علمی فناوری 13:09 - 09 آذر 1401

اولویت در اجرای پروژه‌های فناورانه شورورزی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، روند تخریب محیط‌زیست ایران و بروز خشکسالی در مناطق مختلف یکی از معضلاتی است که اگر پاسخی درست و درخور به آن داده نشود؛ چالش‌های جدی گریبان‌گیر کشور خواهد شد.

در حال حاضر بخش اعظمی از کشور جزء مناطق کم آب و خشک است؛ کشوری ۴ فصل اما محصور در منطقه خشک آب و هوایی که به دلیل خشکسالی‌های اخیر بر ابعاد زمین‌های بایر و غیرقابل کشت آن افزوده می‌شود.

کشورهای مختلفی در دنیا هستند که به همین پدیده طبیعی دچارند؛ اما با کمک فناوری توانسته‌اند عوارض و آثار منفی آن را کاهش دهند. مهندسی شورورزی یکی از این فناوری‌ها است که می‌تواند در این مسیر چاره ساز باشد.

بنا بر تعریف عام از فناوری شورورزی؛ این تکنولوژی یعنی استفاده از آب‌های شور و بی‌پایان رودها و دریاهای شمال و جنوب کشور و تبدیل زمین‌های شور به جنگل و مناطق تولیدی چون تولید انبوه گیاهان مفید، خوراکی، دارویی، صنعتی و پرورش انواع دام و طیور. تلاشی که می‌تواند اشتغال‌زایی خوبی برای بومیان مناطق مختلف کشور با استفاده از گیاهان شورزی. فناوری شورورزی نوعی کشاورزی است ولی با آب شور در زمین شور، و مکمل کشاورزی مرسوم ایجاد کند.

این فناوری مفیدی که به دنبال ایجاد توازن بین حفاظت از محیط زیست و رشد اقتصادی، است با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در کشورمان در حال توسعه و به‌کارگیری است. بر همین اساس با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان اجرای ۴ پروژه را در اولویت قرار داده است.

«کشت علوفه شورپسند»، «پرورش ماهی با زه‌آب»، «زراعت چوب از گیاهان شورپسند» و «پرورش گوسفند» در این مناطق برنامه‌هایی است که می‌تواند ایران را در گذر از روزهای خشکسالی یاری کند.

این فناوری به افزایش تعامل صنایع با دانشگاه‌های پیشرو در این زمینه کمک می‌کند و یاریگر کشور در اجرای برنامه‌های توسعه‌ای بر مبنای مزیت‌های بومی و منطقه‌ای خواهد بود


11752107
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم‌مقام رئیس کل سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ گفت: تعداد دارویی که در نسخه‌های ایران تجویز می‌شود، بالاتر از استاندارد جهانی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جمعی از اساتید دانشگاه با اشاره به حوادث اخیر، ضعف در فرهنگ گفت‌وگو و سواد رسانه‌ای را از مهم‌ترین چالش‌های فضای علمی کشور دانستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه تهران در بیانیه‌ای تاکید کرد: تنوع اندیشه‌ها و گفت‌و‌گو بر سر اختلاف آرا و دیدگاه‌ها، زمانی ثمربخش است که در چارچوب اخلاق، قانون و احترام متقابل باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه تهران در بیانیه‌ای تاکید کرد: تنوع اندیشه‌ها و گفت‌و‌گو بر سر اختلاف آرا و دیدگاه‌ها، زمانی ثمربخش است که در چارچوب اخلاق، قانون و احترام متقابل باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در طب سنتی خوردن سریع غذا به صورت کامل رد می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره صیانت از حرمت دانشگاه‌ها و نماد‌های ملی بیانیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گزارش اخیر خود به تشریح آخرین وضعیت بیماری وبا در جهان، منطقه و ایران پرداخته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از روزه داران دچار سردرد می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم در یک پیام ویدیویی گفت: قطعاً با آشوبگر در شورا‌های انضباطی برخورد جدی می‌شود و اگر جنبه قضایی داشته باشد، محاکم قضایی ورود خواهند کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه شریف از همه دانشجویان خواست با تمرکز بر مسیر علمی خود، به مدیریت دانشگاه در کنترل خشونت و بازگشت آرامش به محیط آکادمیک کمک کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است