علمی فناوری 11:23 - 14 آذر 1403
توصیه وزارت بهداشت این است که غذا بلافاصله پس از سرو مصرف و در محیط یخچال نگهداری شود.

ماجرای مسمومیت با ماکارونی چیست؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - به دنبال انتشار گزارش‌هایی درباره جان‌باختن چند کودک پس از مصرف ماکارونی در فضای مجازی، سازمان ملی استاندارد ایران در اطلاعیه‌ای توصیه کرد که باقی‌مانده ماکارونی پخته شده حداکثر یک ساعت پس از پخت در یخچال قرار گیرد و از مصرف ماکارونی که بیش از یک روز در یخچال مانده نیز پرهیز شود.

در همین خصوص احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به این موضوع به باشگاه‌خبرنگاران‌جوان گفت: «باید بررسی‌های لازم در این خصوص که آیا بروز مرگ به دلیل مصرف ماکارونی بوده است یا نه، انجام شود.»

 احمد اسماعیل‌زاده تاکید کرد که مسئولان فنی سازمان غذا ‌و دارو بر تمام مراحل ساخت مواد در کارخانه‌های مواد غذایی نظارت دقیقی دارند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت توضیح داد که در ماکارونی پخته‌شده که شرایط مرطوبی دارد، اگر ایمنی غذایی به خوبی رعایت نشود؛ احتمال وجود میکروارگانیسم‌ها بالا می‌رود. این میکروارگانیسم‌ها اگر به مدت طولانی در این محیط بمانند احتمالا برای سلامتی بدن خطرآفرین باشند.

احمد اسماعیل‌زاده اطمینان داد که ماکارونی به خصوص از نوع سبوس‌دار مشکلی برای سلامت افراد ندارد. توصیه وزارت بهداشت این است که غذا بلافاصله پس از سرو کردن مصرف و در یخچال نگهداری شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: «بهتر است مواد غذایی بیشتر از یک روز در محیط یخچال نباشند و هنگام مصرف حتما گرم شوند. ماکارونی سبوس‌دار برای سلامتی مفید است؛ مشروط بر این که ایمنی و سلامت مواد غذایی حفظ شود.»

البته لازم به ذکر است که بر اساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی، فرآورده هایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب می‌شوند.

دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی همچنین اعلام کرده بود که در روزهای اخیر که گزارش‌هایی درباره مسمومیت غذایی چند کودک و مرگ آن‌ها منتشر شده است و گفته می‌شود ماکارونی خورده بودند؛ هنوز گزارش دقیقی درباره دلیل جان باختن این کودکان به‌ طور رسمی منتشر نشده است. 

پس از تحقیقات مقدماتی، غذاهای مصرف‌شده شب حادثه برای آزمایش‌ به پزشکی قانونی ارسال شده‌اند که متخصصان نیز اعلام کرده‌اند غذاهای مورد نظر حاوی مواد مسموم‌کننده نبوده‌اند.

گفتنی است، مسمومیت غذایی با مصرف مواد غذایی به دلیل وجود باکتری باسیلوس سرئوس است و به طور کلی نشاسته موجود در ماکارونی محیط مناسبی برای رشد این باکتری است و این موضوع بیشتر در زمانی رخ می‌دهد که به درستی خنک نشده باشد یا در دمای اتاق برای مدت طولانی نگهداری شود.

مسمومیت ناشی از فعالیت باکتری باسیلوس سرئوس در کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف‌تر خطرناک‌تر است.


12123515
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دارو‌های رایجی که توسط زنان باردار استفاده می‌شود، خطر ابتلای فرزندانشان به اوتیسم را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاظمی گفت: رئیس‌جمهور مجدانه پیگیر مسائل آموزش و پرورش بوده به طوری که تاکنون ۱۵ جلسه در این مورد برگزار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تفاوت ما با دنیای غرب در این ویژگی است که اساس هویت دینی دانش آموزان ما با مسجد، قرآن و نماز شکل می‌گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جلسه هماهنگی مسئولان آموزش عالی ایران و عراق برای برگزاری رویداد هفته دو کشور در وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های عراق برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بر اهمیت گفتمان‌سازی درباره پدیده خودکشی در کادر سلامت و لزوم اقدامات مستمر برای کاهش این بحران تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست سازمان سنجش از امکان ثبت نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ که در زمان مقرر برای ثبت‌نام در دانشگاه اقدام نکرده و یا پس از ثبت نام انصراف داده‌اند در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و انتخاب‌رشته در برنامه پذیرش کاردانی به کارشناسی ناپیوسته (معدل کاردانی)، کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی تا ۳۰ دی ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه تهران به عضویت مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا به اختصار سرن در همکاری پروژه دایروی علمی آینده (FCC) درآمد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به موجود بودن واکسن آنفولانزا در داروخانه‌ها، گفت: امکان تزریق این واکسن تا آخر فصل سرما وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان، موفق به احیای گیاه دارویی «وج» شده است که به عنوان کاندیدای نویدبخش برای درمان آلزایمر شناخته می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است