علمی فناوری 12:16 - 23 بهمن 1403
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت شایع‌ترین عفونت تنفسی امسال که توسط آزمایشگاه‌های تخصصی از ابتدای پاییز تا اواسط زمستان بررسی و شناسایی شد را آنفولانزای نوع A دانست.

آنفولانزای نوع A شایع‌ترین عفونت تنفسی امسال

قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش موارد عفونت‌های تنفسی در آبان، آذر و اوایل دی ماه، گفت: عفونت‌های تنفسی به تدریج روند نزولی و کاهشی داشته است.

وی با بیان اینکه دمای سرد هوا باعث رشد، تکثیر و انتقال عفونت‌های تنفسی می‌شود، افزود: شایع‌ترین عفونت تنفسی امسال که توسط آزمایشگاه‌های تخصصی از ابتدای فصل پاییز تا اواسط زمستان بررسی شد، آنفولانزای نوع A بود که این ویروس در بین همه گروه‌های سنی شایع می‌شود و در سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، شدیدتر است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: کودکان هم به ویروس آنفولانزا مبتلا می‌شوند و نباید فراموش کرد که آنتی بیوتیک، درمان آنفولانزا نیست و معمولا با درمان‌های علامتی و استراحت، وضعیت بیماران بهبود می‌یابد.

مرادی تجویز و مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک را یکی از اشتباهات رایج و موجب آسیب به فرد و جامعه دانست و گفت: معمولا آنتی بیوتیک‌های ضد باکتریایی در این موارد ضرورت ندارد جز در مواردی که عفونت‌های تنفسی ممکن است به خاطر باکتری باشد، مصرف آنتی بیوتیک ضرورتی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه مصرف زیاد آنتی بیوتیک موجب ایجاد مقاومت میکروبی می‌شود، خاطرنشان کرد: مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها باعث می‌شود که در سال‌های آینده آنتی بیوتیکی برای بیماری‌های عفونی که ممکن است درمان شوند، نداشته باشیم؛ بنابراین مقاومت میکروبی در دنیا به عنوان یکی از چالش‌های آینده مطرح است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: توصیه جدی و اکید ما پرهیز از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک هاست و همکاران ما نیز جز در موارد ضروری، آنتی بیوتیک را برای مردم تجویز نکنند.

 مرادی از رعایت آداب تنفسی و بهداشت فردی و اجتماعی به عنوان مهمترین راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های تنفسی در فصول سرد سال یاد کرد و گفت: اگر فردی مبتلا به عفونت‌های تنفسی شده، در محل‌های پر ازدحام حاضر نشود و در صورت لزوم به حضور، حتما از ماسک استفاده کنند.

وی تاکید کرد: اگر فردی مبتلا به عفونت‌های تنفسی شد بهتر است تا پایان دوره بهبودی، استراحت و بهداشت را رعایت کند. زمان عطسه از دستمال استفاده کرده و دستمال را دور بیاندازد. رعایت فاصله اجتماعی به ویژه در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت شستشوی مداوم دست‌ها را در پیشگیری از عفونت‌های تنفسی، مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند و همچنین سالمندان در مقابل این عفونت ها، آسیب پذیرترند بنابراین توصیه می‌شود این افراد در فصول سرد بیشتر این نکات را رعایت و گروه‌های پرخطر نیز هر سال در ماه‌های شهریور و مهر، واکسن آنفولانزا تزریق کنند.

منبع: وزارت بهداشت


12154392
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش‌وپرورش، با تأکید بر ضرورت ارتقای کیفیت آموزش، گفت: مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با فرارسیدن شب یلدا، همراه اول با ارائه بسته‌های ویژه مکالمه نامحدود و اینترنت، امکان ارتباطی طولانی‌تر در بلندترین شب سال را برای مشترکان خود فراهم کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه بحث‌برانگیز علل واقعی مرگ را آشکار کرده و نشان داده که برخلاف اعتقاد رایج پیری باعث مرگ نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد ملی علم ایران از افزایش تعداد طرح‌ها و سقف حمایت‌ها خبر داد و تأکید کرد: ثبت درخواست سرآمدان علمی تنها چند دقیقه طول می‌کشد و باعث پیگیری نظام‌مند پرداخت‌ها و برنامه‌ها می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور چالش اصلی علم در ایران را نه کمبود نیروی انسانی مستعد، بلکه نبود شفافیت در مسیر رشد دانست و از تدوین برنامه حمایت سالانه از ۳۰۰ استاد برتر کشور بر پایه شاخص‌های معتبر علمی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فیس‌بوک در حال آزمایش دریافت هزینه برای اشتراک‌گذاری لینک‌های خارجی در پلتفرم خود است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» غذا‌های غنی از نیترات طبیعی، به ویژه آب چغندر، ممکن است نقش مهمی در حمایت از تناسب اندام و ارتقای پیری سالم داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت، از راه‌اندازی سامانه متمرکز نوبت‌دهی اینترنتی خدمات سرپایی خبر داد و گفت: این سامانه در پی ابلاغ دستورالعمل یکپارچه‌سازی فرایند نوبت‌دهی الکترونیک خدمات سرپایی راه‌اندازی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک ماهواره استارلینک اسپیس ایکس دچار نقص فنی غیرمنتظره‌ای شد که باعث شد از کنترل خارج شود و اکنون در مسیر حرکت به سمت زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر نقش راهبردی نفت و اقتصاد دیجیتال، از ضرورت شکل‌گیری اندیشکده‌ای دانشگاه‌محور برای بهره‌گیری از ظرفیت نسل جوان و هدایت سرمایه‌های مردمی به مسیر توسعه پایدار گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است