علمی فناوری 17:01 - 22 اسفند 1403
نتایج پایش وضعیت دریافت ید دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام شد.

وضعیت مطلوب دریافت ید در دانش‌آموزان

باشگاه خبرنگاران جوان - بر اساس نتایج ششمین پایش ملی وضعیت تغذیه‌ای ید که توسط پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی بیش از ۱۱ هزار دانش‌آموز و نزدیک به ۳ هزار زن باردار انجام شد، میانه ید ادراری در دانش‌آموزان ۱۳۳ میکروگرم در لیتر اندازه‌گیری شد. این میزان نشان‌دهنده کفایت ید در جامعه دانش‌آموزی است و بیانگر آن است که برنامه‌های ملی غنی‌سازی ید در نمک طعام همچنان در سطح عمومی جامعه مؤثر بوده است. با این حال، وضعیت ید در زنان باردار همچنان نگران‌کننده است و نیاز به توجه و مداخلات فوری دارد.

بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که وضعیت ید در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و قم در سطح نامطلوب یا حاشیه‌ای قرار دارد. این شرایط نگران‌کننده، نیازمند اجرای اقدامات مؤثر و مداخلات تغذیه‌ای فوری برای بهبود سطح ید در این مناطق است.

اگرچه به طور کلی وضعیت ید در میان دانش‌آموزان کشور مطلوب ارزیابی شده است، اما برخی استان‌ها با چالش‌هایی در این زمینه مواجه هستند. به طور خاص، در استان آذربایجان غربی، میانه ید ادرار دانش‌آموزان پایین‌تر از حد استاندارد بوده و ناکافی محسوب می‌شود. همچنین، در استان‌های آذربایجان شرقی، گلستان، قزوین و قم، جامعه در معرض خطر کمبود و ناکافی بودن ید قرار دارد.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که استان کرمانشاه با میانه ید ادراری ۱۷۵ میکروگرم در لیتر، بالاترین سطح ید را در میان دانش‌آموزان دارد. در مقابل، استان آذربایجان غربی با میانه ۸۹ میکروگرم در لیتر، پایین‌ترین میزان ید ادراری را نشان می‌دهد.

منبع: وزارت بهداشت


12166056
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دنباله‌دار 3I/ATLAS با نزدیک شدن به زمین، پالس‌های مرموزی منتشر می‌کند!
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جهنمی کیهانی مزین به سنگ‌های قیمتی، دانشمندان را با جو منحصر‌به‌فرد خود مبهوت کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان معتقدند بین کمبود ویتامین D و سلامت روان و عاطفی، ارتباط وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ظفرقندی با اشاره به درمان موفق HIV در کشور گفت: با تشکیل شبکه پزشکان درمانگر، ۹۴ درصد افراد تحت درمان به سطح سرکوب ویروسی رسیده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: اگر تحولات نسلی دانشگاه را نپذیریم، دانشگاه یا منزوی شده یا مشروعیت خود را از دست می‌دهد و یا نهادهای دیگری جایگاه دانشگاه را می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی رئیس‌جمهور از راه اندازی دو تا سه اپراتور هوش مصنوعی تا پایان سال خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آنفلوآنزا همچنان ویروس غالب فصل‌های سرد سال است و کودکان، سالمندان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی بیشترین خطر ابتلاء و عوارض را تجربه می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو گفت: اختلاف قابل توجه قیمت دارو میان ایران و کشور‌های همسایه، بستر اصلی شکل‌گیری پدیده قاچاق معکوس است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه «هوا در طب ایرانی نخستین ضرورت حیات است» به ارائه توصیه‌های طب ایرانی در هوای آلوده پرداخت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، کتاب فصل «مسئولیت و سازندگی» به قلم مرحوم استاد علی صفائی حائری را برای مسابقه کتابخوانی دانشجویان انتخاب کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است