علمی فناوری 07:00 - 14 دی 1403
سال ۲۰۲۵ قرار است شاهد دستاورد‌های مهمی در زمینه اکتشافات فضایی باشد.

ماموریت‌های مهم فضایی برای سال ۲۰۲۵

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - در سال میلادی جدید چندین کشور برای پرتاب ماموریت‌هایی با هدف تعمیق درک علمی جهان و پیگیری اهداف مختلفی اعم از کاوش در ماه و نمونه برداری از سیارک‌ها و پرواز بر فراز سیارات آماده می‌شوند.

این مأموریت‌ها برای ارتقای دانش در مورد منشاء منظومه شمسی، پشتیبانی از نوآوری‌های تکنولوژیکی و کشف احتمالات جدید برای پرواز‌های فضایی انسان و رباتیک طراحی شده‌اند. در این گزارش لیستی از ماموریت‌های فضایی برنامه ریزی شده برای سال ۲۰۲۵ آمده است.

ماموریت‌های ماه توسط ناسا و ژاپن

ابتکار خدمات باربری ماه تجاری (CLPS) ناسا از طریق همکاری با شرکت‌های خصوصی مانند Astrobotic، Intuitive Machines و Firefly Aerospace، ابزار‌هایی برای مطالعه زمین‌شناسی ماه، آزمایش فناوری‌های جدید برای اکتشافات انسانی و جمع‌آوری داده‌های محیطی ادامه خواهد داشت.

در ژانویه، ماموریت M ۲/Resilience ژاپن یک فرودگر و یک سفینه کوچک را به ماه اعزام خواهد کرد. تحقیقاتی در مورد ترکیب خاک ماه و فرآیند‌های شکافتن آب برای ارزیابی امکان تولید اکسیژن و هیدروژن انجام خواهد شد. انتظار می‌رود سیستم‌های ناوبری پیشرفته و فناوری‌های مستقل به عنوان بخشی از این ماموریت به نمایش گذاشته شوند.

اکتشاف سیارک‌ها و دنباله دار‌ها

ماموریت Tianwen-۲ چین که برای ماه می‌ برنامه ریزی شده است، نمونه‌هایی از سیارک ۴۶۹۲۱۹ Kamoʻoalewa را قبل از رفتن به دنباله دار ۳۱۱ P/PANSTARRS جمع آوری خواهد کرد و انتظار می‌رود که بینش‌هایی در مورد شکل گیری منظومه شمسی اولیه و منشاء مواد آلی روی زمین از این نمونه‌ها به دست آورد.

ماموریت لوسی ناسا در ماه آوریل توسط سیارک ۵۲۲۴۶ دونالد جوهانسون پرواز خواهد کرد و داده‌هایی را در مورد ترکیب این سیارک باستانی ارائه می‌دهد.

تحقیقات مداری و فضای عمیق

هواپیمای فضایی بدون سرنشین SpaceRider ESA قرار است اولین پرواز خود را در سال ۲۰۲۵ با تمرکز بر آزمایش‌های ریزگرانش و نمایش‌های فنی انجام دهد. Flybys توسط ماموریت‌هایی مانند ESA's JUICE و NASA's Europa Clipper شتاب حیاتی برای سفر آن ها به قمر‌های مشتری فراهم می‌کند.

سال ۲۰۲۵، به لطف ماموریت‌های انجام شده توسط آژانس‌های پیشرو، انتظار می‌رود پیشرفت قابل توجهی در اکتشاف فضا و توسعه فناوری به همراه داشته باشد.

منبع: The Conversation


12135664
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: دولت، مابه‌التفاوت تغییرات نرخ ارز را به منظور جلوگیری از افزایش پرداخت از جیب مردم برای دارو‌ها به بیمه‌ها پرداخت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شایعه تعطیلی مدارس به دلیل شیوع شپش صحت ندارد. این آلودگی نه یک عفونت است و نه بیماری بلکه یک آلودگی قابل کنترل است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس سازمان اورژانس کشور دولت بودجه ۸۰۰ میلیارد تومانی برای خرید آمبولانس در نظر گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک متخصص سلامت کودکان، شایع‌ترین کمبود‌های ویتامین در گروه‌های سنی متفاوت است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته عضو تیم رباتیک دانشگاه شهید بهشتی، یک ربات سرویس رسان برای فعالیت در انبارهای شیمیایی و مکان هایی که حضور انسان خطر دارد، طراحی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص فیزیوتراپی آب درمانی را باعث کاهش درد دیسک کمر و گردن دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته پزشک دیابت پژوهشگاه رویان، دانشمندان زیادی تلاش می‌کنند به راهکاری برسند که بتوان بیمار دیابت را با یک قرص یا سلول درمان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: ۲۱۰ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان با چالش هیأت علمی تطبیقی مواجه بودند که با پیگیری‌های انجام شده، رفع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: میانگین تجویز دارو در هر نسخه در کشور ۴.۲ قلم و بیش از دو برابر میانگین جهانی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور وزیر آموزش و پرورش از موافقت سران قوا و اخذ مجوز پرداخت پاداش خدمت بازنشستگان سال ۱۴۰۲ آموزش و پرورش خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است