علمی فناوری 12:17 - 28 بهمن 1403
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به «اندومتریوز» شود.

احتمال کاهش ابتلا به «آندومتریوز» با مصرف لبنیات

اندومتریوز به رشد و نفوذ بافت اندومتر( غدد و مزانشیم) در جایی خارج از اندومتر گفته می‌شود که باعث خونریزی مکرر و ایجاد درد می‌شود و ممکن است اندام‌های مختلف نظیر کلیه، مثانه، حالب، ریه را درگیر کند و بر کیفیت زندگی فرد اثر بگذارد. اندومتریوز یک بیماری مخرب برای زنان در سنین باروری است.

آمار نشان می‌دهد ۵ الی ۱۵ درصد زنان در سنین باروری مبتلا به اندومتریوز و ۳۰ الی ۵۰ درصد این مبتلایان نیز نابارور هستند. اگرچه به نظر می‌رسد بروز اندومتریوز با عوامل خطری همچون ایمنی، غدد درون ریز، ژنتیک و بیماری‌های آناتومیک در ارتباط است، اما علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست.

رژیم غذایی برای بسیاری از بیماری‌های مزمن یک عامل خطر بسیار قابل کنترل است اما اثر کمکی آن بر روی اندومتریوز به صورت گسترده بررسی نشده است. براساس نتایج یک مطالعه به نظر می رسد زنان مبتلا به اندومتریوز دریافت سبزیجات و اسیدهای چرب امگا۳ کمتر و دریافت گوشت قرمز، قهوه و اسیدهای چرب ترانس بالاتری دارند. محصولات لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی، غنی  از انواع «آمینواسید» و سرشار از کلسیم بوده و بنابراین یک غذای مغذی ایده‌آل محسوب می‌شوند.

همچنین برخی مطالعات نشان داده‌اند دریافت محصولات لبنی و کلسیم غذایی ارتباط معکوسی با استرس اکسیداتیو و التهاب دارند. همچنین دریافت لبنیات زیاد ممکن است بتواند التهاب عروق را کاهش دهد. فرض بر این است که قاعدگی رتروگراد یک علت بالقوه برای آندومتریوز بوده و سطوح بالای منیزیوم موجود در لبنیات باعث می‌شود عضله صاف شل شده و این قاعدگی کاهش یابد. بنابراین برخی محققین این فرضیه را مطرح کرده‌اند که دریافت محصولات لبنی ممکن است باعث کاهش خطر اندومتریوز شود اگرچه بر اساس مطالعات محدود اخیر این فرضیه اثبات نشده است.

یک مطالعه متاآنالیز وابسته به دوز مصرفی با بررسی ۷ مطالعه معتبر نشان داده است در کل، دریافت لبنیات ارتباط معکوس با خطر ابتلا به اندومتریوز دارد و خطر ابتلا در صورت مصرف ۲۱ سروینگ لبنیات در هفته کاهش می یابد. به طور مشابه، افرادی که بیش از  ۱۸ سروینگ لبنیات پرچرب در هفته مصرف کرده‌اند، با کاهش خطر ابتلا به آندومتریوز مواجه بوده‌اند.

پس از آنالیز بر اساس محصولات لبنی خاص، مشخص شده است افرادی که مصرف پنیر بالایی داشته اند خطر ابتلا در آنان کاهش یافته است. مصرف شیر کامل، شیر کم چرب، شیر بدون چربی، بستنی و ماست اثری بر روی خطر ابتلا نداشته اما زنانی که کره بیشتری مصرف کرده اند نسبت به زنانی که کره کمتری مصرف کرده اند با خطر بالاتری از ابتلا مواجه بوده‌اند.

منبع: وزارت بهداشت


12156395
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش از ارجاع پیشنهاد جدیدی به وزیر آموزش و پرورش خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پد بالگرد اورژانس استان تهران در بخش جوادآباد شهرستان ورامین، امروز (پنجشنبه) همزمان با سفر رئیس‌جمهور به شهرستان‌های قرچک و ورامین افتتاح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران دانشگاه دوک موفق به توسعه روشی شده‌اند که می‌تواند نانولوله‌های کربنی را از حالت فلزی به حالت نیمه‌هادی تغییر داده و مجدداً به حالت اولیه بازگرداند. این فرایند از طریق پوشاندن نانولوله‌ها با یک پلیمر نواری انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اسپارک تکنولوژیز (Sparc Technologies) و دانشگاه فلایندرز موفق به دریافت کمک‌هزینه دولت استرالیا برای توسعه فناوری گرافنی در آبزی‌پروری شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گردشگری کشاورزی، به عنوان راهکاری برای آشتی شهر و روستا، در ایران مطرح شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به ایام خانه‌تکانی نوروزی روش‌های صحیح امحاء دارو‌های تاریخ گذشته و یا بلااستفاده را در راستای حفظ سلامت خانواده و جلوگیری از آسیب به محیط زیست تشریح ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کلاس‌های آموزشی دانشجویان دانشگاه تهران از تاریخ ۲۵ تا ۲۸ اسفند ماه جاری به صورت برخط و از طریق سامانه مدیریت یادگیری (elearn.ut.ac.ir) برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی گفت: طرحی با کمیته امداد در حال انجام است که وارد سال چهارم آن خواهیم شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: «استانداردسازی» از چالش‌های موجود در مسیر صادرات محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گوشتخواری ممکن است سطوح «لیپوپروتئین» با چگالی کم

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است