اجتماعی 18:36 - 23 فروردین 1400

اولین غذای ملی شمیران ثبت شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عباس سجادی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک در مراسم پخت این غذا که با حضور مهرشاد کاظمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، در مجموعه فرهنگی «اکنون» در محله اوین برگزار شد، اظهار داشت: طبخ این گیاه از قدیم در شمیران مرسوم بوده و آگاهی و اطلاع رسانی در مورد برداشت بی رویه آن در اوایل فصل بهار بسیار مورد توجه است.

وی گفت: والک از گیاهان شاخص مناطق کوهستانی است و از جمله گیاهان اندمیک (انحصاری) در نواحی البرز مرکزی است که جزو میراث ارزشمند ذخایر ژنتیکی محسوب می‌شود و از جمله گونه‌هایی است که به دلیل عدم شناخت و فرهنگ سازی مناسب در معرض تهدید و برداشت بی رویه قرار می‌گیرند.

سجادی افزود: با ثبت ملی غذای والک پلو به عنوان غذای ملی شمیران به شناخت و اهمیت این گونه گیاهی کمک بسیاری می‌شود.

معاون شهردار منطقه یک گفت: گیاه والک از جمله گیاهان دارویی و گیاهان خوراکی و به عنوان جاذبه گردشگری خوراک در منطقه تجریش و شمیران معرفی شده است که در فصل بهار بصورت آش و پلو طبخ می‌شود و ضرورت احداث مزارع پرورشی و کشت مصنوعی برای کنترل میزان برداشت بی رویه آن بسیار مورد اهمیت است.

میراث فرهنگی ناملموس بخشی زنده از میراث است که به دست بازماندگان به مرور و به صورت پیوسته مورد استفاده و بازآفرینی قرار گرفته و در طول زمان بر ارزش آن افزوده شده و حس هویت و تعلق به انسان و جامعه بخشیده است که می‌توان آداب و رسوم، اصطلاحات، زبان‌ها، غذاها، بازی‌ها، موسیقی، مراسم، جشن‌ها و بسیاری موارد دیگر را از آن نوع دانست.


11022776
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» هفت نفر از ایرانیان محبوس در زندان‌های ارمنستان، به کشور منتقل شدند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: کمک هزینه اولاد بازماندگان واجد شرایط مجدداً برقرار و به همراه حقوق مهر پرداخت شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال‌احمر اعلام کرد: نیرو‌های امدادی در بازه زمانی ۲۳ تا ۲۹ مهرماه به ۷۶۱ نفر امدادرسانی کردند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از نقدهای فعالان محیط زیست استقبال می‌کنیم و اعتقاد داریم نگاه نقادانه می‌تواند به ما کمک کند تا در مسیر درست حرکت کنیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده انتظامی تهران بزرگ از کشف بیش از ۱۰۰ سلاح غیرمجاز در پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس قوه قضاییه گفت: ۷ سال است هیات مدیره و مدیرعامل بانک آینده با نظر بانک مرکزی عزل و نصب می‌شود، اما باز هم زیان انباشته بانک چند برابر بیشتر شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدادی از آغاز اجرای دوره‌های تخصصی آموزش محیط زیست ویژه کارگزاران، مدیران و کارکنان دولت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» موسوی گفت: تاسیس خانه‌های مستقل حداقل به تعداد ۵۰ مرکز در سال آینده برای کاهش مشکلات فرزندان بالای ۱۸ سال آماده ورود به زندگی مستقل و تاسیس ۱۰ خانه موقت برای پنج استان اقداماتی است که در دستورکار قرار گرفته است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دادستان تهران اعلام کرد: طی هفت ماه گذشته بیش از ۳۲ هزار میلیارد تومان ارز‌های حاصل از صادرات به بیت‌المال بازگشت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» «پل طبیعت» به مناسبت بزرگداشت هشتادمین سالگرد روز سازمان ملل متحد، جمعه ۲ آبان ماه ۱۴۰۴ (۲۴ اکتبر ۲۰۲۵) با نورپردازی آبی، نمایان خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است