فرهنگی‌هنری 17:12 - 04 اردیبهشت 1396
وقتی جمهوری آذربایجان پنج سال قبل درخواست ثبت تار را به سازمان یونسکو داد، نماینده دولت محمود احمدی‌نژاد هیچ اقدامی برای ثبت مشترک نکرد اما اینک در پی درخواست ایران برای ثبت کمانچه، نماینده آذربایجان خواهان ثبت مشترک آن شده است.

وقتی جمهوری آذربایجان از دولت احمدی‌نژاد حواس جمع‌تر است/ دو سرنوشت متفاوت برای تار و کمانچه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمیدرضا عاطفی، معاون اجرایی خانه موسیقی در مورد خبری که با مضمون پذیرفته شدن درخواست آذربایجان برای ثبت مشترک کمانچه با ایران در سازمان یونسکو، منتشر شده است، گفت: «این رویدادی طبیعی است که هر کشوری تلاش می‌کند از حق خود نهایت استفاده را ببرد. اما مشکل وقتی رخ می‌دهد که ما اهمال کنیم و از حق خود دفاع نکنیم. داستان از آن جا شروع شد که در سال 1391 جمهوری آذربایجان ساز تار را در سازمان یونسکو به نام خود ثبت کرد. شیوه کار این سازمان به این صورت است که هر گاه کشوری درخواست ثبت میراثی را می‌دهد، خبرش به شکل عمومی منتشر می‌شود تا اگر کشور دیگری هم در این زمینه اسنادی دارد، ثبت به صورت مشترک انجام گیرد.»

عاطفی ادامه داد: «مسئله، شیوه‌های برخورد متفاوت است. در دولت محمود احمدی‌نژاد نماینده کشور ما در سازمان یونسکو با وجود اطلاع از تلاش آذربایجان برای ثبت تار به نام خود، هیچ گونه تلاشی برای ثبت مشترک انجام نداد اما اکنون نماینده آذربایجانی‌ها برخلاف نماینده آن زمان ما، درخواست ثبت مشترک داده است و الا ثبت مشترک اصلا مسئله عجیبی نیست.»

حمیدرضا عاطفی افزود: «این ثبت مشترک که قرار است با محوریت نام ایران باشد هنوز انجام نشده است، چون هر روند ثبتی یک تا دو سال طول می‌کشد. هنگام ثبت مشترک، نام کشورها را به ترتیب الفبا می‌نویسند که بر این اساس نام آذربایجان باید پیش از ما نوشته شود اما چون محوریت این ثبت با نام ایران است، اسم مان پیش از اسم آذربایجان می‌آید.»

او همچنین در پایان در مورد تلاش ایران برای ثبت ساز عود هم گفت: «در کنار ما کشورهای سوریه، لبنان و عراق هم درخواست ثبت این ساز را داده‌اند که مدارک و مستندات هر کدام توسط یونسکو بررسی و صحت و سقم آن سنجیده می‌شود. ثبت شدن یک میراث به صورت مشترک هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند بلکه مسئله آن جاست که وقتی کشوری درخواست ثبت میراثی را می‌دهد که ما هم از آن برخورداریم، نباید با اهمال کاری پیگیر ثبت مشترک نشویم.»

57242


9039544
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سینمای ایران در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه میزبان ۵۸۹ هزار مخاطب شد و «تمساح خونی» و «مست عشق» به رقابت پرداختند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی فوتبال ساحلی گفت: زمانی که پنج میلیون نفر برای انتخاب «قهرمان ایران» رای می‌دهند قطعا کار رسانه ملی و عواملی است که برای این مراسم تلاش می‌کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر شعر و موسیقی سازمان صداوسیما گفت: بعد از اینکه حضرت آقا برای عملیات وعده صادق شعر سرودند، شاعران پنج کشور نیز در این زمینه شعر سرودند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام یعقوبی گیلانی گفت: حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) شعبه‌‏ای از حرم سیدالشهدا (ع) است و این فضیلتی بزرگ است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک منتقد گفت: می‌توان «نون‌خ ۵» را از نظر فرهنگی و قومی، بازتاب‌دهنده اتحاد اقوام ایرانی با تمرکز بر دو قوم کرد و بلوچ دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسجد مهمترین پایگاه انقلاب اسلامی و پایگاه همه مردم است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کانون خدمت رضوی تهران در جلسه‌ای که ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور مسئولان کانون‌های خدمت رضوی استان تهران برگزار شد، با معرفی دبیر آغاز به کار کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرخانه جشنواره شعر عربی طوفان القوافی اعلام کرد که برگزیدگان این مسابقه به زودی در یک جشن بزرگ در بصره معرفی و تکریم خواهند شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیین اختتامیه هفته بزرگداشت «سعدی شیرازی» روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزارشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی از شگفتی سفر به پاکستان، سریلانکا و استقبال گروه‌های گوناگون در هر دو کشور از رئیس‌جمهور صحبت کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است