سلاح در هنگام تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها است ساکت است و این بدان معنا است که قانون اساسی چنین حقی را برای شهروندان ایرانی به رسمیت نشناخته است.

حجتی: قوانین موجود درباره حمل و استفاده از سلاح مبهم و ناقص است

سید مهدی حجتی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با موضوع حمل و استفاده از سلاح در قوانین کیفری ایران، گفت: سیاست تقنینی ایران در این زمینه مبهم است و قانون‌گذار در این زمینه از رویکرد مشخصی تبعیت نمی‌کند. قوانین موجود در این زمینه ناقص، مبهم و در عین حال ناکافی است.



این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه از محتوای قوانین موجود در زمینه حمل و نگهداری و به کارگیری سلاح توسط شهروندان چنین بر می‌آید که قانونگذار اصل را بر ممنوعیت گذاشته است عنوان کرد: با این حال علی رغم وجود این ممنوعیت، هر شهروندی می‌تواند با مراجعه به اداره معاونت سلاح و مهمات ارتش جمهوری اسلامی ایران، همزمان مجوز حمل سه قبضه سلاح شکاری را دریافت نماید و به علاوه سازمان حفاظت اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات نیز در خصوص صدور پروانه حمل و نگهداری تجهیزات دفاع شخصی برای کارکنان و بازنشستگان سازمان‌های تابع نیز صلاحیت صدور مجوزهای قانونی را دارا هستند که این موارد، اصل ممنوعیت حمل و نگهداری سلاح را طبعاً تحت الشعاع قرار می‌دهد و به همین لحاظ چنین به نظر می‌رسد که نظام حقوقی ایران رویکرد مشخصی در مورد حق داشتن سلاح ندارد.

عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در رابطه با جرم انگاری و مجازات حمل و نگهداری سلاح گفت: باید در این خصوص میان سلاح گرم و سرد قائل به تفکیک شد بدین نحو که حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس در صورتی جرم است که صرفاً به منظور درگیری و ضرب و جرح باشد که مجازات آن شش ماه حبس تعزیری است در حالی‌که حمل و نگهداری سلاح گرمی که فاقد مجوز است و یا سلاح سرد جنگی، در هر حال جرم است و مجازات آن بسته به نوع سلاح متفاوت و از شش ماه تا ده سال حبس متغیر است و در صورتی که بیش از یک قبضه سلاح غیرمجاز از شخصی کشف شود و یا جرم به صورت سازمان یافته ارتکاب پیدا کند، مجازات قانونی مرتکب، یک درجه تشدید خواهد شد.

حجتی در مورد مرجع صالح رسیدگی به بزه حمل و نگهداری سلاح خاطرنشان کرد: اگر حمل و نگهداری سلاح، مشمول عنوان قاچاق باشد در این صورت مرجع صالح به رسیدگی، مطابق با قانون آئین دادرسی کیفری، دادگاه انقلاب اسلامی به عنوان یک مرجع اختصاصی خواهد بود و در صورتی که عنوان قاچاق سلاح بر رفتار مرتکب صادق نباشد، موضوع در دادگاه‌های کیفری عمومی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت مگر آنکه مرتکب جرم نظامی باشد و جرم ارتکابی در حین خدمت ارتکاب یابد یا مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی باشد که در این صورت، رسیدگی به آن با توجه به صلاحیت‌های ذاتی و اضافی سازمان قضائی نیروهای مسلح، در صلاحیت دادگاه نظامی خواهد بود.

انتهای پیام


10185993
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه کاردار عمان در تهران را در رابطه با شایعه مرگ ۲ نفر در این کشور به دلیل مصرف آب معدنی وارداتی از ایران به این وزارتخانه دعوت کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» در جلسه امروز هیات دولت، عباس عراقچی وزیر امور خارجه، گزارشی از دعوت رسمی کشور مصر، برای شرکت رئیس جمهور کشورمان در اجلاس «شرم‌الشیخ» و پاسخ منفی جمهوری اسلامی ایران به این دعوت و سپس دعوت از وزیر امور خارجه کشورمان، ارائه کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیاسی وزیر کشور گفت: اعتماد مردم به اسناد هویتی و اوراق بهادار نه تنها موجب اعتماد عمومی است، بلکه نمونه‌ای از اقتدار ملی کشور است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نشست شورای مشاورین نسل z شورای اطلاع رسانی دولت برگزار شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» بخش دارالفنون در چهل و سومین جشنواره جهانی فیلم فجر به مدیریت ایرج طهماسب کارگردان، مجری، و فیلمنامه‌نویس برپا می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه صندوق‌های حمایتی به پشتیبانی از فعالیت‌های حوزه علمی و فناوری ملزم شده‌اند گفت: کارگروه‌هایی برای رسیدگی به وضعیت معیشتی اساتید تشکیل شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» میثم امرودی  مشاور فرهنگی وزیر امور خارجه با اشاره به وضعیت کشورمان در برابر دشمنان نکاتی را بیان کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» یسرا الحاج حسن فعال فلسطینی با اشاره به تفرقه افکنی غرب در میان مسلمانان نکاتی را بیان کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران»  آیت‌الله محمد حسن اختری  رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین بر زوال رژیم صهیونی تاکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: هیچ دلیلی وجود ندارد که مدارس کشور از نظر کیفیت و استاندارد‌های آموزشی پایین‌تر از مدارس دیگر کشور‌ها باشند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است