بین‌الملل 02:19 - 08 فروردین 1404
با وجود تعلیق شدن حکم برکناری رونن بار، رئیس شاباک، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مصاحبه با نامزدهای احتمالی جانشینی او را آغاز کرده است.

نامزدهای اصلی جانشینی رئیس سابق شاباک

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به گزارش دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی و روند مصاحبه با چهار نامزد احتمالی برای جانشینی رئیس شین بت، رونن بار، را آغاز کرده است. این اقدام در شرایطی انجام می‌شود که دیوان عالی رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه با صدور حکمی، محدودیت‌های قبلی برای نخست‌وزیر جهت صحبت با گزینه‌های جانشینی را تعدیل کرد، هرچند دستور توقف برکناری رئیس فعلی شاباک را تایید شده است.

در حالی‌ که بحث درباره تغییر مدیریت در شاباک همچنان بحث‌برانگیز است، دولت اسرائیل تاکنون از اعلام نهایی درباره انتصاب یک رئیس موقت خودداری کرده است. دیوان عالی نیز درخواست دادستان کل برای منع کامل مصاحبه یا هرگونه انتصاب جدید در شاباک را رد کرده است. طبق گزارش‌ها، چهار گزینه مهم برای تصدی این سمت از افراد با سوابق امنیتی طولانی هستند:

 

  1.  یائیر (رولی) ساگی

یائیر ساگی، معاون پیشین نداو آرگمان، رئیس سابق شاباک، یکی از گزینه‌های اصلی برای جانشینی رونن بار به شمار می‌رود. وی به دلیل تخصصش در مقابله با گروه‌های مقاومت فلسطینی، به‌ویژه در حوزه حماس و نوار غزه، شناخته شده است. ساگی سابقه فعالیت در واحد نخبه سایرت شلداگ را در ارتش رژیم صهیونیستی دارد و در شاباک نیز مناصب متعددی از جمله مدیریت بخش استراتژیک و عملیات در جنوب فلسطین اشغالی را بر عهده داشته است.

بنیامین نتانیاهو , رونن بار ,

وی نقش کلیدی در عملیات‌های «ستون ابر» (2012) و «صخره استوار» (2014) ایفا کرد و از جمله حامیان تخریب زیرساخت‌های نظامی حماس در غزه بود. ساگی پیش از انتصاب رونن بار در سال 2021، از گزینه‌های اصلی ریاست شاباک در دوران نفتالی بنت محسوب می‌شد اما به دلیل فشارهای سیاسی جایگاه خود را واگذار کرد. مزیت اصلی ساگی در مقایسه با دیگر نامزدها این است که وی در زمان شکست اطلاعاتی 7 اکتبر، که مورد انتقاد فراوان قرار گرفته، هیچ مسئولیتی در شاباک نداشت.

 

  1.  شالوم بن حنان

شالوم بن حنان، 61 ساله، یکی از مقامات ارشد سابق شاباک، به عنوان گزینه دیگر برای جانشینی بار شناخته می‌شود. بن حنان، با 27 سال سابقه در این سازمان، در بخش‌های مختلفی از قبیل هماهنگی میدانی، مدیریت عملیات و بخش‌های کرانه باختری و بیت‌المقدس فعالیت کرده است.

بنیامین نتانیاهو , رونن بار ,

پس از بازنشستگی از شاباک، وی به فعالیت‌های پژوهشی روی آورد و در مؤسسه بین‌المللی مبارزه با تروریسم در دانشگاه رایخمن مشغول به کار شد. سوابق مدیریتی و تجربه وی در حوزه آموزش و عملیات امنیتی او را به گزینه‌ای برجسته در میان سایر نامزدها تبدیل کرده است.

 

  1. ایال تسیر کوهن

ایال تسیر کوهن، رئیس پیشین یکی از معاونت‌های موساد، نیز از گزینه‌های دیگر برای این سمت است. وی که سابقه همکاری با نهادهای امنیتی متعددی از جمله شاباک را دارد، هم‌اکنون به عنوان پژوهشگر در اندیشکده‌های برجسته‌ای نظیر مؤسسه مطالعات امنیت ملی (INSS) و بروکینگز فعالیت می‌کند.

تسیر کوهن به دلیل تسلط به شش زبان و مشارکت در مذاکرات برای آزادی اسیران اسرائیلی مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه فعالیت اصلی او در موساد بوده، سوابق گسترده وی در عرصه اطلاعاتی و امنیتی، احتمال انتخاب او برای ریاست شاباک را تقویت کرده است.

 

  1.  مِم

این فرد که تنها با نام رمزی «مِم» معرفی شده از دیگر گزینه‌های مطرح برای ریاست شاباک است. او از سال 2021 تا پایان 2024 به عنوان معاون رونن بار فعالیت داشته و یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده نتانیاهو برای آزادی اسیران اسرائیلی بوده است. وی یک صهیونیست مذهبی به شمار می‌آید، دارای سوابقی در هماهنگی میدانی، جذب منابع و عملیات‌های اطلاعاتی است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که تخصص وی عمدتاً در حوزه جامعه عربی متمرکز است. به دلیل عدم انتشار نام کامل و جزئیات بیشتر از مِم، او همچنان به عنوان گزینه‌ای مرموز در فهرست نامزدهای نتانیاهو باقی مانده است.

 

با توجه به حساسیت‌های سیاسی و شکست‌های اطلاعاتی اخیر، انتظار می‌رود انتخاب رئیس جدید شاباک توسط نتانیاهو تحت فشارهای داخلی و خارجی زیادی صورت گیرد. تصمیم نهایی در هفته‌های آینده مشخص خواهد شد و تأثیر آن بر ساختار امنیتی رژیم صهیونیستی بررسی می‌شود. همچنین ممکن است نتانیاهو مجبور شود عجالتاً از تغییر رئیس شاباک خودداری کند.

انتهای پیام/


12171481
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس حزب تجمع ملی فرانسه به دلیل سو استفاده از بودجه اروپا از حضور در رقابت‌های انتخاباتی منع شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اخراج پناهندگان خطر عمیق‌تر شدن یک بحران انسانی و دامن زدن به درگیری را به همراه دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ترامپ به زلنسکی هشدار داد اگر به توافق فلزات نادر پشت کند، با مشکلات بزرگی روبرو خواهد شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهسا حنیفه - در حالی که جهان نظاره‌گر تصمیمات جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره تعرفه‌های گمرکی و تهدیدات نظامی علیه ایران است، باید به این پرسش پاسخ داد که آیا این اقدامات، صلح جهانی را به مخاطره می‌اندازد یا ص...
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نماینده ویژه روسیه از آغاز مذاکرات مسکو و واشنگتن درباره پروژه‌های فلزات نادر خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رهبر اپوزیسیون اسرائیل از انتصاب رئیس جدید شین بت بدون تصمیم تصمیم دیوان عالی اسرائیل انتقاد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در سایه اعمال تعرفه های جدید دولت ترامپ، کره جنوبی از آمادگی خود برای تلافی این تعرفه ها خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا در اولین سفر خارجی خود اواسط ماه مه به عربستان می‌رود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» قیمت طلا برای اولین بار در تاریخ از مرز ۳۱۲۰ دلار در هر اونس گذشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت جدید سوریه پوشش صورت به صورت نقاب و برقع را در مناطق تحت حاکمیت خود ممنوع کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است