علمی فناوری 12:20 - 22 اسفند 1403
باشگاه خبرنگاران

هر شکلاتی، شکلات نیست

رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد.

هر شکلاتی، شکلات نیست

باشگاه خبرنگاران جوان - زهره پوراحمد از مصرف‌کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج‌شده روی بسته‌بندی توجه کنند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن‌های پالمی بالاست و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: کره کاکائو یکی از اصلی‌ترین مواد در تولید شکلات‌های باکیفیت است، اما در برخی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می‌شود که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازد.

او افزود: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد، اما در مقابل روغن‌های جانشین معمولاً شامل اسید‌های چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی‌مدت آنها می‌تواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود.

پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آیند، اما تفاوت‌های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره‌ای گفته می‌شود که از دانه‌های کاکائو استخراج شده است و در دو شکل اصلی وجود دارد پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانه‌ها باقی می‌ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه‌های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد:، اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو کره کاکائو شکر و گاهی شیر است شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل پور احمدی اظهار کرد: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالا‌های مرغوب‌تر با کیفیت بهتر و سالم‌تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغن‌های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین‌تری برخوردار هستند.

رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو تصریح کرد: تولید شکلات باکیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به دلیل محدودیت‌های فنی یا کاهش هزینه‌ها به استفاده از روغن‌های جایگزین ارزان‌قیمت روی می‌آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.


12165875
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج پایش وضعیت دریافت ید دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اورژانس کشور گفت: از اول تا ۲۱ اسفند ۵ نفر به علت حوادث ناشی از چهارشنبه‌سوری جان خود را از دست دادند و ۲۲۰ نفر مصدوم شدند که تعداد مصدومان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد کاهش داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه راهنمای ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ (نوبت دوم) برای ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کسر حداکثر پنج سال از سن شرکت در آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش برای معلمان در در جلسه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت از اجرای پویش سراسری «نه به تصادف!» در آستانه ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی رئیس جمهور خبر داد که سکوی ملی هوش مصنوعی که با حمایت معاونت علمی راه‌اندازی شده است، تا قبل از پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شخصیت پستی «عمو امین» توسط محمد احمدی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست در مراسم افتتاح پروژه‌های کوتاه مدت این شرکت، رونمایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی تسریع در اجرای شبکه ملی اطلاعات، ارتقای امنیت سایبری کشور و بهبود حریم خصوصی کاربران را اولویت‌های سال جدید این مرکز اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش برضرورت اقدامات جدی و برنامه‌ریزی دقیق برای کشف و شناسایی نخبگان در مناطق محروم تاکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است