اقتصادی 12:16 - 04 آذر 1403
نماینده مجلس گفت: بیش از ۳۵۰ هزار مودی از ابتدای اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات مشارکت کردند و تاکنون بیش از ۱۳۰۰ پروژه از این طریق به بهره‌برداری رسیده است.

بیش از ۳۵۰ هزار مودی در طرح نشان‌دار کردن مالیات مشارکت کردند

مالیات به عنوان یک منبع درآمد پایدار و قابل اطمینان برای دولت‌ها مطرح است. در کشور‌هایی که به منابع نفت و گاز دسترسی ندارند، مالیات مهم‌ترین و گاهاً تنها منبع درآمدی دولت برای اداره کشور است. مهم‌ترین موضوع در حوزه مالیات ستانی این است که مردم در جریان محل هزینه کرد مالیات باشند.

به زعم بسیاری، برقراری ارتباط صحیح با مالیات دهندگان می‌تواند به افزایش شانس دولت برای وصول درآمد‌های مالیاتی منجر شود. این امر در پیشبرد طرح‌های عمرانی کشور بسیار موثر است. 

از یک طرف مردم وظیفه دارند متناسب با درآمدشان به پرداخت مالیات بپردازند و از طرف دیگر، دولت موظف است محل هزینه کرد مالیات ها را به مردم اطلاع دهد. طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان موفقیت خوبی در این زمینه به دست آورد. تا الان بیش از ۳۵۱ هزار مودی در طرح مشارکت کرده اند و مالیات ها به سمت بخش های مختلف از جمله آبرسانی، محیط زیست، بهداشت و درمان، حمل و نقل، آموزش و پرورش و... سوق داده شده است.

 سیدفرید موسوی، نماینده  مجلس  با اشاره به این موضوع که همواره مودیان مالیاتی در مورد این که مالیات  پرداختی آنها کجا هزینه می‌شود، سوال و ابهام داشته اند و اجرای طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان به رفع این موضوع کمک کرده است، تصریح کرد: هر چقدر بتوانیم در راستای شفاف سازی محل هزینه کرد مالیات ها گام برداریم، به نفع کشور است.

وی ادامه داد: در راستای اجرای طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان، سازمان امور مالیاتی برخی از پروژه ها را در این چارچوب در نظر گرفته است. این پروژه ها در سامانه به مودیان پیشنهاد می‌شوند و آنها می‌توانند انتخاب کنند که مالیات در کدام بخش به کار بیفتد. 

 او اظهار کرد:  اجرای طرح مورد بحث به افزایش وصول درآمد‌های مالیاتی دولت منجر می شود. زیرا بسیاری از مودیان ترجیح می‌دهند محل هزینه کرد مالیات آنها را مشخص کنند و آن را به سمت پروژه های خاصی ببرند. طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان در افزایش انگیزه افراد برای پرداخت مالیات موثر است و این موضوع بر افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت اثر میگذارد.

این نماینده مجلس در خصوص تأمین اعتبار کامل بیش از ۱۳۰۰ پروژه در طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان و این که برای حدود ۲ هزار پروژه تخصیص اعتبار صورت گرفته است، گفت: پروژه های نیمه تمام زیادی در اقصی نقاط کشور داریم که تأمین مالی آنها از محل مالیات در دستور کار قرار دارد. این اقدام مناسب ارزیابی میشود و به افزایش انگیزه مودیان برای پرداخت مالیات می انجامد. به ویژه وقتی مودیان به عینه ببینند که پروژه هایی از محل مالیات تکمیل و راه اندازی شده اند، احساس رضایت بیشتری از پرداخت مالیات خواهند داشت.

موسوی گفت: تمام روندی که در طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان اتفاق می‌افتد، می تواند در نهایت به بهبود فرهنگ مالیاتی کشور منجر شود. زیرا وقتی مردم محل هزینه کرد مالیات ها را می‌دانند، به سمت پرداخت مالیات متمایل می‌شوند و همین امر زمینه را برای مالیات ستانی صحیح و پیشبرد پروژه های عمرانی کشور فراهم می کند.

وی ادامه داد: نشان دار کردن مالیات توسط مودیان در ابتدای راه است. از طریق شفاف سازی هر چه بیشتر محل هزینه کرد مالیات ها شاهد اتفاقات بهتری در حوزه مالیاتی در کشور خواهیم بود. افراد معمولاً تمایل دارند مالیات آنها در محل زندگی خودشان هزینه شود. اما در نظر گرفتن اولویت تخصیص اعتبار برای مناطق محروم و تمرکززدایی از کلان شهر‌ها به اجرای بیشتر عدالت در توزیع امکانات و درآمد‌ها در کل کشور کمک می کند.

این نماینده مجلس گفت: این که بالغ بر ۱.۲ همت از مالیات‌های مشاغل برای تامین مالی پروژه‌های حوزه زیرساخت حمل و نقل (احداث راه، رفع نقاط حادثه خیز و...) توسط مودیان انتخاب شده است و بیشتر از ۷۵۰ میلیارد تومان از مالیات های مشاغل به سمت تامین مالی پروژه‌های بهداشت و درمان (احداث بیمارستان، مراکز بهداشت، پایگاه سلامت، اورژانس و...) توسط مودیان سوق داده شده است، نشان دهنده استقبال مردم از طرح است. همان طور که گفتم، وقتی مردم از محل هزینه¬کرد مالیات‌ها اطلاع داشته باشند، با رضایت و انگیزه بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند. 

وی  تأکید کرد: اجرای طرح نشان دار کردن مالیات توسط مودیان در راستای بهبود فرهنگ مالیاتی کشور و افزایش شفاف سازی در فضای مالیات ستانی اقدام مناسبی است. این طور اقدامات به مردمی سازی نظام مالیاتی کشور و بهبود روابط مردم با سازمان امور مالیاتی منجر می شود. در شرایطی که قرار است در بودجه ریزی بر مالیات به عنوان یک منبع درآمد پایدار دولت تکیه کنیم، اجرای این طور اقدامات ضرورت دارد.


12119415
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو ارشد انجمن مهندسی دریایی گفت: برای اولین بار کشتی با قابلیت حمل ۱۱۳ هزار تن بار در ایران ساخته‌ شد و در کشتی‌سازی حرف برای گفتن داریم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس گفت: تاخیر در پرداخت تسهیلات ساخت و عدم افزایش آن به معنای افزایش سود بانک‌هاست که متحمل هزینه‌های سنگینی برای متقاضیان می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: در هشت ماه نخست سال جاری، بیش از ۸۳ هزار میلیارد تومان سود به حساب ۵۱ میلیون سهامدار واریز شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: ارزش معاملات خرد امروز ۸ هزار و ۳۷۹ میلیارد تومان بود که رتبه سوم از نظر ارزش معاملات در سال ۱۴۰۳ را به خود اختصاص داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: طرح مصوبه الگوی کشت روی کاغذ است، درحالیکه بدون تخصیص اعتبار قابلیت اجرا ندارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون ۲۴۱ کیلومتر راه و بزرگراه در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» آزمایشگاه تخصصی طراحی فرآیند‌های لایه شکافی انرژی پاسارگاد که نخستین آزمایشگاه از این نوع در کشور محسوب می‌شود در دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت گفت: علیرغم توسعه انرژی‌های نو، نفت تا سال ۲۰۵۰ همچنان کالای استراتژیک در دنیا خواهد بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در جریان معاملات امروز ۴ آذر شاخص کل بورس با افزایش ۴۹ هزار و ۱۴۲ واحد در سطح ۲ میلیون و ۳۳۱ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با پیگیری‌های انجام‌شده از شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ مشخص شد: تعدیل روشنایی تابلو‌های تبلیغاتی در شب هم در حال انجام است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است