علمی فناوری 15:50 - 14 آذر 1403
به گفته معاون وزیر بهداشت روغن‌های اشباع امگا ۳ پایینی دارند و کمبود امگا ۳ سبب مرگ ۵ هزار نفر در سال می شود.

حذف کامل روغن از رژیم غذایی درست نیست

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست خبری که به مناسبت هفته ملی تغذیه سالم، نان کامل برگزار شد تاکید کرد که تغذیه موضوع مهم و مغفول مانده‌ای است و باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.

علیرضا رئیسی گفت: «بیماری‌های مختلف به دلیل نوع تغذیه و سبک زندگی افراد در دنیا رخ می‌دهند. اگر از مواد غذایی بیش از حد مصرف شود، تبدیل به مسمومیت و بیماری خواهد شد‌. اگر آب هم بیش از حد مورد نیاز بدن مصرف شود، تبدیل به مسمومیت آب می‌شود.»

علیرضا رئیسی توضیح داد که روغن‌های اشباع امگا ۳ پایینی دارند و کمبود امگا ۳ سبب مرگ ۵ هزار نفر در سال می شود. روغن حیوانی به دلیل چربی اشباع زیاد مفید نیست؛ روزانه باید کمتر از ۱۰ درصد از چربی اشباع استفاده کرد. 

معاون بهداشت وزیر بهداشت همچنین گفت: « کالری دریافتی افراد باید از چربی کمتر باشد. روغن کانولا، کنجد و آفتابگردان غیر اشباع هستند و برای بدن مفیدند. سم‌زدایی دانه‌های کنجد مورد استفاده در روغن موضوع مهمی است. اگر روغن پالم از یک درصد بیشتر باشد، سبب بروز مشکلاتی خواهد شد و موضع وزارت بهداشت در خصوص روغن فراریخته این است که هنوز به این اجماع نرسیده‌ایم که این روغن مشکل دارد. چربی ترانس هم نباید به بیش از یک درصد برسد.» 

به گفته علیرضا رئیسی سرانه مصرف انواع گوشت در کشور روزانه ۳۵ گرم است. سرانه مصرف فیبر به طور کلی ۲۵ گرم در روز است که در ایران این عدد حدود ۱۵ گرم است؛ در این میان نان و سبزیجات باید به میزان کافی استفاده شوند. سرانه مصرف لبنیات نیز در ایران پایین است که الان حدود یک واحد بوده و باید به ۳ واحد افزایش پیدا کند. هرگونه افزایش قیمت لبنیات منجر به کاهش مصرف در کشور خواهد شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: « میزان استاندارد مصرف نمک حدود ۵ گرم در روز است که در ایران روزانه ۱۲ گرم مصرف می‌شود. افراد باید ۴۵ درصد کربوهیدرات مصرف کنند و ۲۵ درصد از مصرف روزانه چربی باشد.»

به گفته علیرضا رئیسی باید سطح سواد مردم در حوزه سلامت ارتقاء پیدا کند نا سراغ روش‌های غیر علمی نروند. برخی روش‌های نادرست لاغری توسط سوءاستفاده‌کنندگان تبلیغ می‌شود و داروهایی که به مراجعه‌کنندگان ارائه می‌کنند، ناسالم هستند. 

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به موضوع مسمومیت ۲ کودک و ادعایی مبنی بر مسمومیت با ماکارونی گفت: «خود ماکارونی سبب مسمومیت نمی‌شود؛ اما آلودگی‌هایی مانند باکتری باسیلوس در محیط مرطوب رشد می کند و سبب بروز مرگ و میر می‌شود. عامل مسمومیت در این باره ناشناخته است.»

در ادامه مراسم احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: « پویش ملی تغذیه سالم در سال جاری با شعار روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم برگزار می‌شود.

به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، استفاده از اسیدهای چرب ترانس در ایران کاهش یافته‌ است؛ اما با ایده آل فاصله دارد. روغن کانولا هم بهترین روغن برای مصرف است و تفاوت قیمت چندانی با سایر روغن‌ها ندارد.


12123666
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سارینا سبحانی که به‌صورت اتفاقی برای سفر عمره نام‌نویسی کرده بود، امروز از تجربه‌ای سخن می‌گوید که آن را آرامش‌بخش و متفاوت از تمام روزمرگی‌های خود می‌داند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ‌رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش از تدوین و ارائه بسته‌ای سیاستی برای مقابله با آلودگی هوا به نهاد‌های دولتی و قانون‌گذاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به همزمانی شیوع آنفلوآنزا و آلودگی هوا، بر لزوم مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص تغذیه گفت: تغذیه صحیح و برنامه‌ریزی‌شده نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، کاهش عوارض و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی HIV -ایدز- دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: ۳۹ کلاس درس و ۲ سالن ورزشی مخصوص دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه احداث و تحویل داده شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارت امید مادر از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۵، به همه مادران در سراسر کشور که فرزند به دنیا می‌آورند- از فرزند اول تا فرزند آخر- ارائه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در دیدار با کاردار عراق در تهران بر آمادگی کشورمان برای انتقال دانش فنی ساخت ماهواره، اجرای پروژه‌های مشترک کاربردی و توسعه همکاری‌های آموزشی و فناورانه تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در ۱۰ روز اول آذرماه امسال، تعداد مراجعات این بیماران به اورژانس ۱۱۵ به بیش از ۲۱۰ هزار نفر رسیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ترکیبی از سه مکمل نتایج قابل توجهی در معکوس کردن علائم اوتیسم نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان نسبت به خطرات ۷ بازی‌ ویدیویی هشدار داده‌اند که باید از آن‌ها دوری کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است