اقتصادی 14:02 - 01 اردیبهشت 1394
آخوندی در پیامی به وزرای مسکن و شهرسازی کشورهای آسیا- اقیانوسیه تشریح کرد
وزیر راه وشهرسازی در پیامی به هیئت رئیسه پنجمین اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی کشورهای آسیا - اقیانوسیه بیان داشت: یکی از چالش‌های کلیدی در این منطقه شهرنشینی کنترل نشده و گسترش بی‌رویه شهری است که نیازمند برنامه‌ریزی موثر برای توسعه هماهنگ کل زنجیره اسکان بشر - از سکونتگاه‌های روستایی کوچک گرفته تا مجموعه‌های کلان شهری است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در پیامی به نخستین نشست هیئت رئیسه پنجمین اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی کشورهای آسیا- اقیانوسیه (APMCHUD) همزمان با بیست و پنجمین نشست شورای حکام در نایروبی پایتخت کشور کنیا که توسط معاون وزیر راه و شهرسازی قرائت شد، تصریح کرد: چالش مهم دیگر در منطقه ما آسیب پذیری رو به رشد سکونتگاه‌هاست. این نیز زمینه ای دیگر است که مستلزم افزایش موجودی مسکن بادوام، مقاوم سازی مسکن روستایی، و باززنده سازی شهری و همچنین ترویج و گسترش تاب آوری شهری به نفع فقرا می‌باشد.



متن کامل پیام وزیر راه و شهرسازی به شرح زیر است:



ریاست محترم،

مقامات عالی مرتبه،

حضار محترم،



در ابتدا، مایلم مراتب خشنودی خود را برای شرکت در نخستین نشست پنجمین هیئت رئیسه اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی منطقه آسیا- اقیانوسیه و همچنین سپاسگزاری خویش را از برگزارکنندگان این نشست ابراز دارم. بدون شک شرکت ما در بیست و پنجمین نشست شورای حکام هبیتات ملل متحد، نشان دهنده تعهد ما برای ترویج و گسترش توسعه شهری و اسکان بشر پایدار است. اطمینان دارم که مذاکرات ما در این نشست و مشارکت مان در بیست و پنجمین نشست شورای حکام، تبادل و به اشتراک گذاردن دانش و اطلاعات به منظور بهبود پیوندهای شهری- روستایی و همچنین مهار قدرت تحول شهرنشینی تاثیری ماندگار در تلاش های آتی ما در راستای دستورکار پس از توسعه ۲۰۱۵ خواهد داشت.



مقامات عالی‌مرتبه،

حضار محترم،



بی تردید برای پایدار بودن، توسعه باید کل زنجیره اسکان بشر، چه شهری و چه روستایی را مدنظر داشته باشد. از آنجا که حق برخورداری از مسکن کافی و مناسب در بندهای ۳، ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده است، مسکن و توسعه شهری و روستایی از ۱۹۸۹/ ۱۳۶۸ همواره یکی از دغدغه های اصلی در برنامه های پنج ساله توسعه بوده است. در راستای الزامات چهارمین برنامه توسعه پنج ساله، مجلس شورای اسلامی قانون مدیریت و پشتیبانی تولید و عرضه مسکن را در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷). به تصویب رسانید. این قانون موجب ایجاد چارچوب جامعی برای تأمین مسکن مناسب برای همه گروه های درآمدی، هم در مناطق شهری و هم روستایی گردید.



افزون بر آن، در سال ۲۰۰۴/۱۳۸۳ هیئت دولت سند ملی راهبردی توانمندسازی و بهسازی سکونتگاههای غیر رسمی را به تصویب رساند. به موجب این سند ستادهایی در سطوح ملی و محلی برای تشویق بهسازی سکونتگاههای غیررسمی مبتنی بر جوامع ایجاد شد. بر مبنای تجربیات حاصل از اجرای این سند، هیئت دولت سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری را در سال ۲۰۱۴/ ۱۳۹۳ تصویب نمود. این سند به بافت های فرسوده، اسکان غیررسمی و همچنین سکونتگاه های روستایی پیرامون شهری توجه یکسانی دارد و تلاش دارد چارچوبی انعطاف پذیر برای باززنده سازی، بهسازی و نوسازی ایجاد کند. چارچوب اصلی بهسازی سکونتگاه های غیررسمی کماکان در رابطه با این سند جدید معتبر خواهد بود.



با توجه به تعامل گسترده آن با دیگر بخش های اقتصادی، بخش مسکن نیاز به رویکردی کل- نگر و جامع دارد که بر به رسمیت شناختن حقوق شهروندی، حکمروایی خوب شهری و شبکه سازی مشارکتی تأکید ورزد. چنین رویکردی باید برای گروه های مختلف اجتماعی دسترسی عادلانه به تأمین مالی مسکن را بهبود بخشد. همچنین در تمامی برنامه های توسعه در امر تأمین مسکن، به جای تحمیل شیوه زندگی بیگانه با نظام ارزش های محلی، ارتقای هویت فرهنگی ضروری است.



مقامات عالی مرتبه،

حضار محترم،



واقعیت شناخته شده امروز آن است که تأمین مسکن و توسعه اسکان بشر در زمره مشکلات پیچیده ای است که تأثیر فرا مرزی دارد و حل و رفع آن مستلزم تلاش مشترک در سطح منطقه ای است. بدین منظور، اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی منطقه آسیا- اقیانوسیه (APMCHUD) در پرداختن به چالش های توسعه در سراسر این منطقه تأثیرگذار بوده است. پنج کارگروه موضوعی ذیل اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی منطقه آسیا- اقیانوسیه (APMCHUD) بازتاب چالش های مشترک این منطقه است.



یکی از چالش های کلیدی در این منطقه شهرنشینی کنترل نشده و گسترش بی رویه شهری است که نیازمند برنامه-ریزی مؤثر برای توسعه هماهنگ کل زنجیره اسکان بشر - از سکونتگاه های روستایی کوچک گرفته تا مجموعه های کلان شهری است. در جمهوری اسلامی ایران، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که سازمانی نیمه مردمی / نیمه غیردولتی است، در حال حاضر سالیانه به ساخت یا مقاوم سازی حدود ۲۰۰۰۰۰ خانه روستایی مبادرت می‌کند.



در زمینه تأمین مالی مسکن، یکی از نوآوری های اخیر دولت تأسیس صندوق زمین و ساختمان برای جذب و هدایت پس-اندازهای خرد به سمت تأمین مسکن است. نوآوری دیگر توسعه بازار ثانویه وام رهنی مسکن است. در پی توافق های انجام شده در آخرین اجلاس APMCHUD، وزارت راه و شهرسازی ایران و وزارت زمین، زیرساخت‌ها و حمل-ونقل جمهوری کره سازماندهی مشترک مجموعه ای از کارگاه های آموزشی را بر عهده گرفته‌اند که جنبه های گوناگون تأمین مالی مسکن را مورد بررسی قرار می‌دهد. تصور می‌کنم این گونه تلاش های دو و چند جانبه به عنوان شیوه های مؤثر تبادل تجربیات بین کشورهای عضو APMCHUD باید بیشتر مورد حمایت گیرند و کشورها به این گونه همکاری‌ها ترغیب شوند.



چالش مهم دیگر در منطقه ما آسیب پذیری رو به رشد سکونتگاه‌هاست. این نیز زمینه ای دیگر است که مستلزم افزایش موجودی مسکن بادوام، مقاوم سازی مسکن روستایی، و باززنده سازی شهری و همچنین ترویج و گسترش تاب آوری شهری به نفع فقرا می‌باشد. جمهوری اسلامی ایران داوطلب شده است تا به همت کارگروه پنج به رهبری جمهوری اندونزی برای مستندنگاری بهترین نمونه های عملکردی اقدام کند. همینجا از تمامی کشورهای عضو APMCHUD درخواست می‌کنم در این امر مهم مشارکت نمایند.



با توجه به نرخ رشد قابل تأمل سکونتگاه‌های غیررسمی در کشورهای آسیایی، باز زنده سازی شهری و بهسازی سکونتگاه‌های غیررسمی چالش دیگری است که نیازمند توجه ویژه در این منطقه است. به همین دلیل و در راستای برنامه اجرایی سئول، کارگروه بهسازی سکونتگاههای غیررسمی منطقه آسیا-اقیانوسیه در حال سازماندهی نشست کارشناسی به منظور بحث و بررسی بیشتر مصوبات این برنامه است. فرصت را مغتنم شمرده، از تمامی کشورهای عضو APMCHUD برای شرکت در این نشست کارشناسی که قرار است در تهران، جمهوری اسلامی ایران در اکتبر ۲۰۱۵/ مهر- آبان ۱۳۹۴ برگزار شود، دعوت می‌نمایم.



بر این باورم که سازماندهی این گونه نشست‌ها سزاوار حمایت از جانب مقر هبیتات ملل متحد و همچنین دفاتر کشوری و موضوعی هبیتات ملل متحد است. بنابراین لازم است به موجب بند ۸/۲۴ قطعنامه مصوب در نشست پیشین شورای حکام، بر افزایش کمک های فنی به اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی منطقه آسیا- اقیانوسیه و کارگروه های منطقه ای آن تأکید کنم.



مقامات عالی مرتبه،

حضار محترم،



اجازه دهید در خاتمه سخنان خود صمیمانه ابراز امیدواری نمایم که تلاش های APMCHUD و کار گروه های منطقه-ای آن، با حمایت هبیتات ملل متحد و وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در ترویج و گسترش رشد سازگار، ترغیب توسعه پایدار و ایجاد سکونتگاههای سعادتمند و مرفه مؤثر باشد.



از توجه تان سپاسگزارم.



در این نشست مجموعه مقالات اجلاس پنجم آپامچود که در تاریخ ۱۲ تا ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۳ برگزار شده بود، ارائه شد. همچنین کارگروه‌های اجلاس گزارش اقدامات خود از اجلاس سئول تا کنون را ارائه کردند.



شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران راهبری کارگروه بهسازی مناطق نابسامان شهری (APMCHUD) را در سطح منطقه‌ای عهده‌دار است و در این نشست محمد سعید ایزدی معاون وزیر و رئیس کارگروه مذکور در این نشست پیام وزیر راه و شهر سازی را قرائت کرد.



مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در این نشست علاوه بر ارائه گزارش اقدامات کارگروه به هیئت رئیسه به رایزنی در خصوص برگزاری سومین نشست تخصصی کارگروه در مهر ماه سال جاری پرداخت.



انتهای پیام/


6237133
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت بر افزایش تعداد مراکز تجاری از ۱۰ مرکز به حداقل ۱۵ مرکز و افزایش تعداد رایزنان به ۱۲ رایزن تاکید کرد و از توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا خبر داد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل راه‌وشهرسازی گفت: با راه‌اندازی سامانه خودنویس تمامی حق‌الزحمه‌های نجومی که توسط مشاوران املاک گرفته می‌شد برچیده شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها گفت: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل و استحصال آب ۵۰۰ تا هزار مترمکعب در هکتار را به همراه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: استفاده از ظرفیت‌های مردمی و تامین زمین، زمینه ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن ویلایی را فراهم می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ایران گام‌های مهمی برای اطمینان از کاهش موثر خطر بلایا و گنجاندن موضوع‌های مرتبط در مباحث مدیریت برنامه‌ریزی برداشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت: با آزادسازی ۱۳ هزار پلاک فرسوده حریم ۳۰ متری تونل ریلی منطقه ۱۷ تهران، امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی فراهم می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از وصل‌شدن آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: پیش بینی می شود که تولید شیرخشک تا پایان سال به مرز ۳۰۰ هزار تن برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن گفت: واحد‌های مسکن روستایی ویلایی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و در صورت پرداخت تسهیلات ساخته می‌شوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی حفظ نباتات گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های رگباری، سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسیده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است