بین‌الملل 23:05 - 30 اسفند 1403
گزارش‌ها حاکی است دونالد ترامپ خواستار کنترل واشنگتن بر نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین شده است.

آمریکا به دنبال تملک نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین

باشگاه خبرنگاران جوان - پس از عقب‌نشینی‌های گام به گام ولودیمیر زلنسکی مقابل آمریکا اکنون گزارش‌ها حاکی است دونالد ترامپ خواستار کنترل واشنگتن بر نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین شده است.

دونالد ترامپ در جریان گفت‌وگوی تلفنی با همتای اوکراینی خود ولودیمیر زلنسکی پیشنهاد داده آمریکا مالکیت شبکه تأمین برق و نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین را در اختیار بگیرد. 

وزیر خارجه آمریکا، مارک روبیو و مشاور امنیت ملی کاخ سفید مایک والتز امروز پنجشنبه تأیید کرده‌اند که این پیشنهاد در گفت‌وگوی تلفنی شب گذشته ترامپ با ولودیمیر زلنسکی مطرح شده است. 

هر چند روبیو در بیانیه‌ای مدعی شده که مالکیت آمریکا بر این نیروگاه‌ها با هدف حفاظت از آنها صورت می‌گیرد، روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده ترامپ کنترل آمریکا بر نیروگاه هسته‌ای اوکراین را از جهت گسترش دادن صنعت استخراج مواد معدنی اوکراین مهم می‌داند.

ترامپ در توافق جداگانه دیگری اوکراین را برای عقد توافق دیگری در زمینه استخراج مواد معدنی این کشور تحت فشار قرار داده است.

بعد از آنکه زلنسکی به صورت تحقیرآمیز از کاخ سفید اخراج شد بسیاری انتظار داشتند اوکراین با قرارداد واگذاری استخراج مواد معدنی کمیاب خود به آمریکا موافقت نکند، اما او از ترامپ عذرخواهی کرد و گفت آماده است این قرارداد را با آمریکا امضا کند. 

رئیس‌جمهور اوکراین امیدوار بود که عقب‌نشینی مقابل ترامپ باعث توقف زیاده‌خواهی‌های او خواهد شد.  به نظر می‌رسد این پیش‌بینی اشتباه از آب درآمده است.

گزارش‌ها حاکی است ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی روز چهارشنبه تلویحاً درخواست زلنسکی برای ارسال سامانه‌های موشکی پاتریوت را رد کرده است. 

کاخ سفید امروز پنجشنبه گفت ترامپ در پاسخ به درخواست زلنسکی موافقت کرده با او در خصوص مشخص کردن اینکه «می‌توان به ویژه از اروپا چه چیز‌هایی به دست آورد» همکاری کند. 

منبع: فارس


12169198
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر کشور اعلام کرد: بیش از ۷۰ درصد خروج اتباع غیرقانونی از کشور داوطلبانه بوده است و مخالفان ایران و افغانستان به دنبال ایجاد التهاب هستند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سناتور‌های دموکرات می‌گویند سیاست‌های ترامپ توانایی رقابت آمریکا با چین را تضعیف کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مشاور اسبق ترامپ معتقد است اقدامات اخیر او برای صلح اوکراین نمایشی و با هدف رسیدن به جایزه صلح نوبل است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مشاور اسبق ترامپ معتقد است اقدامات اخیر او برای صلح اوکراین نمایشی و با هدف رسیدن به جایزه صلح نوبل است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین دنیس شمیخال، نخست‌وزیر فعلی را به عنوان وزیر دفاع جدید پیشنهاد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کالاس، اگرچه نشانه‌هایی از افزایش تعداد کامیون‌های حامل کمک‌ها به غزه مشاهده شده، اما این میزان بهبود در وضعیت بشردوستانه این منطقه کافی نیست. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت خارجه سوریه بیانیه جدیدی درباره رویدادهای استان سویدا صادر کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حماس: نتانیاهو با مهارت تمامی دور‌های مذاکره را خراب می‌کند و نمی‌خواهد به هیچ توافقی برسد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مقامات می‌گویند بیش از ۷۰۰ فلسطینی هنگام جمع‌آوری آب در غزه بر اثر آتش‌سوزی اسرائیل شهید شده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کنفرانس چهار راه اتصال؛ نقش افغانستان در یک کمربند و یک راه با حضور دیپلمات های چندین کشور در کابل برگزار شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است