وبگردی 12:30 - 20 تیر 1403
دولت سیزدهم در شرایطی روزهای پایانی خود را می‌گذراند که دولت هوشمند به عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های وزارت ارتباطات پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته و کارشناسان این انتظار را از دولت چهاردهم دارند که به عنوان یکی از مهم‌ترین مأموریت‌ها به آن توجه و پیگیری شود.

پزشکیان دولت هوشمند را در چه شرایطی تحویل می‌گیرد؟

پس از پیروزی مسعود پزشکیان در انتخاب چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و انتخاب او به عنوان نهمین رئیس جمهور کشور در نظر داریم که حوزه‌های مختلف اقتصادی را مورد بررسی قرار داده و ببینیم دولت سیزدهم در چه شرایطی آن را به دولت بعدی تحویل می‌دهد.

دولت هوشمند استفاده از فناوری و نوآوری برای تسهیل و حمایت از تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی پیشرفته در نهاد‌های حاکم است؛ مفهومی که ارتباط نزدیکی با حکمرانی هوشمند و دولت الکترونیک دارد. به دلیل اهمیت این موضوع، توسعه و پیشرفت دولت هوشمند از اولویت‌های دولت سیزدهم قرار گرفت و در مدت سه ساله خود توانست پیشرفت قابل توجهی را در این زمینه ایجاد کند. 

برای ارائه خدمات به صورت هوشمند دولت سیزدهم اقدامات مهمی انجام داد که می‌توان به گشایش پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اشاره کرد. پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، ارایه‌دهنده خدمات دولتی به‌صورت یکپارچه، سریع و آسان به عموم مردم است که در مسیر آماده‌سازی و بهره‌برداری قرار دارد. دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاه‌های اجرایی به "پنجره واحد خدمات هوشمند دولت" شامل اولویت‌ها، اصول حاکم و ضوابط ساماندهی با همکاری دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و سازمان اداری و استخدامی کشور طی سال‌های گذشته تهیه و مطابق قانون برای تصویب نهایی به شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارایه شد. 

ارائه بیش از ۷۵ درصد خدمات از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

به دلیل عقب ماندگی‌هایی که در این حوزه وجود داشت و از نظر کمیت خدمات الکترونیکی در رتبه ۸۰ و از نظر کیفیت در رتبه ۱۱۸ از بین ۱۹۳ در کشور قرار داشتیم، ارتقای این شاخص احساس شد و به همین دلیل به عنوان یکی از وعده‌هایی وزیر ارتباطات پس از دریافت رأی اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰ ارائه کرد؛ در نظر گرفته شد.

براساس آخرین اظهارات مسئولان، ۱۳۸ دستگاه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل‌اند و بیش از ۷۵ درصد خدمات از این طریق ارایه می‌شود. همچنین بیش از ۴۸ میلیون نفر توانسته‌اند شناسه دیجیتال از طریق یک بار احراز هویت به دست آورند.

همچنین سامانه پنجره واحد مدیریت زمین هم یکی از پروژه‌های اولویت‌دار دولت الکترونیکی محسوب می‌شود و سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان راهبر فنی این سامانه، ابزارها، زیرساخت‌های فنی و تکنولوژی مورد نیاز در حوزه زمین را فراهم کرده تا کاربران بتوانند به جای ارائه خدمت از پنجره‌های متعدد، از طریق یک پنجره واحد به ارائه خدمات بپردازند.

لزوم توجه دولت چهاردهم به دولت هوشمند

با راه‌اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در ۱۵ استان کشور و پیگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در این مدت شاهد کاهش ۲۳.۱ درصدی ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در شهر تهران بوده‌ایم. 

از آنجایی که مزایای راه‌اندازی دولت الکترونیک به فساد کمتر، شفافیت بیشتر، توسعه درآمد و کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود کارشناسان تأکید می‌کنند یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های دولت چهاردهم، می‌تواند بحث دولت هوشمند باشد چراکه این موضوع به بحث ساماندهی اقتصاد دیجیتال که در همه شئونات مختلف دولت تأثیرگذار است، مربوط می‌شود.

منبع: ایسنا


12071937
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» از اول مهر ماه تا پانزدهم آبان ماه جاری، دو دختر به طرز مرموزی در آبادان گم شده‌اند. حتی بعضی کاربران فضای مجازی گمان می‌کنند که گم شدن این دو دختر می‌تواند به صورت سریالی اتفاق افتاده باشد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ماجرا با صدای زنی آغاز شد که می‌گوید: «این آقا، در اتوبوس رو بسته نمی‌ذاره من پیاده شم.» پلاستیک زردرنگ او لای در اتوبوس مانده و راننده از روی لجبازی در را باز نمی‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شاید این روز‌ها که طبابت در کشور با دشواری‌ها و مشکلات زیادی مواجه است، اما یک رشته پزشکی هست که حسابی پولسازی می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کدوحلوایی با آن رنگ نارنجی و جالبش، در بین سبزیجات یکی از پرفایده‌ترین‌هاست. همچنین خوردن کدوحلوایی پخته، مقاومت بدن را بالا می‌برد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در دیوارنگاره میدان ولیعصر تصویری از شهیدان حاجی‌زاده و طهرانی‌مقدم و همچنین سردار مجید موسوی مشاهده می‌شود که در کنار این سه شخصیت شناخته‌شده، تصویر یکی از نوابغ صنعت موشکی کشور دیده می‌شود که خیلی‌ها او را نمی‌شناسند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در روزهای گذشته، ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی در حال انتشار است که برخی افراد را با لباس نظامی ارتش، نشان می‌دهد که پرچم شیروخورشید به دست گرفته‌اند. به اذعان عوامل شبکه سلطنت‌طلب منوتو، بسیاری از این ویدئوها توسط هوش مصنوعی ساخته شده‌اند....
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هر جای دنیا در یک روز،‌ ۳۷۰ جوان آغشته به خون را بیاورند در میان مردم تشییع کنند، آن شهر آن روز فلج می‌شود،‌از پا می‌افتد. اما اصفهان فلج نشد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی در ایران و جهان اسلام، پیش از آنکه مدرسه و دانشگاهی شکل بگیرد، از آیه‌ای آغاز شد که به انسان گفت: «اقراء» و اینگونه انسان را به مطالعه و خواندن فراخواند و مسیر تمدن بشری را تغییر داد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ادواردو(مهدی) آنیلی پسری از خانواده مشهور آنیلی‌ها در ایتالیا بود که مالکیت باشگاه یونتوس و شرکت فیات و فعالیت‌های اقتصادی دیگر آن‌ها را به یکی از سرشناس‌ترین خاندان‌های ایتالیایی تبدیل کرده بود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یک نرم افزار جدید امکان شبیه سازی‌های جدید مغز را فراهم می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است