بین‌الملل 23:35 - 30 دی 1403
ترامپ در اقدامی خلاف قاعده معمول، تعدادی از مقامات رده بالای خارجی و عمدتا راست‌گرا را برای مراسم تحلیف خود دعوت کرده است.

کدام مقامات بین‌المللی برای شرکت در مراسم تحلیف ترامپ دعوت شده‌اند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا فردا (دوشنبه) به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور سوگند یاد می‌کند. بر خلاف رویه سنتی روسای جمهور پیش از خود، ترامپ تعدادی از مقامات خارجی را به مراسم تحلیف خود دعوت کرده که برخی حتی رقبای او هستند. دست کم ۷ رئیس دولت و دو مقام سابق به این مراسم دعوت شده‌اند. به گزارش رویترز، در مجموع حدود ۵۰۰ هزار مهمان پیش‌بینی شده است. 

مراسم تحلیف در آمریکا معمولا مراسمی داخلی است؛ بدین معنا که رئیس جمهور و معاون او به همراه دیگر مقامات داخلی کشور و تعدادی از افراد برجسته داخلی در محوطه کنگره حاضر می‌شوند. مقامات خارجی که به مراسم دعوت می‌شوند بیشتر در سطح سفیر هستند. عموم مردم هم مجازند که از محوطه اطراف مراسم را تماشا کنند. اما ترامپ تصمیم گرفته است که مقامات خارجی رده بالا در سطح رئیس جمهور و نخست وزیر را (که اکثر آنان راست‌گرا هستند) به مراسم تحلیف خود دعوت کند. 

گفته شده «خاویر میلی» رئیس جمهور جنجال برانگیز آرژانتین در مراسم تحلیف ترامپ حضور دارد. «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین و رقیب ترامپ هم به مراسم دعوت شده، اما «هان ژنگ» معاون او به جایش در این مراسم حضور خواهد داشت. 

افزون بر این، «جورجیا ملونی» نخست وزیر راست‌گرای ایتالیا به مراسم دعوت شده و دفتر او اعلام کرده که اگر برنامه‌اش اجازه دهد، به مراسم خواهد پیوست. ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان و متحد نزدیک ترامپ از دیگر افرادی است که به مراسم دعوت شده است. او که یکی از مهم‌ترین حامیان پایان دادن به جنگ اوکراین است، می‌گوید به دلیل یک سخنرانی داخلی در مراسم حاضر نخواهد شد. نارندرا مودی، نخست وزیر هند از اولین کسانی است که با ترامپ تماس گرفت و پیروزی او در انتخابات را تبریک گفت. او به مراسم دعوت شده، اما «سوبرهمانیام جایشانکار» وزیر امور خارجه هند در این مراسم نماینده او خواهد بود.

دانیل نوبوآ، رئیس جمهور اکوادور پیروزی ترامپ در انتخابات را ستود و آن را یک پیروزی برای آمریکای لاتین دانست. دفتر او تایید کرده که وی برنامه‌های خود را لغو می‌کند تا در مراسم تحلیف ترامپ شرکت کند. نایب بوکله، رئیس جمهور السالوادور به مراسم تحلیف دعوت شده، اما دفتر او هنوز حضور وی را تایید نکرده است. بوکله با پسر ارشد ترامپ دوست است. «دونالد ترامپ جونیور» هم در مراسم تحلیف بوکله شرکت کرده بود. 

ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور سابق برزیل است که به «ترامپ مناطق استوایی» شهرت دارد. او به مراسم تحلیف ترامپ دعوت شده، اما به دلیل ممنوعیت سفر در آن شرکت نخواهد کرد. گذرنامه او توسط دیوان عالی برزیل در میانه تحقیقات پیرامون تلاش او برای لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۲، مصادره شده است. 

ماتئوش موراویک، نخست وزیر سابق و راستگرای لهستان هم از دیگر میهمانان مراسم است.

در همین حال، رسانه‌ها گزارش داده‌اند که «اوزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا و بسیاری از مقامات رده بالای ناتو که میانه‌رو هستند، مورد بی‌توجهی واقع شده و به مراسم دعوت نشده‌اند. «اولاف شولتس» صدر اعظم آلمان که عالی‌ترین مقام اجرایی بزرگ‌ترین اقتصاد اروپاست، از دیگر افرادی است که نادیده گرفته شده است. با این حال، برای «آلیس وایدل» رئیس یک حزب راست افراطی آلمانی دعوت‌نامه ارسال شده است. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه هم به مراسم دعوت نشده و در عوض «اریک زمور» سیاستمدار راست افراطی فرانسوی در مراسم حضور خواهد داشت.

پیش از این، ترامپ اعلام کرد که به دلیل سرمای شدید هوا، مراسم تحلیف او در فضای بسته ساختمان کنگره برگزار خواهد شد. این اولین بار در چهل سال گذشته است که مراسم تحلیف یک رئیس جمهور آمریکایی در فضای باز برگزار نمی‌شود.

منبع: الجزیره


12143288
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تحلیلگران هشدار می‌دهند که برخلاف عملیات ونزوئلا، حمله احتمالی آمریکا به ایران به دلیل توان موشکی گسترده می‌تواند به درگیری منطقه‌ای و جنگی طولانی منجر شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بررسی‌ها نشان می‌دهد دو دختر که به دلیل سوءاستفاده، خفه شده بودند، احتمالا مخفیانه در مزرعه اپستین در ایالت نیومکزیکو دفن شده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین می‌گوید شرط روسیه برای پایان یافتن جنگ، واگذاری کامل منطقه دونباس است و آمریکا هم بر آن اصرار دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ترامپ در مخالفت با حکم دیوان عالی آمریکا، برای دومین بار مالیات بر واردات را افزایش داده و به ۱۵ درصد رساند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در جریان واژگونی قایق پناهجویان در آب‌های جزیره کرت، امدادگران سه کشته را پیدا کرده و جان ۲۰ نفر دیگر را نجات دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا مدعی شده که چین برای دستیابی به نسل جدید سلاح‌های هسته‌ای و مدرن‌سازی زرادخانه خود، فعالیت‌های قابل توجهی انجام داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی توقف انتقال نفت روسیه از خاک اوکراین به مجارستان، این کشور نیز پس از اسلواکی، اوکراین را به قطع کردن جریان برق تهدید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسوایی اندرو، شاهزاده سابق به خاطر افشای اسناد اپستین، محبوبیت سلطنت انگلیس را کاهش داده و آینده تاج و تخت این کشور را با چالش مواجه کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر اسلواکی گفت که اگر کی‌یف ترانزیت نفت از طریق خط لوله دروژبا را از سر نگیرد، اسلواکی از ۲۳ فوریه برق رسانی به اوکراین را متوقف خواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» انجمن کنترل تسلیحات هشدار داده است که ایالات متحده در حال نهایی کردن یک توافق همکاری هسته‌ای چند میلیارد دلاری با عربستان سعودی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است