وبگردی 19:18 - 27 دی 1403
یافته‌های پژوهشگران نشان داد نوشیدن روزی سه لیوان یا بیشتر چای سبز احتمالاً از سلامت مغز افراد مسن محافظت می‌کند.

چای سبز از مغز محافظت می‌کند

وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: پژوهش صورت‌گرفته با هدایت دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کانازاوا در ژاپن، ارتباطی معنادار میان افزایش مصرف چای سبز و کاهش ضایعات ماده سفید مغز در افراد مسنی که به زوال عقل مبتلا نیستند، نشان داد. یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که نوشیدن روزی سه لیوان یا بیشتر چای سبز احتمالاً از سلامت مغز محافظت می‌کند؛ اما مصرف قهوه تأثیر چشمگیری روی سلامت مغز نداشت.

ماده سفید از شبکه بزرگی از رشته‌های عصبی (آکسون‌ها) در مغز تشکیل شده است که امکان تبادل اطلاعات و ارتباط بین نواحی مختلف مغز را فراهم می‌کند. این ماده «ماده سفید» نامیده می‌شود؛ زیرا رشته‌های عصبی در غلاف محافظی به نام میلین پوشانده شده‌اند که رنگ سفید به بافت می‌دهد.

ضایعات ماده سفید مغز که معمولاً نشان‌دهنده بیماری عروق کوچک است، با زوال شناختی، زوال عقل عروقی و بیماری آلزایمر مرتبط است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف چای سبز و قهوه بر حجم ضایعه ماده سفید، حجم هیپوکامپ و حجم کل مغز با استفاده از داده‌های اِم‌آرآی (تصویربرداری پرتو مغناطیسی) انجام شد.

چای سبز و قهوه، هر دو به عنوان نوشیدنی‌هایی شناخته شده‌اند که ترکیباتشان دارای اثر محافظت نورونی است و پس از آب پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان به شمار می‌روند. پژوهشی که قبل از پژوهش حاضر انجام شده بود، نشان داده بود مصرف چای و قهوه با افزایش توانایی‌های شناختی مرتبط است؛ اما پژوهش‌های کمی ارتباط مستقیم آنها را با تغییرات ساختاری مغز افراد مسن بررسی کرده‌اند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی کاتچین‌های چای سبز، مانند اپی گالوکاتچین گالات، ممکن است آسیب عروقی را کاهش و سلامت مغز را افزایش دهد.

کاتچین یک نوع فنول و آنتی‌اکسیدان طبیعی و متابولیت ثانویه گیاه است.

منبع: ایرنا


12141847
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تِد کروز، سناتور محافظه‌کار، درباره دیدارش با سفیر دانمارک و سفیر گرینلند می‌گوید.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ۸۴٪ از تصادفات مرگبار جاده‌ای در سال ۲۰۲۴ توسط مردان رخ داده‌است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دومین مصاحبه تاریخی شاه با موضوع زنان که با خبرنگار زنِ آمریکایی انجام داده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هواداران کانادایی در مسابقات چهارجانبه هاکی روی یخ، سرود ملی آمریکا را «هو» کردند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» واکنش‌ها به سخنرانی مدیر نستله در شبکه‌های اجتماعی ادامه دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آن‌ها که می‌خواهند ما نباشیم، کور خوانده‌اند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» رژیم صهیونیستی تجلی جدیدی از تفکر استعماری است که ملت‌ها را به اعدادی برای جابجایی تقلیل می‌دهد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ناتو نیامد، روسیه حمله کرد، صدها هزار نفر از مردمانش کشته و آواره شدند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هواداران تیم فوتبال اوساسونا خواستار توقف جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین شدند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تصاویری از پل‌هایی که به دست متخصصان و مهندسان ایران ساخته شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است