علمی فناوری 12:17 - 28 بهمن 1403
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به «اندومتریوز» شود.

احتمال کاهش ابتلا به «آندومتریوز» با مصرف لبنیات

اندومتریوز به رشد و نفوذ بافت اندومتر( غدد و مزانشیم) در جایی خارج از اندومتر گفته می‌شود که باعث خونریزی مکرر و ایجاد درد می‌شود و ممکن است اندام‌های مختلف نظیر کلیه، مثانه، حالب، ریه را درگیر کند و بر کیفیت زندگی فرد اثر بگذارد. اندومتریوز یک بیماری مخرب برای زنان در سنین باروری است.

آمار نشان می‌دهد ۵ الی ۱۵ درصد زنان در سنین باروری مبتلا به اندومتریوز و ۳۰ الی ۵۰ درصد این مبتلایان نیز نابارور هستند. اگرچه به نظر می‌رسد بروز اندومتریوز با عوامل خطری همچون ایمنی، غدد درون ریز، ژنتیک و بیماری‌های آناتومیک در ارتباط است، اما علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست.

رژیم غذایی برای بسیاری از بیماری‌های مزمن یک عامل خطر بسیار قابل کنترل است اما اثر کمکی آن بر روی اندومتریوز به صورت گسترده بررسی نشده است. براساس نتایج یک مطالعه به نظر می رسد زنان مبتلا به اندومتریوز دریافت سبزیجات و اسیدهای چرب امگا۳ کمتر و دریافت گوشت قرمز، قهوه و اسیدهای چرب ترانس بالاتری دارند. محصولات لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی، غنی  از انواع «آمینواسید» و سرشار از کلسیم بوده و بنابراین یک غذای مغذی ایده‌آل محسوب می‌شوند.

همچنین برخی مطالعات نشان داده‌اند دریافت محصولات لبنی و کلسیم غذایی ارتباط معکوسی با استرس اکسیداتیو و التهاب دارند. همچنین دریافت لبنیات زیاد ممکن است بتواند التهاب عروق را کاهش دهد. فرض بر این است که قاعدگی رتروگراد یک علت بالقوه برای آندومتریوز بوده و سطوح بالای منیزیوم موجود در لبنیات باعث می‌شود عضله صاف شل شده و این قاعدگی کاهش یابد. بنابراین برخی محققین این فرضیه را مطرح کرده‌اند که دریافت محصولات لبنی ممکن است باعث کاهش خطر اندومتریوز شود اگرچه بر اساس مطالعات محدود اخیر این فرضیه اثبات نشده است.

یک مطالعه متاآنالیز وابسته به دوز مصرفی با بررسی ۷ مطالعه معتبر نشان داده است در کل، دریافت لبنیات ارتباط معکوس با خطر ابتلا به اندومتریوز دارد و خطر ابتلا در صورت مصرف ۲۱ سروینگ لبنیات در هفته کاهش می یابد. به طور مشابه، افرادی که بیش از  ۱۸ سروینگ لبنیات پرچرب در هفته مصرف کرده‌اند، با کاهش خطر ابتلا به آندومتریوز مواجه بوده‌اند.

پس از آنالیز بر اساس محصولات لبنی خاص، مشخص شده است افرادی که مصرف پنیر بالایی داشته اند خطر ابتلا در آنان کاهش یافته است. مصرف شیر کامل، شیر کم چرب، شیر بدون چربی، بستنی و ماست اثری بر روی خطر ابتلا نداشته اما زنانی که کره بیشتری مصرف کرده اند نسبت به زنانی که کره کمتری مصرف کرده اند با خطر بالاتری از ابتلا مواجه بوده‌اند.

منبع: وزارت بهداشت


12156395
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی ایران در مورد ماهواره‌های ظفر، پایا و کوثر، گفت: این ماهواره‌ها در شرایط آماده‌سازی برای پرتاب هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، تولید دارو‌های نانویی درمان سرطان در ایران هم‌گام با کشور‌های پیشروی جهان در حال انجام است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی توانسته است با دستیابی به فناوری بومی تولید پوشش‌های ضدخوردگی آلومینیوم، محصولی با کیفیت هم‌تراز نمونه‌های خارجی تولید کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با طراحی دستگاهی غیرتهاجمی برای اندازه‌گیری هموگلوبین، موفق به ارائه راه‌حلی سریع، دقیق و بدون نیاز به خون‌گیری شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت  OpenAI به اتهام مشاوره‌های تحریک آمیز ChatGPT به خودکشی، با پرونده‌های قضائی متعدد روبه‌رو شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دریافته‌اند که داروی جدیدی به نام BAXDROSTAT، تا ۲۴ ساعت از فرد در برابر فشار خون بالا محافظت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص داخلی گفت: با اصلاح سبک زندگی می‌توان بسیاری از موارد ابتلاء به دیابت را پیشگیری کرد، حتی در افرادی که زمینه ژنتیکی دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از کشف و ضبط ۱۱۰ میلیارد ریال اقلام آرایشی و بهداشتی قاچاق، در اجرای یک عملیات گسترده نظارتی در بازار تهران خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته معاون وزیر ارتباطات، با ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری و افزایش بازدهی پروژه‌ها، تلاش می‌شود سرمایه‌ها به سمت اقتصاد دیجیتال جذب شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن مهندسی مواد و متالورژی ایران گفت: کامپوزیت‌ها و نانوکامپوزیت‌ها به‌عنوان مواد مدرن با ترکیب ویژگی‌های متفاوت از جمله سبک بودن، مقاومت مکانیکی بالا و پایداری حرارتی، جایگزین مناسبی برای بسیاری از فلزات سنتی هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است