فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در پیامی آورده است: یکی از مهمترین مصادیق عدالت شهری، ایجاد فرصتهای مساوی و عادلانه برای همه اقشار جامعه در جهت حضور در فضاهای شهری، تسهیل حرکت و جابهجایی مستقل در سطح شهر و دسترسی عادلانه به بناها و تجهیزات شهری است.
وی بیانداشت: جامعه کمتوانان جسمی و حرکتی، با وجود برخورداری از قابلیتها و تواناییهای بسیار، به دلیل عدم سازگاری محیط شهری با ویژگیهای آنان، با مشکلات دسترسی به تسهیلات محیط شهری روبهرو بوده و جامعه نیز از نیروهای بالقوه آنان بیبهره است.
به گفته صادق، سازگار کردن محیط شهر با نیازهای افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی، در واقع بازگرداندن این افراد به اجتماع، زندگی و فعالیت است. بر این اساس یکی از مهمترین اهداف وزارت راه و شهرسازی و شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، سیاستگذاری و تدوین ضوابط و معیارها در خصوص ایجاد فضاهای شهری فراگیر، قابل دسترس و پایدار برای همه اقشار جامعه، از جمله کمتوانان جسمی و حرکتی است.
در ادامه این پیام آمده است: در این راستا طی سالهای اخیر اقدامات متعددی در حوزههای یاد شده انجام شده است. تهیه و بازبینی ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد کم توان حرکتی در سه مقطع زمانی، در سالهای ۱۳۶۸، ۱۳۷۸ و ۱۳۹۸ از مهمترین اقدامات شورایعالی شهرسازی و معماری بوده است. کنترل و پیگیری رعایت ضوابط مناسبسازی در طرحهای توسعه و عمران، طرحهای مسکن حمایتی، طرحهای آمادهسازی زمین و مناسبسازی پایانههای حمل و نقل عمومی (اعم از فرودگاهها، ایستگاههای راه آهن و غیره) و از سوی دیگر ورود موضوعات مربوط به مناسب سازی فضاهای شهری به مباحث نظام مهندسی ساختمان از جمله این اقدامات بوده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامهداد: روز جهانی کم توانان حرکتی، روز تکریم افراد توانمندی است که با وجود داشتن معلولیت، به دیگر توانمندیهای خود میافزایند و فرصتی است تا با ارتقای آگاهی عمومی نسبت به ضرورتها و پیچیدگیهای سکونت شهروندان با نیازهای خاص در محیطهای شهری، زمینهساز ایجاد محیطی فراگیر و دسترس پذیر و شهری عدالت محور برای همه اقشار جامعه شودد. به بهانه تکریم افراد دارای معلولیت، همکاران خود را به توجه جدی در طراحی و برنامهریزی شهرهای فراگیر و عدالت محور فرا میخوانم و امیدوارم شهرهای کشورمان محیطهای ایمن و با کیفیت زیست بالا برای همه شهروندان باشند.
منبع: وزارت راه و شهرسازی
12122992