علمی فناوری 11:18 - 29 آذر 1404
یک مطالعه نشان داده است بالا رفتن سطح دی‌اکسید کربن در محیط زیست باعث افزایش حجم کالریِ موجود در مواد غذایی و در عین حال، کاهش مواد مغذیِ آنها می‌شود و همچنین به طور بالقوه خوردنی‌ها را سمی‌تر می‌کند.

افزایش دی‌اکسید کربن در محیط زیست ارزش غذایی خوردنی‌ها را کاهش می‌دهد

باشگاه خبرنگاران جوان - «استره‌تر هار»، مدرس دانشگاه «لیدن» هلند و دیگر متخصصان این موسسه، روشی را برای مقایسه مطالعات متعدد در مورد واکنش گیاهان به افزایش سطح CO ۲ استفاده کردند.

او گفت نتایج حاصل از این مطالعه شوکه‌کننده بود. اگرچه عملکرد محصولات افزایش می‌یابد، اما از نظر مواد مغذی کمتر متراکم می‌شوند. در حالی که به طور خاص سطح عنصر «روی» (زینک) کاهش می‌یابد، از طرف دیگر سطح سرب موجود در محصولات بیشتر می‌شود.

او به گاردین گفت: دیدن اینکه برخی از تغییرات تغذیه‌ای چقدر چشمگیر بودند و اینکه این تغییرات در گیاهان مختلف چگونه متفاوت بود، یک شگفتی بزرگ بود. ما شاهد یک اثر رقیق‌سازی ساده نیستیم بلکه شاهد یک تغییر کامل در ترکیب غذاهایمان هستیم... این همچنین این سوال را مطرح می‌کند که آیا باید رژیم‌های غذایی خود را به نحوی تطابق دهیم یا اینکه چگونه غذای خود را پرورش دهیم یا تولید کنیم.

در حالی که دانشمندان به مدت یک دهه به بررسی اثرات CO ۲ بیشتر در جو بر گیاهان پرداخته‌اند، مقایسه کار آنها دشوار بوده است. تحقیقات جدید یک اندازه‌گیری پایه را ایجاد کرد که از مشاهده این گاز که به نظر می‌رسد تأثیر خطی بر رشد دارد، به دست آمده است، به این معنی که اگر سطح CO ۲ دو برابر شود، تأثیر آن بر مواد مغذی نیز دو برابر می‌شود. این امر امکان مقایسه تقریبا ۶۰ هزار اندازه‌گیری را در ۳۲ ماده مغذی و ۴۳ محصول از جمله برنج، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و گندم فراهم کرد.‌تر هار گفت: اگرچه داده‌های زیادی از مطالعات قبلی وجود داشت، اما پاسخ‌های کمی در دسترس بود. این مطالعات از آزمایش‌های جفتی استفاده کردند که در آنها گیاهان تحت شرایط یکسان به جز یک چیز رشد داده شدند: سطح CO ۲.

در این مقاله آمده است که سطح دی اکسید کربن اکنون ۴۲۵.۲ بخش در میلیون است که پیش از این منجر به «کاهش سطح مواد مغذی گیاهان به دلیل افزایش دی اکسید کربن» شده بود.

منبع: ایسنا


12250964
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سردردی که تنها یک سمت سر، به‌ویژه سمت چپ را درگیر می‌کند، همیشه نشانه‌ای ساده و بی‌خطر نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بورس و اعزام سازمان امور دانشجویان وزارت علوم از افزایش ظرفیت بورس‌های تحصیلی دولت‌های خارجی برای دانشجویان ایرانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از دستیابی به دانش فنی و تولید تمام‌ایرانی دستگاه‌های پیشرفته «استخراج» و «تشخیص» مولکولی (DNA و RNA) خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از جذب ۳۰۰۰ دانشجوی مهارت آموز وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زنجبیل گیاهی مفید است و یکی از خواص آن، بازگرداندن حس بویایی افراد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، در حال حاضر تنها دو درصد از نسخه‌های تجویزی کاغذی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته معاون تحقیقات وزارت بهداشت، سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی بر اساس برنامه هفتم باید به ۲ درصد برسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه نشان داده است بالا رفتن سطح دی‌اکسید کربن در محیط زیست باعث افزایش حجم کالریِ موجود در مواد غذایی و در عین حال، کاهش مواد مغذیِ آنها می‌شود و همچنین به طور بالقوه خوردنی‌ها را سمی‌تر می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی سازمان غذا و دارو اسامی تازه‌ای از فرآورده‌های آرایش چشم فاقد مجوز‌های بهداشتی و ایمنی را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت با اشاره به شرایط سخت تحریم‌ها و تاکید بر لزوم ساماندهی امور سلامت مردم، گفت: در حوزه دارو حداقل ۶۰۰ میلیون دلار خرید انجام شده، اما در انتقال ارز با مشکل مواجه هستیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است