علمی فناوری 12:16 - 23 بهمن 1403
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت شایع‌ترین عفونت تنفسی امسال که توسط آزمایشگاه‌های تخصصی از ابتدای پاییز تا اواسط زمستان بررسی و شناسایی شد را آنفولانزای نوع A دانست.

آنفولانزای نوع A شایع‌ترین عفونت تنفسی امسال

قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش موارد عفونت‌های تنفسی در آبان، آذر و اوایل دی ماه، گفت: عفونت‌های تنفسی به تدریج روند نزولی و کاهشی داشته است.

وی با بیان اینکه دمای سرد هوا باعث رشد، تکثیر و انتقال عفونت‌های تنفسی می‌شود، افزود: شایع‌ترین عفونت تنفسی امسال که توسط آزمایشگاه‌های تخصصی از ابتدای فصل پاییز تا اواسط زمستان بررسی شد، آنفولانزای نوع A بود که این ویروس در بین همه گروه‌های سنی شایع می‌شود و در سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، شدیدتر است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: کودکان هم به ویروس آنفولانزا مبتلا می‌شوند و نباید فراموش کرد که آنتی بیوتیک، درمان آنفولانزا نیست و معمولا با درمان‌های علامتی و استراحت، وضعیت بیماران بهبود می‌یابد.

مرادی تجویز و مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک را یکی از اشتباهات رایج و موجب آسیب به فرد و جامعه دانست و گفت: معمولا آنتی بیوتیک‌های ضد باکتریایی در این موارد ضرورت ندارد جز در مواردی که عفونت‌های تنفسی ممکن است به خاطر باکتری باشد، مصرف آنتی بیوتیک ضرورتی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه مصرف زیاد آنتی بیوتیک موجب ایجاد مقاومت میکروبی می‌شود، خاطرنشان کرد: مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها باعث می‌شود که در سال‌های آینده آنتی بیوتیکی برای بیماری‌های عفونی که ممکن است درمان شوند، نداشته باشیم؛ بنابراین مقاومت میکروبی در دنیا به عنوان یکی از چالش‌های آینده مطرح است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: توصیه جدی و اکید ما پرهیز از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک هاست و همکاران ما نیز جز در موارد ضروری، آنتی بیوتیک را برای مردم تجویز نکنند.

 مرادی از رعایت آداب تنفسی و بهداشت فردی و اجتماعی به عنوان مهمترین راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های تنفسی در فصول سرد سال یاد کرد و گفت: اگر فردی مبتلا به عفونت‌های تنفسی شده، در محل‌های پر ازدحام حاضر نشود و در صورت لزوم به حضور، حتما از ماسک استفاده کنند.

وی تاکید کرد: اگر فردی مبتلا به عفونت‌های تنفسی شد بهتر است تا پایان دوره بهبودی، استراحت و بهداشت را رعایت کند. زمان عطسه از دستمال استفاده کرده و دستمال را دور بیاندازد. رعایت فاصله اجتماعی به ویژه در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت شستشوی مداوم دست‌ها را در پیشگیری از عفونت‌های تنفسی، مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند و همچنین سالمندان در مقابل این عفونت ها، آسیب پذیرترند بنابراین توصیه می‌شود این افراد در فصول سرد بیشتر این نکات را رعایت و گروه‌های پرخطر نیز هر سال در ماه‌های شهریور و مهر، واکسن آنفولانزا تزریق کنند.

منبع: وزارت بهداشت


12154392
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جامع نشان داده است که رژیم‌های غذایی گیاهی و وگانِ به خوبی برنامه‌ریزی شده برای کودکان، هنگامی که با مواد مغذی مناسب تکمیل شوند، از رشد سالم پشتیبانی می‌کنند و مزایای سلامتی قابل توجهی را ارائه می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وب‌سایت فناوری ITHome اعلام کرده است که شرکت چینی شیائومی در حال توسعه یک دستیار هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی برای رقابت با ChatGPT است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و درمان پزشکی با انتشار آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی حاد اعلام کرد: استان‌های گلستان، قزوین، هرمزگان، زاهدان، اصفهان، اهواز، تهران، کرمانشاه و همدان، درصد آنفلوانزای بالاتری را در مقایسه با متوسط کش...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای تازه نشان داده است که درمان بحث‌برانگیز آهن وریدی برای کم‌خونی امیدی تازه برای بیماران ایجاد کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه علمی جدید نشان داده است که مریخ، با وجود اندازه نسبتاً کوچکش، نقش محوری و شگفت‌انگیزی در کنترل چرخه‌های اقلیمی بلندمدت زمین و تأثیرگذاری بر تغییرات فصول آن ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را نیازمند تقویت سازوکارهای اجرایی دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ZTE در حال آماده شدن برای عرضه تبلت جدید خود است که انتظار می‌رود به دلیل مشخصات و قیمت رقابتی، فروش بسیار خوبی داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران»  رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: حدود ۱۸۰۰ نفر نیرو برای کاردرمانی و گفتاردرمانی در مدارس استثنایی کمبود داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید، عامل پنهانی را که به طور قابل توجهی بر سلامت قلب تأثیر می‌گذارد و خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهد، روشن کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تعداد و شدت نوسانات شدید دما روزانه در حال افزایش است و تهدیدی مستقیم برای سلامت جمعیت محسوب می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است