علمی فناوری 17:01 - 22 اسفند 1403
نتایج پایش وضعیت دریافت ید دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام شد.

وضعیت مطلوب دریافت ید در دانش‌آموزان

باشگاه خبرنگاران جوان - بر اساس نتایج ششمین پایش ملی وضعیت تغذیه‌ای ید که توسط پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی بیش از ۱۱ هزار دانش‌آموز و نزدیک به ۳ هزار زن باردار انجام شد، میانه ید ادراری در دانش‌آموزان ۱۳۳ میکروگرم در لیتر اندازه‌گیری شد. این میزان نشان‌دهنده کفایت ید در جامعه دانش‌آموزی است و بیانگر آن است که برنامه‌های ملی غنی‌سازی ید در نمک طعام همچنان در سطح عمومی جامعه مؤثر بوده است. با این حال، وضعیت ید در زنان باردار همچنان نگران‌کننده است و نیاز به توجه و مداخلات فوری دارد.

بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که وضعیت ید در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و قم در سطح نامطلوب یا حاشیه‌ای قرار دارد. این شرایط نگران‌کننده، نیازمند اجرای اقدامات مؤثر و مداخلات تغذیه‌ای فوری برای بهبود سطح ید در این مناطق است.

اگرچه به طور کلی وضعیت ید در میان دانش‌آموزان کشور مطلوب ارزیابی شده است، اما برخی استان‌ها با چالش‌هایی در این زمینه مواجه هستند. به طور خاص، در استان آذربایجان غربی، میانه ید ادرار دانش‌آموزان پایین‌تر از حد استاندارد بوده و ناکافی محسوب می‌شود. همچنین، در استان‌های آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و قم، جامعه در معرض خطر کمبود و ناکافی بودن ید قرار دارد.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که استان کرمانشاه با میانه ید ادراری ۱۷۵ میکروگرم در لیتر، بالاترین سطح ید را در میان دانش‌آموزان دارد. در مقابل، استان آذربایجان غربی با میانه ۸۹ میکروگرم در لیتر، پایین‌ترین میزان ید ادراری را نشان می‌دهد.

منبع: وزارت بهداشت


12166056
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای 3I/ATLAS در طول سفر تاریخی خود به فراتر از منظومه شمسی، یک پدیده نجومی نادر را آشکار کرد که دانشمندان را متحیر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان تغییرات قابل توجهی در باکتری‌های روده بیماران در شروع بیماری التهابی روده کشف کرده‌اند که امکان تشخیص زودهنگام و توسعه درمان‌های نوآورانه را فراهم می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان داده است که زنان علائم بیماری را بهتر از مردان بروز می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان نسبت به گسترش روش‌های جدید برای کلاهبرداری‌های آنلاین با نزدیک شدن به کریسمس و سال نو هشدار می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان از طریق ذره مگنتیت میکروسکوپی، ردپای گاز‌های آتشفشانی را در خاک ماه کشف کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی «شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف سال ۱۴۰۴» را به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تاکنون شیر در تمامی استان‌ها در مدارس توزیع شده و در تهران نیز در مدارس ابتدایی دولتی این کار صورت گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: با هماهنگی صورت گرفته با سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی مقرر شد سهم ارز دارو افزایش یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کانون درمانگران اعتیاد با هشدار نسبت به قطع ناگهانی شربت تنتور اپیوم، اعلام کرد: حذف این داروی حیاتی، نه‌تنها درمان ۶۰۰ هزار مددجو را مختل می‌کند، بلکه می‌تواند با ورشکستگی هزاران مرکز درمانی و گسترش آسیب‌های اجتماعی، به یک بحران تبدیل...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون‌های پروانه کارگزاران گمرکی، سازمان راهداری و انتخاب مشاوران رسمی مالیاتی در روز جمعه پنجم دی ماه برگزار می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است