علمی فناوری 14:53 - 28 خرداد 1400
نتایج یک پژوهش نشان داد
نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد غلظت نیترات در سیب زمینی، خیار، گوجه، کاهو و ترب بیش از حد مجاز و بیشتر از حد قابل تحمل مصرف روزانه است.

غلظت بیش از حد نیترات در برخی صیفی‌جات

به گزارش ایسنا، این پژوهش که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام است، ضمن تعیین میزان آلاینده‌های آلی ناشی از استفاده از آفت کش‌ها، نیترات و فلزات سنگین در صیفی‌جات شهر مشهد می‌تواند میزان ریسک سلامت انسان در مواجهه با این آلاینده‌ها در برخی از محصولات کشاورزی را محاسبه کند. این نتایج می‌تواند پایه‌ای برای پژوهش‌های آینده در زمینه ارتقاء شاخص‌های ‏سلامت محصولات کشاورزی باشد.

نتایج این مطالعه نشان داد: میانگین غلظت نیترات در سیب زمینی، خیار، گوجه، کاهو  و ترب بیش از حد مجاز و بیشتر از حد قابل تحمل مصرف روزانه است. همچنین میانگین میزان آفت کش‌ها (دیازینون، فن پروپاترین، کلروپیریفوس، و دلتامترین) و سرب، آرسنیک و مس در کاهو بیش از حد مجاز مصرف روزانه تعیین شده است.

بر اساس اعلام پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت، همچنین، این نتایج بیانگر وضعیت نامطلوب رفتار ایمنی کشاورزان و  آگاهی و نگرش آنها نسبت به استفاده صحیح از سموم است. بنابراین جهت ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی و مصرف کنندگان توجه به عواملی که مستقیم روی رفتار ایمن و آگاهی کشاورزان اثر می‌گذارد، دارای اهمیت است. این عوامل شامل تدوین یک برنامه آموزشی مناسب جهت ارتقاء آگاهی، نگرش، مهارت‌ها، اکتساب مفاهیم برای کشاورزان است که به نوبه خود سبب افزایش کیفیت تغییر رفتار پیش گیرانه در حیطه ایمنی شود.

نتایج حاصل از این تحقیق که توسط سیده بلین توکلی ثانی انجام شده،‌ میزان ریسک سلامت انسان در مواجهه با این آلاینده‌ها در برخی از محصولات کشاورزی را محاسبه کرده است که می تواند پایه‌ای برای دستور العمل‌ها و  پژوهش‌های آینده در زمینه ارتقاء شاخص‌های ‏سلامت محصولات کشاورزی در کشور در بخش محیط زیست انسانی و صنایع غذایی باشد. 

در نهایت نتایج حاصل از این تحقیق می‌تواند پایه و اساسی برای تدوین یک برنامه آموزشی مناسب باشد که می‌تواند کشاورزان را به توسعه مهارت‌ها، ارزش‌ها، اکتساب مفاهیم و اطلاعات و تصمیم گیری برساند و سبب افزایش کیفیت تغییر رفتار پیش گیرانه در حیطه ایمنی شود.

انتهای پیام


11111203
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خصوصی‌سازی در حوزه آموزش و پرورش جایگاهی ندارد و مسیر اصلاح از مشارکت مردمی می‌گذرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارشاد با تأکید بر نقش تاریخی دانشگاه در شکل‌گیری انقلاب اسلامی گفت که روز دانشجو فرصتی برای شنیدن نقد‌ها و پیشنهاد‌های نسل جوان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: بودجه عمرانی دانشگاه فرهنگیان از ۱۵۰ میلیارد تومان به دو هزار میلیارد تومان رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به رسم هر سال همزمان با ۱۶ آذرماه روز دانشجو در پیام‌های جداگانه‌ای این روز را گرامی داشتند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه‌های فرهنگیان تهران گفت: دانشگاه فرهنگیان از دهه گذشته در میان برترین دانشگاه‌های کشور قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری واحد علوم و تحقیقات، با تأکید بر نقش رویداد صدرا در تقویت ارتباط میان دانشگاه و صنعت گفت: این رویداد با هدف ایجاد محیط مهارت‌آموزی طراحی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در نشست علمی «چالش‌های اجرایی مسئولیت اجتماعی در ایران» کارشناسان ضمن بیان تجربه‌های عملی خود از اجرای مسئولیت اجتماعی در ادامه تعدد آیین‌نامه، دستورالعمل و قوانین درباره مسئولیت اجتماعی را از چالش‌های اصلی در این حوزه برشمردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام متقاضیان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۵ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از امروز یکشنبه ۱۶ آذرماه آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس آموزش و پرورش گفت: افزایش سن ورود، دانشگاه را از محیطی تربیت‌محور به مرکزی برای جذب افراد با هویت تثبیت‌شده تبدیل می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش آموزش کشور با صدور اطلاعیه‌ای، جزئیات تاریخ پرینت کارت و برگزاری آزمون انتخاب سردفتر ازدواج و طلاق سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است