علمی فناوری 14:44 - 02 بهمن 1403
طبق گزارش‌ها، فضانوردان چینی برای اولین بار فناوری فتوسنتز مصنوعی را در مدار به نمایش گذاشتند و با استفاده از آب و دی‌اکسیدکربن، اکسیژن و سوخت تولید کردند.

برای اولین بار، اکسیژن سوخت موشک در فضا ساخته شد

آنها با موفقیت آزمایش‌هایی را انجام دادند که فتوسنتز را شبیه‌سازی می‌کند و دی اکسید کربن و آب را به اکسیژن و مواد سوخت موشک تبدیل می‌کند.

به نقل از آی‌ای، این توسعه یک گام بزرگ به سمت اکتشاف فضایی بلند مدت است، زیرا پتانسیل تولید منابع ضروری در فضا را نشان می‌دهد.

اکسیژن برای بقای انسان ضروری است. علاوه بر این، حمل و نقل اکسیژن کافی برای ماموریت‌های فضایی طولانی مدت بسیار پرهزینه و از نظر لجستیکی پیچیده است.

به این دلایل، چین آزمایش‌هایی را برای تولید اکسیژن در محل در فضا برای اکتشاف و سکونت طولانی‌مدت انسان انجام داده است.

محققان چینی تحقیقات خود را در مورد «فتوسنتز مصنوعی فرازمینی» در سال ۲۰۱۵ آغاز کردند. مجموعه‌ای از ۱۲ آزمایش در یک دستگاه در مدار انجام شد.

این آزمایش‌ها از کاتالیزور‌های نیمه هادی برای تبدیل دی اکسید کربن و آب به اکسیژن و اتیلن استفاده کردند. اتیلن، یک هیدروکربن است که این پتانسیل را دارد که به عنوان پیشران برای فضاپیما‌ها عمل کند.

در این فناوری فرآیند فتوسنتز طبیعی گیاهان سبز از طریق روش‌های مهندسی شده فیزیکی و شیمیایی شبیه‌سازی می‌شود و از منابع دی اکسید کربن در فضا‌های محدود یا جو‌های فرازمینی برای تولید اکسیژن و سوخت‌های مبتنی بر کربن استفاده می‌شود.

انتظار می‌رود این کار پشتیبانی فنی حیاتی برای بقای انسان و اکتشاف در فضا فراهم کند.

این فناوری جدید عملکرد کارآمدی را در دما و فشار محیط نشان می‌دهد.

این فناوری تطبیق پذیری در خروجی محصول را ارائه می‌دهد. این دستگاه دارای طراحی است که ارتقاء در مدار را تسهیل می‌کند و امکان بررسی علمی کاتالیزور‌ها و واکنش‌های مختلف را فراهم می‌کند.

از طریق دستکاری کاتالیزور، این فناوری توانایی تولید طیف متنوعی از مواد از جمله متان، اتیلن (برای کاربرد‌های پیشرانه) و اسید فرمیک (پیش‌ساز برای سنتز قند) را نشان می‌دهد.

جالب است که همه این فرآیند‌ها به مصرف انرژی نیاز دارند که این فناوری را برای استفاده در فضا مهم می‌کند.

این دستاورد برای اکتشاف فضایی طولانی مدت، امکان خودکفایی و پشتیبانی از ماموریت‌هایی مانند فرود سرنشین‌دار روی ماه تا سال ۲۰۳۰ ارزشمند است.

چین نیز مانند ایالات متحده یک برنامه بلندپروازانه برای فرود فضانوردان بر سطح ماه قبل از سال ۲۰۳۰ دارد.

این ماموریت به پیشرفت‌های فناوری قابل توجهی در همه زمینه‌ها، از جمله طراحی فضاپیما، سیستم‌های رانش، سیستم‌های پشتیبانی حیات و رباتیک نیاز دارد.

چین از طرح‌های جسورانه‌ای برای ساخت ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری (ILRS) رونمایی کرده است. این پروژه توسط اداره ملی فضایی چین (CNSA) و با همکاری سازمان فضایی روسیه موسوم به روسکاسموس هدایت می‌شود.

از آنجایی که محیط ماه فاقد هوای قابل تنفس است، حفظ حضور انسان در ماه به یک سیستم پشتیبانی حیاتی قوی نیاز دارد.

بنابراین، این توسعه می‌تواند به چین در دستیابی به اهداف کلیدی خود در آینده کمک کند.

منبع: ایسنا


12144168
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید نشان داده است که ماه نمرده و فعالیت‌های ژئولوژیک تازه‌ای در آن وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک فرد همیشه از نظر بیولوژیکی به همان میزان سن تقویمی خود پیر نمی‌شود؛ بلکه پیری بیولوژیکی سریعتر در مقایسه با سن تقویمی با افزایش خطر بیماری و مرگ و میر مرتبط است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به خط قرمز وزارت آموزش و پرورش مبنی بر عدم تحصیل دانش‌آموزان در مدارس غیر استاندارد، بر لزوم ارتقای کیفیت فضاهای آموزشی تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد فعالیت اجتماعی احتمالاً نقشی مهم در به تأخیر انداختن شروع زوال عقل افراد مسن ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دانشگاه تربیت مدرس، موفق به طراحی نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی به منظور تشخیص سریع بیماری پارکینسون شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم از مذاکره با بنیاد ملی نخبگان به منظور جذب دانشجویان ممتاز در دانشگاه‌ها بدون آزمون در مقاطع بالاتر تحصیلی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کمیته دانش آموزی چهارمین جشنواره طب ایرانی گفت که بخش دانش آموزی این جشنواره با محوریت «حال خوب با خواب بهنگام» در نظر گرفته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه آسپرین با دوز پایین می‌تواند به جلوگیری از بازگشت سرطان در حدود یک سوم بیماران مبتلا به سرطان روده کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که در جلسه امروز شورا، مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مورد تأیید اعضا قرار گرفت و برخی جزئیات این مصوبه به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که در جلسه امروز شورا، مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مطرح و برخی جزئیات آن به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است