علمی فناوری 12:17 - 28 بهمن 1403
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به «اندومتریوز» شود.

احتمال کاهش ابتلا به «آندومتریوز» با مصرف لبنیات

اندومتریوز به رشد و نفوذ بافت اندومتر( غدد و مزانشیم) در جایی خارج از اندومتر گفته می‌شود که باعث خونریزی مکرر و ایجاد درد می‌شود و ممکن است اندام‌های مختلف نظیر کلیه، مثانه، حالب، ریه را درگیر کند و بر کیفیت زندگی فرد اثر بگذارد. اندومتریوز یک بیماری مخرب برای زنان در سنین باروری است.

آمار نشان می‌دهد ۵ الی ۱۵ درصد زنان در سنین باروری مبتلا به اندومتریوز و ۳۰ الی ۵۰ درصد این مبتلایان نیز نابارور هستند. اگرچه به نظر می‌رسد بروز اندومتریوز با عوامل خطری همچون ایمنی، غدد درون ریز، ژنتیک و بیماری‌های آناتومیک در ارتباط است، اما علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست.

رژیم غذایی برای بسیاری از بیماری‌های مزمن یک عامل خطر بسیار قابل کنترل است اما اثر کمکی آن بر روی اندومتریوز به صورت گسترده بررسی نشده است. براساس نتایج یک مطالعه به نظر می رسد زنان مبتلا به اندومتریوز دریافت سبزیجات و اسیدهای چرب امگا۳ کمتر و دریافت گوشت قرمز، قهوه و اسیدهای چرب ترانس بالاتری دارند. محصولات لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی، غنی  از انواع «آمینواسید» و سرشار از کلسیم بوده و بنابراین یک غذای مغذی ایده‌آل محسوب می‌شوند.

همچنین برخی مطالعات نشان داده‌اند دریافت محصولات لبنی و کلسیم غذایی ارتباط معکوسی با استرس اکسیداتیو و التهاب دارند. همچنین دریافت لبنیات زیاد ممکن است بتواند التهاب عروق را کاهش دهد. فرض بر این است که قاعدگی رتروگراد یک علت بالقوه برای آندومتریوز بوده و سطوح بالای منیزیوم موجود در لبنیات باعث می‌شود عضله صاف شل شده و این قاعدگی کاهش یابد. بنابراین برخی محققین این فرضیه را مطرح کرده‌اند که دریافت محصولات لبنی ممکن است باعث کاهش خطر اندومتریوز شود اگرچه بر اساس مطالعات محدود اخیر این فرضیه اثبات نشده است.

یک مطالعه متاآنالیز وابسته به دوز مصرفی با بررسی ۷ مطالعه معتبر نشان داده است در کل، دریافت لبنیات ارتباط معکوس با خطر ابتلا به اندومتریوز دارد و خطر ابتلا در صورت مصرف ۲۱ سروینگ لبنیات در هفته کاهش می یابد. به طور مشابه، افرادی که بیش از  ۱۸ سروینگ لبنیات پرچرب در هفته مصرف کرده‌اند، با کاهش خطر ابتلا به آندومتریوز مواجه بوده‌اند.

پس از آنالیز بر اساس محصولات لبنی خاص، مشخص شده است افرادی که مصرف پنیر بالایی داشته اند خطر ابتلا در آنان کاهش یافته است. مصرف شیر کامل، شیر کم چرب، شیر بدون چربی، بستنی و ماست اثری بر روی خطر ابتلا نداشته اما زنانی که کره بیشتری مصرف کرده اند نسبت به زنانی که کره کمتری مصرف کرده اند با خطر بالاتری از ابتلا مواجه بوده‌اند.

منبع: وزارت بهداشت


12156395
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌دنبال دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد آمادگی دارد با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مشارکت بخش خصوصی، سه روستای ثبت جهانی کشور را به‌صورت کامل هوشمندسازی کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: اتاق‌های فکر و گروه‌های برنامه‌ریز نقش مهمی در تدوین سیاست‌ها دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات مدیره کنسرسیوم آموزشی گفت: طرح کنسرسیوم آموزشی هوشمند گامی بلند در راستای آموزش آینده‌نگر و عدالت‌محور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت ثبت‌نام دهمین آزمون ورودی انتخاب اعضای جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: در حوزه امنیت غذایی، دو برنامه مهم امسال شامل طرح دانش‌بنیان امنیت غذایی در زنجیره آرد و نان کامل و شناسه‌گذاری محصولات غذایی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تأیید انتخاب روسای ۱۹ مرکز آموزش عالی در ۶۹ جلسه کمیته منتخب تأیید رؤسای دانشگاه‌ها خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل نسخه آزمایشی جدیدی را از اندروید اتو برای راه اندازی هوش مصنوعی بر روی آن منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید خرد جمعی و عقلانیت را به جای شبه علم نهادینه کنند، گفت: اگرچه آموزش و پژوهش مقدمه کار دانشگاه است، اما دانشگاه‌های ما باید نقش‌آفرین باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری از کاربران معتقدند که افزایش میزان رم در رایانه‌، راه‌حل جادویی برای افزایش سرعت دستگاه‌هایشان است، اما یک گزارش فنی جدید نشان داده است که این کار به این سادگی نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل ترویج و توسعه خوشه های نوآوری پارک فناوری پردیس گفت: تاکنون بیش از ۲ هزار طرح خلاقانه از دانش‌آموزان سراسر کشور به این رویداد ارسال شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان مهلت ثبت‌نام در ۸ آبان، تعداد آثار به بیش از ۵ هزار برسد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است