علمی فناوری 15:05 - 24 آبان 1403
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: حذف نان و برنج از سبد غذایی بیماران دیابتی امری نادرست است.

حذف نان و برنج از سبد غذایی  دیابتی‌ها درست است؟

چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد فردریک بانتینگ کاشف انسولین، اولین بار در سال ۱۹۹۱ با همکاری بنیاد بین المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت روز جهانی دیابت نامگذاری شده و در ایران به دلیل اهمیت بالای بیماری دیابت و عوارض ناشی از هفته‌ای به این نام انتخاب شده است.

بیماری دیابت از درجات مختلفی برخوردار است که انواع شدید آن سبب نابینایی چشم و حتی قطع عضو یا ایجاد زخم در افراد خواهد شد. 

افرادی که در معرض ابتلا به دیابت هستند با پرهیز و مراقبت و همچنین داشتن فعالیت فیزیکی مناسب و افزایش سوخت و ساز بدن از ابتلا به این بیماری در امان خواهند بود.

بررسی ها نشان می دهند که دانش آموزان ایرانی به سمت داشتن اضافه وزن می‌روند و این موضوعی زنگ خطری برای ابتلا به دیابت در سال های آینده زندگیشان است.  

احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثیر تغذیه در دیابت گفت: بیماران دیابتی باید به این موضوع دقت داشته باشند که حذف کربوهیدرات ها کار اشتباهی است و برخی از همکاران به دلیل قند بالای بیماران به افراد توصیه می‌کنند نان و برنج را از سبد غذایی خود حذف کنند که این مسئله امری نادرست است.

وی بیان کرد: در رژیم درمانی بیماران دیابتی اگر وزن بیمار زیاد باشد، در مرحله اول میزان دریافت کالری بیماران را کنترل می‌کنند تا وزن آن‌ها کاهش پیدا کند.در بیماران دیابتی اگر حدود ۱۰ درصد وزن افراد کم شود، گامی موثر در کنترل قند خون خواهد بود.

اسماعیل زاده تاکید کرد: در بیماران دیابتی مقدار کربوهیدرات های دریافتی از یک حدی نباید کمتر باشد و این موضوع بیشتر در خصوص افراد تزریق کننده انسولین صدق می کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: متخصصان سعی می‌کنند میزان کربوهیدرات ها را به میزان مصرف هر واحد انسولین در برنامه غذایی بیماران دیابتی تنظیم کنند. توزیع کربوهیدرات ها در طول روز و منظم انجام می شود.

وی ادامه داد: در بیماران دیابتی مصرف میان وعده موضوع مهمی است. بیماران هر یک و نیم ساعت باید یک میان وعده را مصرف کنند که در این بین از کربوهیدرات ها یا آجیل استفاده شود.

اسماعیل زاده تاکید کرد: مصرف موادی مانند کیک و بستنی حذف نمی‌شود و خوردن آن‌ها در بیماران دیابتی محدود می‌شود. میوه ها دارای کربوهیدرات های خوبی هستند که در برنامه های غذایی بیماران دیابتی گنجانده خواهند شد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: استفاده از میوه‌های خشک مانند انجیر، خرمای خشک و مویز برای بیماران دیابتی مفید است.

وی افزود: برای وعده آخر یا همان شام برای بیماران دیابتی یک وعده حاوی کربوهیدرات در برنامه غذایی در نظر گرفته می شود.

محمدرضا مهدوی، معاون مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت نیز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در سال ۲۰۲۱ میلادی ۵۳۷ میلیون بزرگسال یعنی یک نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری دیابت بوده‌اند.

وی تاکید کرد: پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران مبتلا به عارضه دیابت از مرز ۷۰۳ میلیون نفر بگذرد.

وی اضافه کرد: طبق آخرین مطالعه انجام شده در کشورمان، یک چهارم بیماران از بیماری خود بی اطلاع هستند. از هر ۴ بیمار دیابتی یک نفر در کشورهای با درآمد پایین و متوسط زندگی می کند.

مهدوی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که از هر۶ تولد یک مورد درگیر قند خون بالاست و دو سوم افراد مبتلا به دیابت در مناطق شهری زندگی و سه چهارم آن ها در سن کار هستند.

معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: ۶.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ در اثر دیابت در دنیا فوت کرده اند. در واقع ۳۲/۶ درصد مرگ‌های ناشی از دیابت زیر ۶۰ سال بوده اند. هزینه های دیابت در سال ۲۰۲۱ میلادی به میزان ۹۶۶ میلیارد دلار بوده است.

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در گفت و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: میزان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بین مردان بالای ۴۰ سال حدود ۱۹ درصد و در زنان همین گروه سنی ۱۱ درصد است.

وی بیان کرد: مطالعات نشان می دهند که بیماری‌های قلبی و عروقی زودرس در مردان ۳۰ تا ۷۰ سال ۶ درصد و در زنان ۵ درصد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهند که بروز بیماری دیابت در مردان بالای ۲۰ سال ۱۰ درصد و در زنان همین گروه سنی ۱۱ درصد است. مطالعات نشان می دهند که بیماری پرفشاری خون در مردان بالای ۲۰ سال ۳۱ درصد و در زنان نیز ۲۹ درصد است.

وی تاکید کرد: مطالعات نشان می دهند که پیامدهای پیش دیابت و پیش پرفشاری خون در مردان بالای ۲۰ سال به ترتیب ۴۶ و ۷۶ درصد و در زنان نیز ۳۷ و ۴۹ درصد است.


12116794
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» «طرح ملی تحول دیجیتال ایران» سازمان فناوری اطلاعات ایران، به عنوان یکی از قهرمانان جوایز WSIS Prizes ۲۰۲۵ انتخاب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جزئیات تاریخ و زمان مصاحبه مجازی دکتری تخصصی ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی زئونوز نکاتی را مطرح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با امضای وزیر آموزش و پرورش، ممنوعیت عدم پذیرش دانش‌آموزان در میان پایه‌ها به بهانه‌های افت تحصیلی و کاهش معدل ابلاغ شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تمام مدارس شهر تهران تا اطلاع ثانوی، از شنبه تا چهارشنبه برای ارائه خدمات به مردم باز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی اعلام کرد: پژوهشگران ایرانی در مواجهه با تحریم‌های بانکی و محدودیت‌های وارداتی، با تکیه بر دانش خود و بومی‌سازی داروها، ۳.۸ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی را رقم زدند که این عدد معادل فروش...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دانشگاه دلفت در هلند به سرپرستی «طلیعه غیاثی» دانشمند ایرانی این دانشگاه دریافته‌اند که می‌توانند با قرار دادن گرافن روی یک ماده مغناطیسی انتخاب‌شده، جریان‌های اسپین کوانتومی را بدون آهنربا تحریک و کنترل کنند و راه را برای دستگاه‌...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کارت و راهنمای شرکت در نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ از روز یکشنبه ۲۲ تیر تا روز چهار‌شنبه ۲۵ تیر ماه در سامانه جامع آزمون سراسری برای مشاهده و پرینت فعال خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» حقایق شگفت‌انگیز درباره نحوه کار چت‌بات‌های هوشمند وجود دارد که دانستن آن می‌تواند جالب باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور سرزده در یکی از بیمارستان‌های تهران از مجروحان حمله رژیم منحوس صهیونیستی به کشور عیادت کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است