بین‌الملل 17:14 - 05 مهر 1401

رویارویی با ترکیه، یونان را به باتلاق می‌کشاند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با انتقاد از یونان به دلیل تسلیح جزایر خود در دریای اژه، گفت که نیت حقیقی آتن در موضع‌گیری تقابلی علیه ترکیه، تنها به توقف پیشرفت یونان منجر می‌شود.

اردوغان پس از نشست با کابینه ترکیه، گفت: این (تقابل) برای سیاستمداران، دولت و مردم یونان و همچنین کسانی که از آنها به عنوان عروسک خیمه‌شب‌بازی استفاده می‌کنند، بازی خطرناکی است.

وی افزود: نه آن آماده‌سازی‌های نظامی و نه حمایت سیاسی و اقتصادی نمی‌تواند یونان را با ما (ترکیه)، هم‌سطح کند، اما این اقدامات اشتباه، یونان را از هر جهت به باتلاق می‌کشاند.

اظهارات اردوغان پس از انتشار گزارش‌ها درباره ارسال و استقرار تسلیحات بیشتر توسط یونان در جزایر لسبوس و ساموس، مطرح شده است. رسانه‌های ترکیه هفته گذشته ویدئوهایی را منتشر کردند که به ادعای آنها توسط پهپادهای نظامی آنکارا گرفته شده و خودروهای زرهی را نشان می‌داد که از یک ناو یونانی تخلیه می‌شد. گفته می‌شود این تجهیزات توسط واشنگتن به آتن اهدا شده است.

آنکارا سفیر یونان را فراخوانده اما آتن هرگونه اتهام را بی‌اساس عنوان کرده است. دولت یونان مدعی است که فعالیت نظامی این کشور در دریای اژه، واکنش به سیاست‌های خصمانه ترکیه است.

اردوغان یونان را به مشارکت در «فریبکاری و تشدید تنش» متهم کرده و هشدار داده است که نتیجه مواجهه احتمالی با ترکیه، برای مردم یونان فاجعه‌بار خواهد بود.

هر دو کشور ترکیه و یونان عضو ائتلاف دفاعی ناتو هستند و سال‌ها است که بر سر مرزهای دریایی و حقوق اکتشاف انرژی در دریای اژه و مدیترانه شرقی با یکدیگر اختلاف دارند.


11697727
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی تخلیه آب از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما-۱ به ژاپن سفر می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت بنین از نیجریه درخواست کرد تا جت‌های جنگنده را برای تأمین امنیت حریم هوایی این کشور اعزام کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف گفت که رئیس‌جمهور اوکراین روز دوشنبه تمام اسناد مربوط به طرح صلح را دریافت خواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا، اسرائیل و قطر روز یکشنبه، ماه‌ها پس از حمله هوایی جنگنده های اسرائیلی به دوحه، یک جلسه سه جانبه در نیویورک برگزار کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» صدراعظم آلمان ممکن است به دلیل محدودیت‌های مالی فرانسه و انگلیس، نگرانی‌هایی را در مورد سهم برلین از کمک‌های نظامی به اوکراین برای سال آینده مطرح کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین گفت که مذاکرات با نمایندگان ایالات متحده در مورد طرح صلح برای اوکراین سازنده، اما آسان نبوده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا در سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷، ۸۰۰ میلیون دلار برای حمایت از اوکراین هزینه خواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت عراق اکنون در وضعیت «نه راه پس و نه راه پیش» قرار دارد. اگر قانون را اجرا کند، با شورش داخلی و خشم محور مقاومت رو‌به‌رو می‌شود و اگر آن را لغو کند، به عنوان دولتی بی‌ثبات و فاقد استراتژی شناخته می‌شود
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تنش‌های جدید میان تایلند و کامبوج به خاطر درگیری‌هایی که منجر به کشته شدن یک سرباز تایلندی و زخمی شدن چهار نفر دیگر شد، آغاز شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» برلین در سایه سکوت لاهه، با حمایت از نتانیاهو، مشروعیت اخلاقی اروپا را عملاً به چالش کشید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است