فرهنگی‌هنری 21:44 - 07 شهریور 1393
زهرا رفیعی‌ :سازمان جهانی بهداشت از کشور‌ها خواست تا با اعمال قوانین شدیدتر مصرف سیگار‌های الکترونیک را کنترل و محدود کنند.

سیگار الکترونیک وسیله‌ نسبتا جدیدی است که افراد سیگاری برای ترک سیگار از آن استفاده می‌کنند. در این وسیله مصرف‌کننده این سیگارها بخار نیکوتین را استنشاق می‌کند و بازدم آن بخار آب است. استفاده از این روش موافقان و مخالفان بسیاری دارد.

اخیرا سازمان جهانی بهداشت با درخواست کنترل مصرف سیگارهای الکترونیک در اطلاعیه‌ای هشدار داد که مصرف این نوع سیگار در فضاهای عمومی سرپوشیده و نیز فروش آن به کودکان باید ممنوع شود. درحالی‌که شواهد نشان داده سیگار الکترونیک نسبت به سیگار معمولی کمتر سمی است‌ با وجود این مصرف آن‌ برای سلامت نوجوانان و جنین زنان باردار خطرناک ‌است.

به گزارش ایسنا، برتراند دائوتزنبرگ، یکی از متخصصان بیماری‌های ریوی گفت: وظیفه سازمان جهانی بهداشت است که نسبت به مصرف این سیگارها هوشیار باشد و به مردم در مورد مضرات این سیگار و اعتیادآوربودن آن اطلاع‌رسانی کند.سازمان جهانی بهداشت از تولیدکنندگان سیگارهای الکترونیک درخواست کرده تا بدون شواهد علمی ادعای نقش این سیگارها را در ترک کردن سیگار معمولی مطرح نکنند.

سیگار الکترونیک در ایران نیز طرفداران خود را دارد ولی هنوز هیچ تحقیق جامعی در مورد تعداد مصرف‌کنندگان این سیگار و مفید‌بودن آن برای ترک انجام نشده است. این وسیله بیشتر به‌صورت قاچاق و توسط مسافر وارد کشور می‌شود. به درخواست وزارت بهداشت سال گذشته، اداره کل مقررات صادرات و واردات، واردات‌ هرگونه وسایل و ابزار ترویجی مرتبط با سیگار الکترونیک را ممنوع اعلام کرد. دکتر حسن آذری پور، عضو کمیته سیاستگذاری ستاد اجرایی قانون جامع کنترل دخانیات در گفت‌وگو با همشهری گفت:برای برخورد با سیگار الکترونیک اساسا در هیچ کشوری قانون خاصی وجود ندارد. این پدیده جدیدی است که به بازارهای دنیا راه پیدا کرده است.

براساس آخرین آمار وزارت بهداشت حدود 12میلیون نفر سیگاری در کشور وجود دارد که بخشی از آنها اقدام به ترک سیگار می‌کنند. سیگار الکترونیک جزو آخرین راه‌های ترک سیگار است. به‌ گزارش بی‌بی‌سی، پروفسور رابرت عضو تیم محققان دانشگاه لندن بیان کرد: «با استفاده از سیگار الکترونیک، علاوه بر پایین‌آمدن مصرف سیگار، درصد کسانی که قصد ترک سیگار ‌ دارند بیشتر شده است». در حال حاضر ۲ میلیون بریتانیایی از سیگار الکترونیک استفاده می‌کنند. در نیویورک نیز استفاده‌ از سیگارهای الکترونیک برای افراد زیر ۲۱ سال ممنوع است. همچنین استفاده از این سیگار در اماکن عمومی ممنوع شده است.

اما برخی کارشناسان این روش را نامناسب و مضر می‌دانند و پشت پرده تبلیغ این کالا را تولید‌کنندگان این سیگار می‌دانند.

به گفته‌ دکتر حسن آذری پور، عضو کمیته سیاستگذاری ستاد اجرایی قانون جامع کنترل دخانیات، تبلیغاتی که در شبکه‌های ماهواره‌ای درباره این سیگار می‌شود بیشتر حول محور ترک سیگار است. هم وی و هم دیگر اعضای اجرایی قانون کنترل دخانیات به‌صورت متفق‌القول معتقدند که این سیگار وسیله ایمنی برای ترک سیگار نیست.

وی تأکید کرد که تحقیقی در کشور صورت نگرفته است که مشخص کند چه تعداد افراد با سیگار الکترونیک اقدام به ترک سیگار کرده‌اند ولی این به این معنا نیست که وقتی نمی‌دانیم چه تعداد سیگار مصرف می‌شود بنابراین نیاز به قانون نداریم. وقتی سازمان جهانی بهداشت به کشورها توصیه می‌کند که قوانین سفت وسخت‌تری بگذارند نشان می‌دهد که فارغ از آمارهای مصرف، این وسیله مضر است.

سیگار الکترونیک به چند دلیل وسیله مناسبی برای ترک نیست؛ مهم‌ترین آن تداوم حالت نگه‌داشتن سیگار در انگشتان است. دکتر آذری‌پور در مورد دلایل متخصصان ستاد اجرایی قانون جامع کنترل دخانیات در مورد مضر بودن سیگار الکترونیک گفت: یکی از اجزای بسیار مهم در فرایند ترک سیگار، حرکت نگه‌داشتن ماده دخانی در دستان و پک‌زدن به آن است.

در سیگار الکترونیک این حرکت تداوم پیدا می‌کند. جایگزین کردن نیکوتین اصلی‌ترین روش برای ترک سیگار است؛ سیگار الکترونیک نیز مانع از ورود چند هزار ماده شیمیایی ناشی از سوختن سیگار می‌شود اما مطالعات اخیر نشان می‌دهد ‌ اسانسی که در مخزن سیگار الکترونیک است حاوی بخارات و مواد شیمیایی است و به بدن ضرر می‌زند. از سوی دیگر این وسیله قابلیت این را دارد که توسط نوجوانان به‌عنوان بازیچه تلقی شود و بعدا به سیگاری فعال تبدیل شوند.


4594753
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سینمای ایران در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه میزبان ۵۸۹ هزار مخاطب شد و «تمساح خونی» و «مست عشق» به رقابت پرداختند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی فوتبال ساحلی گفت: زمانی که پنج میلیون نفر برای انتخاب «قهرمان ایران» رای می‌دهند قطعا کار رسانه ملی و عواملی است که برای این مراسم تلاش می‌کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر شعر و موسیقی سازمان صداوسیما گفت: بعد از اینکه حضرت آقا برای عملیات وعده صادق شعر سرودند، شاعران پنج کشور نیز در این زمینه شعر سرودند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام یعقوبی گیلانی گفت: حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) شعبه‌‏ای از حرم سیدالشهدا (ع) است و این فضیلتی بزرگ است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک منتقد گفت: می‌توان «نون‌خ ۵» را از نظر فرهنگی و قومی، بازتاب‌دهنده اتحاد اقوام ایرانی با تمرکز بر دو قوم کرد و بلوچ دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسجد مهمترین پایگاه انقلاب اسلامی و پایگاه همه مردم است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کانون خدمت رضوی تهران در جلسه‌ای که ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور مسئولان کانون‌های خدمت رضوی استان تهران برگزار شد، با معرفی دبیر آغاز به کار کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرخانه جشنواره شعر عربی طوفان القوافی اعلام کرد که برگزیدگان این مسابقه به زودی در یک جشن بزرگ در بصره معرفی و تکریم خواهند شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیین اختتامیه هفته بزرگداشت «سعدی شیرازی» روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزارشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی از شگفتی سفر به پاکستان، سریلانکا و استقبال گروه‌های گوناگون در هر دو کشور از رئیس‌جمهور صحبت کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است