علمی فناوری 15:16 - 11 دی 1403
معاون سازمان ملی هوش مصنوعی گفت: ایران برای قرارگرفتن در بین ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی به سرمایه‌گذاری نیاز دارد و پیشنهاد ما این است که منابع لازم برای این موضوع از صندوق توسعه ملی تخصیص یابد.

پیشنهاد تخصیص منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه هوش مصنوعی ایران

 نخستین کنفرانس ملی حکمرانی داده با حضور مسئولان و کارشناسان در دانشگاه تهران برگزار شد.

علیرضا قشقاوی؛ معاون توانمندی زیست‌بوم سازمان ملی هوش مصنوعی، در حاشیه این کنفرانس در جمع خبرنگاران گفت: نقش داده در هوش مصنوعی همانند نقش سوخت برای یک موتور است. بدون دسترسی به داده‌های مناسب، هوش مصنوعی نمی‌تواند معنا و کارایی لازم را داشته باشد. ازاین‌رو، حکمرانی صحیح داده‌ها اهمیت بسیاری در توسعه صحیح و پایدار هوش مصنوعی دارد.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های اصلی سازمان ملی هوش مصنوعی، تدوین نظامی برای تسهیل دسترسی توسعه‌دهندگان داخلی، استارتاپ‌ها و پلتفرم‌های هوش مصنوعی به داده‌های بومی و ملی است. امیدواریم برگزاری چنین نشست‌هایی به شکل‌گیری گفتمان مشترک در سطح حاکمیت کمک کند و زمینه دسترسی بهتر فعالان زیست‌بوم هوش مصنوعی به داده‌های ملی و دستگاه‌های دولتی را فراهم سازد.

قشقاوی در تشریح کاربرد‌های هوش مصنوعی در بهبود تصمیم‌گیری کلان کشور گفت: یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های هوش مصنوعی، پیش‌بینی و برآورد آینده است. با تحلیل روند‌های موجود، می‌توان دریافت که در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد و تصمیمات مناسب‌تری اتخاذ کرد. همچنین، هوش مصنوعی می‌تواند در تصمیم‌یار باشد؛ به این معنا که تأثیرات تصمیمات مختلف را پیش‌بینی کرده و به مدیران در سطوح مختلف برای انتخاب بهترین گزینه مشورت دهد.

وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی در صنایع کلیدی کشور افزود: برای مثال، در صنعت نفت شاهد بهره‌گیری گسترده از هوش مصنوعی در دنیا هستیم که به کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری منجر شده است. اگر ما نتوانیم از این ابزار‌ها در داخل کشور استفاده کنیم، به‌تدریج فاصله معناداری با سایر رقبا پیدا خواهیم کرد و ممکن است صنایع ما از رقابت خارج شوند و بازار‌های خود را از دست بدهند.

قشقاوی به برنامه‌های سازمان برای توسعه آموزش نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: ما در گام اول تجربیات کشور‌های پیشرو در حوزه هوش مصنوعی را مطالعه کرده‌ایم و اکنون برنامه‌هایی متناسب با شرایط بومی و داخلی کشور طراحی کرده‌ایم. این برنامه‌ها در هماهنگی با وزارت علوم، وزارت ارتباطات و معاونت علمی اجرایی خواهند شد.

وی تصریح کرد: در دنیای امروز، کشور‌های پیشرو سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در حوزه زیرساخت سخت‌افزاری هوش مصنوعی انجام داده‌اند. به‌عنوان مثال، دولت آمریکا در پنج سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار برای خرید زیرساخت‌های هوش مصنوعی هزینه کرده است. این مبلغ تنها شامل هزینه‌های دولتی می‌شود و اگر هزینه‌های بخش خصوصی را نیز در نظر بگیریم، ارقام بسیار بالاتری را شاهد خواهیم بود. به‌عنوان مثال، شرکت ایکس متعلق به ایلان ماسک، یک مزرعه عظیم پردازشی با هزاران GPU راه‌اندازی کرده یا شرکت متا هزینه‌های سنگینی در این حوزه صرف کرده است.

وی افزود: چین نیز حدود ۵۰ میلیارد دلار و کشور‌های منطقه مانند عربستان و امارات هرکدام صندوق‌هایی با بودجه ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلاری برای توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی ایجاد کرده‌اند. در ایران، اگر بخواهیم در سطح رقابت جهانی باقی بمانیم و جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی قرار بگیریم، به سرمایه‌گذاری‌هایی در ابعاد چند ده میلیارد دلاری نیاز داریم. البته این یک مطلوب است و باید با شرایط فعلی کشور و محدودیت‌های بودجه‌ای هماهنگ شود. ازاین‌رو، پیشنهاد ما این است که منابع لازم برای این موضوع از صندوق توسعه ملی تخصیص یابد. این حوزه از جنس توسعه راهبردی و ملی است و نیازمند منابع مالی ویژه خود می‌باشد.

قشقاوی گفت: آنچه برای توسعه این زیرساخت‌ها نیاز است، مشخص شده و حتی محل‌های تأمین منابع نیز پیش‌بینی شده است. توافقات اولیه‌ای نیز انجام شده و امیدواریم با تخصیص منابع، این برنامه‌ها اجرایی شوند. این اقدامات برای دستیابی به هدفی است که رهبر معظم انقلاب برای ما ترسیم کرده‌اند: قرار گرفتن ایران در بین ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی.

وی در مورد دسترسی به داده‌ها نیز گفت: ما در تلاشیم با انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و تعریف چهارچوب‌های همکاری با دستگاه‌های مختلف که صاحب داده هستند، امکان دسترسی به داده‌های ارزشمند را برای بخش خصوصی فراهم کنیم. تاکنون قدم‌هایی در این زمینه برداشته‌ایم و با چند مجموعه تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرده‌ایم که دسترسی به داده‌های ارزشمند را ممکن کرده است. این روند به‌مرور تکمیل خواهد شد.

منبع: تسنیم


12134637
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان نشان دادند که افزودن گرافن به سیال می‌تواند کارایی تولید برق را در نیروگاه‌های خورشیدی متمرکز افزایش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) تمام جنبه‌های سیستم‌های سازمانی را در یک سیستم هوشمند، ترکیب می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تلاش برای دسترسی به مدار ۳۵ هزار کیلومتری زمین آهنگ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت فنی و عملیات مرکز اورژانس استان تهران از دسترسی به آدرس تماس‌گیرندگان سامانه ۱۱۵ با راه اندازی سیستم موقعیت‌یاب اورژانس خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، هوشمندسازی صنعتی مبتنی بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء راهکاری مناسب و به صرفه برای حل مسائل صنعت کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره تاثیرات منفی رایگان نبودن ایاب و ذهاب دانش‌آموزان استثنایی توضیحاتی داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران افزایش شیوع بیماری آنفولانزا جدی نبوده و در فصل سرد سال طبیعی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سال ۲۰۲۵ قرار است شاهد دستاورد‌های مهمی در زمینه اکتشافات فضایی باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت مهاجرت نخبگان را یک سرمایه‌سوزی برای کشور دانست و گفت: این سرمایه‌سوزی به معنی از دست رفتن ژنتیک برتر کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، فناوران این شرکت دانش بنیان موفق شده‌اند تجهیزات ساختمانی را برای اواین بار در کشور هوشمند کنند که مصرف ۲۰ الی ۳۰ درصدی انرژی را به همراه دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است