علمی فناوری 14:58 - 07 خرداد 1404
متخصص تغذیه گفت: چاقی یک معضل جدی سلامت عمومی است و مصرف مستمر سبزیجات در تمامی وعده‌های غذایی نقش بسیار مؤثری در پیشگیری از ابتلاء به چاقی دارد.

مصرف سبزیجات در وعده‌های غذایی، راهی مؤثر برای پیشگیری از چاقی

باشگاه خبرنگاران جوان - زهرا خراسانچی متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به روند رو به افزایش چاقی در جهان، گفت: پیش‌بینی می‌شود طی پنج تا شش سال آینده نیمی از جمعیت دنیا دچار چاقی شوند. این وضعیت ریسک ابتلاء به بیماری‌های متعددی را افزایش می‌دهد و حتی اختلالات روانی ناشی از نارضایتی ظاهری را در افراد به دنبال دارد.

خراسانچی با بیان اینکه پیشگیری از چاقی باید از ابتدای زندگی، حتی پیش از تولد و در دوران بارداری مادران آغاز شود، ادامه داد: تغذیه انحصاری با شیر مادر برای نوزادان و رعایت وزن متناسب و سبک زندگی سالم برای مادران امری ضروری است.

وی افزود: مهم‌ترین بازه زمانی برای پیشگیری از چاقی، دوران کودکی و نوجوانی است؛ زیرا عادات و رفتار‌های تغذیه‌ای افراد در این سنین شکل می‌گیرد و می‌تواند از چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند.

این متخصص تغذیه توصیه کرد: مواد غذایی با قند و چربی زیاد (نشانگر رنگ قرمز) کمتر مصرف شوند و میان وعده‌ها، به ویژه در کودکان و نوجوانان، شامل میوه‌ها و سبزیجات باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: فعالیت بدنی منظم حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته؛ ازجمله پیاده‌روی با سرعت همراه با افزایش ضربان قلب توصیه می‌شود علاوه بر این اصلاح عادات غذایی و مصرف سه وعده اصلی و میان وعده‌های سالم اهمیت دارد، زیرا حذف وعده‌های غذایی منجر به پرخوری در وعده‌های بعدی می‌شود.

وی ارتباط مستقیم بی خوابی و خواب ناکافی با ابتلاء به چاقی را مهم دانست و افزود: بزرگسالان و کودکان باید دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه منظم داشته باشند، علاوه بر این مدیریت استرس و پرهیز از روی آوردن به غذا‌های شیرین و پرکالری در زمان استرس می‌تواند به کنترل وزن کمک کند.

خراسانچی بیان کرد: بر اساس یافته‌های پژوهشگران، ۴۰ تا ۷۰ درصد احتمال ابتلاء به چاقی منشأ ژنتیکی دارد، اما سبک زندگی و عادات روزانه می‌توانند تأثیر ژن‌ها را تعدیل کنند.

وی اظهار داشت: چاقی می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، کلسترول و خطر بیماری‌های قلبی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع ۲، برخی سرطان‌ها، مشکلات گوارشی، بیماری‌های کبدی، آپنه خواب و آرتروز شود، همچنین عوارض چاقی در بارداری می‌تواند سلامت مادر و جنین را تهدید کند.

خراسانچی خاطر نشان کرد: اصلاح عادات غذایی، مصرف مداوم سبزیجات و میوه‌ها، فعالیت بدنی مستمر، رعایت خواب کافی و مدیریت استرس، کلید پیشگیری از چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن است.

منبع: وزارت بهداشت


12194761
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاری گفت: در راستای نظارت دوره‌ای بر کیفیت ارتباطات جلسه‌ای با حضور تمامی اپراتور‌های ثابت و سیار و مدیران مرتبط برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی ایران گفت: نمونه ارتقا یافته ماهواره کوثر، در حال گذراندن مراحل پایانی آزمون‌هاست و به زودی در صف پرتاب قرار می‌گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت از کاهش معنادار روند مهاجرت پرستاران در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات در نشست پایش کیفیت شبکه‌های ارتباطی کشور بر «ضرورت پاسخگویی درست اپراتور‌های ارتباطی به مطالبه مردم در حوزه بهبود و ارتقای کیفیت شبکه» تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) از راه اندازی نمایشگاه آخرین دستاورد‌های هوش مصنوعی، محصولات نرم افزاری و همراه در هفته آتی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌های جدید پژوهشگران نشان داده است که کیفیت متون نوشته‌شده توسط هوش مصنوعی هنوز به پای کیفیت نوشته‌های دانشجویان نمی‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که به دلیل مسائل مختلف اقبال به تحصیل در رزیدنت کودکان کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی سال ۱۴۰۴ در روز‌های ۸ و ۹ خردادماه برگزار می‌شود و رقابت ۴۸ هزار داوطلب از امروز در ۱۷ مجموعه و کدرشته آغاز شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با بیان این که در دوره پیش‌دبستانی هیچ فعالیت فوق‌برنامه‌ای رسمیت ندارد، گفت: از خانواده‌ها انتظار می‌رود که فرزندان خود را در کودکستان‌های دارای مجوز از سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ثبت‌نام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور فنی و سیاست‌گذاری اداره کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بر ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در برچسب‌گذاری مواد غذایی تأکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است