بین‌الملل 23:05 - 30 اسفند 1403
گزارش‌ها حاکی است دونالد ترامپ خواستار کنترل واشنگتن بر نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین شده است.

آمریکا به دنبال تملک نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین

باشگاه خبرنگاران جوان - پس از عقب‌نشینی‌های گام به گام ولودیمیر زلنسکی مقابل آمریکا اکنون گزارش‌ها حاکی است دونالد ترامپ خواستار کنترل واشنگتن بر نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین شده است.

دونالد ترامپ در جریان گفت‌وگوی تلفنی با همتای اوکراینی خود ولودیمیر زلنسکی پیشنهاد داده آمریکا مالکیت شبکه تأمین برق و نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین را در اختیار بگیرد. 

وزیر خارجه آمریکا، مارک روبیو و مشاور امنیت ملی کاخ سفید مایک والتز امروز پنجشنبه تأیید کرده‌اند که این پیشنهاد در گفت‌وگوی تلفنی شب گذشته ترامپ با ولودیمیر زلنسکی مطرح شده است. 

هر چند روبیو در بیانیه‌ای مدعی شده که مالکیت آمریکا بر این نیروگاه‌ها با هدف حفاظت از آنها صورت می‌گیرد، روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده ترامپ کنترل آمریکا بر نیروگاه هسته‌ای اوکراین را از جهت گسترش دادن صنعت استخراج مواد معدنی اوکراین مهم می‌داند.

ترامپ در توافق جداگانه دیگری اوکراین را برای عقد توافق دیگری در زمینه استخراج مواد معدنی این کشور تحت فشار قرار داده است.

بعد از آنکه زلنسکی به صورت تحقیرآمیز از کاخ سفید اخراج شد بسیاری انتظار داشتند اوکراین با قرارداد واگذاری استخراج مواد معدنی کمیاب خود به آمریکا موافقت نکند، اما او از ترامپ عذرخواهی کرد و گفت آماده است این قرارداد را با آمریکا امضا کند. 

رئیس‌جمهور اوکراین امیدوار بود که عقب‌نشینی مقابل ترامپ باعث توقف زیاده‌خواهی‌های او خواهد شد.  به نظر می‌رسد این پیش‌بینی اشتباه از آب درآمده است.

گزارش‌ها حاکی است ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی روز چهارشنبه تلویحاً درخواست زلنسکی برای ارسال سامانه‌های موشکی پاتریوت را رد کرده است. 

کاخ سفید امروز پنجشنبه گفت ترامپ در پاسخ به درخواست زلنسکی موافقت کرده با او در خصوص مشخص کردن اینکه «می‌توان به ویژه از اروپا چه چیز‌هایی به دست آورد» همکاری کند. 

منبع: فارس


12169198
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» شبکه المیادین بخش هایی از محتوای کلی پاسخ ایران به نامه ترامپ را به نقل از خبرنگار خود در تهران منتشر کرد.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» روزنامه پاکستانی اظهار داشت دولت این کشور در واکنش به تهدیدات امنیتی ناشی از تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) و افزایش تنش ها با طالبان افغانستان، اعلام کرده که دیگر نمی تواند یک حکومت متخاصم در کابل را تحمل کند.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» شروط کرملین برای احیای ابتکار دریای سیاه، اعتراف مقام آمریکایی به مرحله سخت مذاکرات پیش روی، تلاش کی یف برای تضعیف توافق صلح، اذعان آمریکا به لزوم بازنگری در سیاست تحریمی و کمک نظامی جدید فرانسه به اوکراین، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستن...
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» نظرسنجی جدید موسسه ترومن نشان می دهد سربازی نرفتن حریدیان در حال تبدیل شدن به یک بحران میان دو طیف متحد بنیامین نتانیاهو است.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» اخیراً مصادره نزدیک به 650 هکتار از سرزمین های فلسطینی در نزدیکی شهرک «جبع» که در مجاورت بیت المقدس قرار دارد در دستورکار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه ایران راه ها را برای مذاکره نبسته است، گفت: ایران آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» جنگنده‌های اسرائیلی ارتفاعاتی در سلسله شرقی لبنان را هدف قرار دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بودجه کنگره آمریکا هشدار داد که اگر کنگره و دولت ترامپ بر سر سقف بدهی به توافق نرسند، دولت این کشور در ماه اوت ورشکست خواهد شد.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» وزیر امور خارجه کشورمان در مقاله ای با اشاره به روز جهانی قدس و لزوم اتخاذ تدابیر علیه رژیم صهیونیستی تاکید کرد که باید در این روز سه «نه» بزرگ علیه سیاست های رژیم صهیونیستی مطرح کنیم.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های یمن دقایقی پیش از حملات تازه آمریکا به استان «الحدیده» در غرب این کشور خبر دادند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است