علمی فناوری 18:00 - 21 بهمن 1403
رئیس بنیاد ملی نخبگان از برنامه‌ریزی برای همسان‌سازی تسهیلات نخبگی میان بانوان و آقایان خبر داد.

تسهیلات نخبگی برای بانوان همسان‌سازی می‌شود

حسین افشین در جلسه هیات رئیسه بنیاد ملی نخبگان که با حضور سخنگوی دولت و معاون امور بانوان رئیس‌جمهور در محل این بنیاد برگزار شد، با اشاره به تسهیلات گسترده بنیاد نخبگان که برای مردان در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: طرح سرباز نخبگی، از جمله طرح‌های برگزیده بنیاد است و تقریباً تمام نخبگان آقا از این تسهیلات استفاده کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان به دنبال ایجاد فرصت‌های مشابه برای بانوان نخبه است، افزود: تلاش می‌کنیم طرحی را برای بانوان با هدف رفع مشکلات و موانع پیش روی آنها و ایجاد فرصت‌های برابر در راستا بهره‌برداری از ظرفیت‌های نخبگانی کشور تعریف کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با اشاره به بودجه ۱۰۷ میلیارد تومانی بنیاد ملی علم، گفت: ما در همین مدت تصمیم به افزایش این بودجه به ۳۰۰ میلیارد تومان را گرفته‌ایم و سال گذشته نیز برای چهار هزار عضو هیات علمی پروژه تعریف شده است و در تلاش هستیم تا پایان امسال، ۱۵ میلیارد تومان پروژه دیگر تعریف شود.

افشین با اشاره به نسبت ۶۰ به ۴۰ دانشجویان دختر به پسر در کشور، اظهار امیدواری کرد که با همگرایی بیشتر بین بنیاد ملی نخبگان و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، اثربخشی بیشتری در این حوزه حاصل شود.

در این جلسه، موضوعاتی از جمله نقش بانوان نخبه در تصمیم‌گیری‌های جامعه، تخصیص عادلانه بودجه میان دختران و پسران، علل مشارکت پایین بانوان در مشاغل اثرگذار، حذف افراد با رویکرد تبعیض جنسیتی از موقعیت‌های اثرگذار و راهکار‌های تقویت خانواده‌ها برای تربیت دختران نخبه بحث و بررسی شد.

از نکات مهم این نشست، تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت بانوان نخبه در سطوح بالای تصمیم‌گیری کشور بود. حاضران در جلسه با اشاره به اهمیت نقش زنان در توسعه و پیشرفت جامعه، بر لزوم ایجاد فرصت‌های برابر برای حضور و مشارکت فعال بانوان در عرصه‌های مختلف تأکید کردند.

موضوع تخصیص عادلانه بودجه میان دختران و پسران نخبه نیز در این جلسه مورد بحث قرار گرفت و راهکار‌هایی برای رفع تبعیض‌های احتمالی در این زمینه ارائه شد. حاضران بر این باور بودند که تخصیص بودجه باید بر اساس شایستگی‌ها و توانمندی‌ها صورت گیرد و هیچ‌گونه تبعیضی بر اساس جنسیت نباید اعمال شود.

علل مشارکت پایین بانوان در مشاغل اثرگذار نیز از دیگر موضوعات مورد بحث در این جلسه بود. حاضران با بررسی موانع و چالش‌های پیشِ روی بانوان در این زمینه، راهکار‌هایی برای رفع این موانع و تشویق بانوان به حضور فعال‌تر در مشاغل کلیدی و اثرگذار ارائه کردند.

همچنین در این جلسه، پیشنهاد راه‌اندازی «مرکز عدالت جنسیتی در آموزش» با هدف بررسی و رفع تبعیض‌های جنسیتی در نظام آموزشی کشور و رعایت عدالت آموزشی برای دختران ارائه شد. این مرکز تلاش خواهد کرد تا فرصت‌های برابر برای تحصیل و پیشرفت برای تمام دختران نخبه ایرانی فراهم شود.

منبع: معاونت علمی ریاست جمهوری


12153660
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که احتمال اقدام به خودکشی و خودکشی منجر به مرگ افراد مبتلا به انواع سردرد بیشتر است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران یک آزمایش نشانگر زیستی (بایومارکر) مغزی‌نخاعی طراحی کردند که می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر و در نهایت درمان آن کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمعیت پیشگیری از خودکشی ایران، با تأکید بر تأثیر عمیق سینما بر سلامت روان، خواستار تعامل بیشتر میان سینماگران و روانشناسان شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات در حاشیه راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن گفت: حماسه‌آفرینی مردم در این راهپیمایی، مسئولیت ما را در قبال رفع کاستی‌ها و بهبود شرایط، سنگین‌تر کرده است
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: ۲۲ بهمن نقطه عطف نمایش وحدت و همدلی ملت ایران است و مردم ما همه تهدید‌های استکبار را با حضورشان خنثی می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخلاف آنچه تاکنون تصور می‌شد، مشکلات سلامتی مادران در دوره بارداری در ابتلای جنین به اوتیسم نقشی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور از ورود ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس کشور در سال آینده خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه علمی و فناوری: شرکت Great Wall Motor با ادغام هوش مصنوعی دیپ سیک در سیستم خودرو‌های متصل خود، گامی نوین در هوشمندسازی خودرو‌ها برداشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بنابر اعلام اورژانس استان تهران، مسمومیت با منوکسید کربن در میدان خراسان ۲۲ نفر را راهی بیمارستان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۴، در صورت تصویب در صحن مجلس شورای اسلامی دوره دستیاری به‌عنوان یک شغل به رسمیت شناخته می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است