اقتصادی 15:53 - 03 آبان 1399

تعطیلی برخی از صنایع کوچک به دلیل نوسانات ارز و مواد اولیه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صمت، اصغر مصاحب اظهار داشت: واحدهای تولیدی که بازار فروش محصولات آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد، می‌توانند به کلینیک‌های مشاوره مستقر در شهرک‌های صنعتی مراجعه کنند تا در خصوص میزان سرمایه‌ای که برای تغییر کاربری واحد تولیدی نیاز دارند، به آن‌ها مشاوره داده شود و همچنین برای مشاوره در زمینه عارضه یابی و پروژه بهبود از خدمات کلینیک استفاده کنند.

مصاحب با بیان اینکه گزارش‌هایی که از شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها به این سازمان ارائه شده است، برخی از واحدهای تولیدی فعال در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان‌ها از چرخه تولید خارج شده‌اند، گفت: در مقابل تعدادی واحد راکد به چرخه تولید بازگشته‌اند و این به دلیل ماهیتی است که برخی از صنایع دارند.

عضو هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: برخی از صنایع کوچک و متوسط، تولید آن‌ها فصلی است و در یک فصل، کار خود را شروع می‌کنند و با پایان فصل، از مدار تولید خارج می‌شوند؛ ولی برخی دیگر از صنایع که فصلی نیستند، به دلیل نوسانات نرخ ارز در کشور و تأمین مواد اولیه با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود که از مدار تولید خارج شوند.

وی ادامه داد: برخی دیگر از صنایع هستند که صرفه اقتصادی ندارند و محصولی که تولید می‌کنند، بازار فروش خود را از دست داده‌اند و این دسته از صنایع بایستی قبل از این‌که واحد تولیدی آن‌ها به تعطیلی کشیده شود، تحقیقات لازم را انجام دهند و از خدمات کلینیک مشاوره‌ای سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران استفاده کنند.

مصاحب در خصوص وضعیت صادرات محصولات تولیدی صنایع کوچک و متوسط در شش ماهه نخست سال جاری نیز گفت: در شش ماهه نخست سال جاری، صادرات کل کشور در همه زمینه‌ها نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی داشته است، ولی میزان صادرات محصولات تولیدی صنایع کوچک و متوسط در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به شش ماهه نخست سال ۱۳۹۸ جلوتر بوده است.

وی بیان کرد: بازار صادراتی تابع بسیاری از فاکتورهاست که مراودات بین‌المللی و بیماری منحوس کرونا دو مورد از این فاکتورها هستند و اگر در شش ماهه دوم سال جاری، شرایط صادرات بهتر شود، صنایع کوچک و متوسط می‌توانند در عرصه صادرات حضور پررنگ‌تری داشته باشند.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به این‌که صنایع کوچک و متوسط می‌توانند به جهش تولید دست پیدا کنند، خاطرنشان کرد: بازار صادراتی صنایع، تنها مؤلفه برای دستیابی صنایع به جهش تولید نیست و بازار داخلی و دیگر مؤلفه‌ها در کنار هم می‌توانند زمینه دستیابی به جهش تولید را فراهم کنند.

مصاحب ابراز امیدواری کرد با توجه به سرمایه گذاری‌های صورت گرفته برای راه اندازی صنایع جدید و همچنین برنامه‌هایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب برنامه‌های هفتگانه و محورهای چهارگانه مد نظر دارد، صنایع کوچک و متوسط تا پایان سال جاری به جهش تولید دست یابند.


10778283
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی را پشتیبان صنعت دانست و گفت: این شرکت باید الگوی کسب‌وکار خود را بازبینی کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، در رادیو اقتصاد، از تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۴ خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» فاز اول انتقال آب از دریا به اصفهان تکمیل شد؛ در این مرحله، ۴۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار صنایع قرار می‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای تهران گفت: پروژه اتصال نهایی خطوط باغستان، کردان و حیدرآباد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های پایداری و کاهش فشار شبکه برق منطقه‌ای تهران در استان البرز با احداث یک کیلومتر مسیر ۶۳ کیلوولت جدید وارد مرحله نهایی ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نتایج قرعه کشی ایران خودرو دوره ششم تیرماه ۱۴۰۴ اعلام و پیامک به برندگان این دوره ارسال شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، از اقدامات مهم صورت‌گرفته در حوزه مناطق آزاد کشور طی ماه‌های اخیر خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای از برنامه‌ریزی برای اصلاح و بهسازی محور‌های روستایی در هفت استان محروم کشور خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل امور انرژی و مشتریان صنعت برق گفت: به میانگین سرانه مصرف برق در کشور، اعلام کرد که این عدد به طور متوسط حدود ۳۰۰۰ کیلووات ساعت در سال به ازای هر انشعاب خانگی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون کیفیت سایپا گفت: پارس نوآ محصول جدید این شرکت به زودی وارد بازار می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سرمایه‌گذاری و توسعه سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: با عزم جدی دولت و اعلام رسمی وزیر نیرو، قرار است بستر لازم برای مشارکت مردم در تولید برق خورشیدی فراهم شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است