علمی فناوری 08:53 - 29 مهر 1400
کاوشگر خورشیدی "پارکر" در روز ۱۶ اکتبر از کنار سیاره زهره گذشت و با موفقیت از گرانش این سیاره برای جهت‌گیری به سمت خورشید استفاده کرد تا دوباره به خورشید نزدیک شود.

پنجمین گذر کاوشگر خورشیدی "پارکر" از کنار سیاره زهره

به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، این کاوشگر خورشیدی در ساعت ۵:۳۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۳:۰۰ تهران) با سرعت ۲۴ کیلومتر بر ثانیه از فاصله‌ی سه هزار و ۸۱۴ کیلومتری سیاره زهره گذشت.

چنین ماموریت‌هایی برای "پارکر" اهمیت زیادی دارند زیرا می‌توانند به این کاوشگر در نزدیک‌تر شدن به خورشید کمک کنند.

این کاوشگر با اتکا بر گرانش سیاره زهره انرژی مداری خود را کاهش می‌دهد تا در نهایت بدین وسیله به خورشید نزدیک شود و ویژگی‌های بادهای خورشیدی را اندازه‌ بگیرد.

این پنجمین گذر کاوشگر "پارکر" از کنار سیاره زهره بود. این کاوشگر به طور کلی هفت بار از کنار زهره گذر خواهد کرد. این گذرها سرعت "پارکر" را تا حدود ۹ هزار و ۷۲۰ کیلومتر بر ساعت کاهش می‌دهند و آن را برای دهمین گذر نزدیک از کنار خورشید در تاریخ ۲۱ نوامبر آماده می‌کنند.

کاوشگر "پارکر" این بار رکورد سرعت و فاصله خود را خواهد شکست و در فاصله‌ی هشت و نیم میلیون کیلومتری از سطح خورشید یعنی ۱.۹ میلیون کیلومتر نزدیک‌تر از گذر قبلی قرار خواهد گرفت و به سرعت ۱۶۳ کیلومتر بر ثانیه خواهد رسید.

کاوشگر "پارکر" در ماه اوت سال ۲۰۲۳ و نوامبر ۲۰۲۴ نیز مجددا از کنار سیاره زهره می‌گذرد و در نهایت در ماه دسامبر سال ۲۰۲۴ در فاصله‌ی  ۶.۲ میلیون کیلومتری از سطح خورشید قرار خواهد گرفت.

این کاوشگر که در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جان هاپکینز در لارل(Laurel)، مریلند طراحی و ساخته شده، سالم است و سیستم‌های آن پس از گذر از کنار زهره به درستی کار می‌کنند.

انتهای پیام


11281930
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است