سیاسی 22:48 - 06 خرداد 1402
نایب رئیس مجلس گفت: می‌توان بالغ بر ۳۰ طرح مهم را مجلس را نام برد که اثر آن در وضع معیشتی مردم به مرور ظاهر خواهد شد، زیرا باید به آیین‌نامه اجرایی تبدیل شود.

ذوالنور: قانون صدور مجوزهای کسب و کار موانع راه‌اندازی مشاغل را از میان برداشت/ تأثیر 30 طرح مجلس بر زندگی معیشتی مردم

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب‌ رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه «جهان‌آرا» با اشاره به انتخابات هیأت‌رئیسه مجلس یازدهم در اجلاسیه چهارم، ضمن تبریک ایام سالروز فتح خرمشهر و دهه کرامت، به جایگاه مجلس شورای اسلامی در نظام حکمرانی کشور اشاره کرد و گفت: مجلس یک وظیفه تقنینی دارد و آن این است که در جایی‌ که قانونی موجود نیست، اقدام به وضع قانون کند و در جاهایی نیز اقدام به اصلاح قانون کنند؛ بخش دوم کار همچنین بخش بخش نظارتی است که مجلس باید بر حُسن اجرای قانون نظارت کند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت معیشت مردم، خاطرنشان کرد: معیشت و اقتصاد مردم چگونه در مجلس خود را نشان می‌دهد؟ در برنامه‌های پنج‌ساله توسعه یا در برنامه بودجه سالانه مجلس مجلس شورای اسلامی اختیار تدوین ندارد، بلکه منابع و مصالح را دولت تعیین می‌کند، مجلس تنها می‌تواند تغییرات چند درصدی اعمال کند، چون اگر بیش‌ از آن شود، شاکله بودجه بهم می‌ریزد و مجلس موظف است شاکله بودجه را رعایت کند. مجلس موظف 

نایب رئیس مجلس ادامه داد: نکته دوم لوایحی است که دولت می‌فرستد، همانطور که رهبری در دیدار اخیر نمایندگان فرمودند، اصل بر لوایح است، زیرا دولت توان اجرایی شدن آن را پیش‌بینی کرده است، بر همین اساس، مجلس با لوایحی که از سوی دولت فرستاده شده، چه لایحه بودجه و چه سایر لوایح، با دولت به طور کامل همراهی کرده است.

ذوالنوری در ادامه یادآور شد: نکته بعدی، طرح‌های متنوعی است که مجلس در این دوره تصویب کرد، حدود ۸۸۳ طرح و لایحه وارد مجلس شده که از این تعداد، تاکنون ۱۰۱ طرح و لایحه به تصویب رسیده است و بعضی از این طرح‌ها، اثر جدی در حل مشکل معیشتی مردم خواهد داشت.

وی افزود: به عنوان مثال، زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاده‌های دامی حذف شد، قیمت مرغ ۲۴ هزار تومان بود، نیمی از هزینه تولید مرغ، خوراک آن است و اگر بنا باشد با قیمت نیمایی محاسبه شود، مبلغ فعلی آن باید بالغ بر ۱۸۰ هزار تومان باشد و حال اینکه با نظارت‌های مجلس در کنترل قیمت، شاهد قیمت فعلی مرغ هستیم.

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: در حال حاضر نیز می‌توان بالغ بر ۳۰ طرح مهم را نام برد که اثر آن در وضع معیشتی مردم به مرور ظاهر خواهد شد، زیرا باید به آیین‌نامه اجرایی تبدیل شود.

ذوالنوری اضافه کرد: به عنوان مثال یکی از این طرح‌ها، تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بود که با حذف امضاهای طلایی، موانع راه‌اندازی مشاغل را از میان برداشت.

وی افزود: یکی دیگر از مواردی که مقام معظم رهبری به عنوان افتخار مجلس یازدهم ذکر کردند، طرح اقدام راهبردی بود که دست کشور را در زمینه مذاکرات هسته‌ای پُر کرد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: خودِ ما نیز در مواردی به عملکرد مجلس انتقاد داریم و باورمان این است که بیش از این‌ها می‌شود کار کرد، راه‌حل آن نیز تعامل دولت و مجلس است، اما در مقایسه با مجالس قبلی و همچنین در قیاس با اختیارات نمایندگان در چارچوب قانون، انصافا عملکرد این مجلس، قابل توجه بوده است.

تکمیل می‌شود... 


11901441
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حوادث اخیر و مذاکره با آمریکا پرداخته‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از شرکت در دومین دور مذاکرات هسته‌ای، سه‌شنبه شب (به وقت اروپای مرکزی) ژنو را به مقصد تهران ترک کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» متعاقب تحرکات ضد ایرانی در آلمان و مواضع مخرب و خلاف حقوق بین‌الملل مقامات این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران، سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت از مردم و برگزارکنندگان مراسم چهلم شهدا و جانباختگان حوادث دی ماه ۱۴۰۴ قدردانی کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر انرژی فدراسیون روسیه در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، بر جایگاه راهبردی ایران در سیاست خارجی روسیه تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: ساعت ثبت‌نام غیرحضوری و الکترونیکی شورا‌های اسلامی روستا از امروز تا ۳۰ بهمن افزایش یافته و از ۰۸:۰۰ تا ۲۲:۰۰ است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سید عباس عراقچی، در دیدار با «ایگنازیو کاسیس» همتای سوئیسی خود، آخرین وضعیت گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای را بررسی کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه کشورمان گفت که آمریکا با حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران که تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی قرار داشت، ماهیت ان پی تی را زیر سوال برد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور ترمیم شکاف‌های شکل‌گرفته در جامعه را ضرورتی اساسی و اجتناب‌ناپذیر توصیف کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور در پیامی به نخست وزیر ژاپن فرا رسیدن روز ملی این کشور را تبریک گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است