علمی فناوری 15:05 - 24 آبان 1403
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: حذف نان و برنج از سبد غذایی بیماران دیابتی امری نادرست است.

حذف نان و برنج از سبد غذایی  دیابتی‌ها درست است؟

چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد فردریک بانتینگ کاشف انسولین، اولین بار در سال ۱۹۹۱ با همکاری بنیاد بین المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت روز جهانی دیابت نامگذاری شده و در ایران به دلیل اهمیت بالای بیماری دیابت و عوارض ناشی از هفته‌ای به این نام انتخاب شده است.

بیماری دیابت از درجات مختلفی برخوردار است که انواع شدید آن سبب نابینایی چشم و حتی قطع عضو یا ایجاد زخم در افراد خواهد شد. 

افرادی که در معرض ابتلا به دیابت هستند با پرهیز و مراقبت و همچنین داشتن فعالیت فیزیکی مناسب و افزایش سوخت و ساز بدن از ابتلا به این بیماری در امان خواهند بود.

بررسی ها نشان می دهند که دانش آموزان ایرانی به سمت داشتن اضافه وزن می‌روند و این موضوعی زنگ خطری برای ابتلا به دیابت در سال های آینده زندگیشان است.  

احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثیر تغذیه در دیابت گفت: بیماران دیابتی باید به این موضوع دقت داشته باشند که حذف کربوهیدرات ها کار اشتباهی است و برخی از همکاران به دلیل قند بالای بیماران به افراد توصیه می‌کنند نان و برنج را از سبد غذایی خود حذف کنند که این مسئله امری نادرست است.

وی بیان کرد: در رژیم درمانی بیماران دیابتی اگر وزن بیمار زیاد باشد، در مرحله اول میزان دریافت کالری بیماران را کنترل می‌کنند تا وزن آن‌ها کاهش پیدا کند.در بیماران دیابتی اگر حدود ۱۰ درصد وزن افراد کم شود، گامی موثر در کنترل قند خون خواهد بود.

اسماعیل زاده تاکید کرد: در بیماران دیابتی مقدار کربوهیدرات های دریافتی از یک حدی نباید کمتر باشد و این موضوع بیشتر در خصوص افراد تزریق کننده انسولین صدق می کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: متخصصان سعی می‌کنند میزان کربوهیدرات ها را به میزان مصرف هر واحد انسولین در برنامه غذایی بیماران دیابتی تنظیم کنند. توزیع کربوهیدرات ها در طول روز و منظم انجام می شود.

وی ادامه داد: در بیماران دیابتی مصرف میان وعده موضوع مهمی است. بیماران هر یک و نیم ساعت باید یک میان وعده را مصرف کنند که در این بین از کربوهیدرات ها یا آجیل استفاده شود.

اسماعیل زاده تاکید کرد: مصرف موادی مانند کیک و بستنی حذف نمی‌شود و خوردن آن‌ها در بیماران دیابتی محدود می‌شود. میوه ها دارای کربوهیدرات های خوبی هستند که در برنامه های غذایی بیماران دیابتی گنجانده خواهند شد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: استفاده از میوه‌های خشک مانند انجیر، خرمای خشک و مویز برای بیماران دیابتی مفید است.

وی افزود: برای وعده آخر یا همان شام برای بیماران دیابتی یک وعده حاوی کربوهیدرات در برنامه غذایی در نظر گرفته می شود.

محمدرضا مهدوی، معاون مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت نیز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در سال ۲۰۲۱ میلادی ۵۳۷ میلیون بزرگسال یعنی یک نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری دیابت بوده‌اند.

وی تاکید کرد: پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران مبتلا به عارضه دیابت از مرز ۷۰۳ میلیون نفر بگذرد.

وی اضافه کرد: طبق آخرین مطالعه انجام شده در کشورمان، یک چهارم بیماران از بیماری خود بی اطلاع هستند. از هر ۴ بیمار دیابتی یک نفر در کشورهای با درآمد پایین و متوسط زندگی می کند.

مهدوی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که از هر۶ تولد یک مورد درگیر قند خون بالاست و دو سوم افراد مبتلا به دیابت در مناطق شهری زندگی و سه چهارم آن ها در سن کار هستند.

معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: ۶.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ در اثر دیابت در دنیا فوت کرده اند. در واقع ۳۲/۶ درصد مرگ‌های ناشی از دیابت زیر ۶۰ سال بوده اند. هزینه های دیابت در سال ۲۰۲۱ میلادی به میزان ۹۶۶ میلیارد دلار بوده است.

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در گفت و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: میزان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بین مردان بالای ۴۰ سال حدود ۱۹ درصد و در زنان همین گروه سنی ۱۱ درصد است.

وی بیان کرد: مطالعات نشان می دهند که بیماری‌های قلبی و عروقی زودرس در مردان ۳۰ تا ۷۰ سال ۶ درصد و در زنان ۵ درصد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهند که بروز بیماری دیابت در مردان بالای ۲۰ سال ۱۰ درصد و در زنان همین گروه سنی ۱۱ درصد است. مطالعات نشان می دهند که بیماری پرفشاری خون در مردان بالای ۲۰ سال ۳۱ درصد و در زنان نیز ۲۹ درصد است.

وی تاکید کرد: مطالعات نشان می دهند که پیامدهای پیش دیابت و پیش پرفشاری خون در مردان بالای ۲۰ سال به ترتیب ۴۶ و ۷۶ درصد و در زنان نیز ۳۷ و ۴۹ درصد است.


12116794
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با اصلاح سبک زندگی می‌توان به جنگ با اوتیسم رفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با حضور وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران مدرسه جدید ایرانیان دوحه افتتاح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته عضو هیئت مدیره نظام پزشکی تهران دارو‌های غیر مجاز مانند سقط جنبن در فضای مجازی به صورت غیر قانونی به فروش می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دانش پژوهان ایران در مسابقات قهرمانی تیمی ریاضیات جهان گفت: دانش پژوهان دختر تهرانی در این مسابقات جهانی خوش درخشیدند و موفق به پنج نشان طلا شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو، اسامی جدیدی از کرم‌های مرطوب‌کننده فاقد مجوز و تاییدیه ایمنی را منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: مصرف نوشابه‌های گازدار نه‌تنها نقشی در کاهش حالت تهوع ندارد بلکه می‌تواند در درازمدت سلامت افراد را تهدید کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت از راه‌اندازی هفت دستگاه سیکلوترون در کشور با هدف تأمین رادیودارو‌های موردنیاز خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییسی از آغاز اجرای نسخه جدید طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع در پنج شهرستان پیشرو کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، نکاتی را درباره سطوح مطالبات دانشجویان در کشور مطرح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری، در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ تخت سوختگی در کشور کمبود داریم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است