اقتصادی 14:01 - 20 تیر 1403
مجری طرح زیتون گفت: امسال با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی برداشت زیتون نسبت به سال قبل، بیش از ۱۵۰ هزار تن میوه و حدود ۱۱ هزار تن روغن زیتون تولید خواهد شد.

تولید روغن زیتون به ۱۱ هزار تن می‌رسد

جواد میرعرب گفت: سال گذشته بدلیل سال کم بارآوری زیتون،   ۸۸ هزارتن میوه زیتون  و  ۶ هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شد که امسال به سبب شرایط مساعد و سال بارآوری، تولید میوه زیتون  با رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال قبل به ۱۵۰ هزارتن و روغن زیتون حدود ۱۱ هزارتن می‌رسد.

او وسعت اراضی باغات زیتون کشور را ۷۵ هزار هکتار اعلام کرد و افزود:  با وجود تغییرات اقلیمی در سراسر جهان و ویژگی‌های خاص درخت زیتون از نظر اکولوژیکی و شرایط رشدی، در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای توسعه اراضی می‌توان به جهش تولید و تامین ‌بخشی از روغن خوراکی مورد نیاز جامعه و جایگزینی با روغن‌های وارداتی دست یافت.

میرعرب  میانگین برداشت را نزدیک  ۲ تن در هکتار  اعلام کرد و گفت:  بنابر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار است بخشی از روغن خوراکی کشور از زیتون تهیه شود.

مجری طرح زیتون درباره جایگاه توسعه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان  در تولید گفت: بهره‌وری مناسب از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، سامانه‌های آبیاری، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و تصفیه پساب واحد‌های فرآوری از جمله موضوعات مهم و کلیدی در رسیدن به این هدف است.

میرعرب به استفاده از روش‌های نوین در باغداری هم اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در کشت زیتون، توسعه مکانیزاسیون در زیرپروژه اصلاح باغات، برنامه‌ریزی‌های لازم درخصوص تغذیه درخت، هرس، بازجوان‌سازی و پیوند و عوامل مهم دیگر در اقتصادی شدن این محصول و افزایش تولید زیتون موثر هستند.

او ادامه داد: بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر توسعه سالانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون، در صورت فراهم شدن شرایط و ملزومات مورد نیاز از جمله تامین نهاده‌های اولیه مثل نهال، برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه صورت خواهد گرفت.

مجری طرح زیتون با اشاره به ابلاغ قانون برنامه هفتم کشور از سوی دولت افزود: هدف وزارت جهادکشاورزی در اولین سال برنامه، توسعه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون با اولویت ارقام روغنی و اصلاح ۹ هزار و ۸۸۰  هکتار از باغات موجود است.

او درباره میزان واردات روغن زیتون هم گفت: حجم واردات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۱۸  تن به ارزش ریالی ۵۰۷ میلیارد ریال بوده است.

خبرنگار: آزاده محبی


12071977
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تصور کنید در خیابان‌های سنگ‌فرش‌شده تفلیس قدم می‌زنید؛ شهری که در ۲ سوی رودخانه کورا گسترده شده و ترکیبی از معماری اروپایی و آسیایی و حال‌وهوای قفقازی را در خود جای داده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون توانیر گفت: از صنایع انرژی‌بر خواست به تکلیف خود بر اساس ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق اقدام کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ­مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: برای جایگزینی موتورسیکت‌های فرسوده با موتورسیکت‌های برقی، تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی و با موتور سیکلت‌های بنزینی تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی تخصیص می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اقتصادی گفت: اجرای طرح مالیات بر سوداگری نقش بسیار موثری در کاهش سفته‌بازی و بازگرداندن نقدینگی به مسیر طبیعی تولید دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدنی زاده با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات دانشگاه‌ها چاره‌ای جز استقلال مالی و تقویت ارتباط آنها با صنعت نداریم، گفت: نظام مالی دانشگاه به اصلاح نیاز دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شبکه بانکی طی هفت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ مبلغ ۵ هزار و ۴۶۹ همت تسهیلات پرداخت کرده است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ یک هزار و ۷۲۴ همت معادل ۴۶.۱ درصد افزایش داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون شرکت ساخت گفت: مجموع پیشرفت زیرسازی راه‌آهن چابهار_ زاهدان به ۹۵ درصد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از ترانزیت حدود ۱۱ میلیون تن کالا از مرزهای زمینی کشور خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه گفت:طی هفته‌های اخیر با توقف صادرات و تولید انبوه، کمبودی در عرضه گل روز مادر نداریم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل مهندسی و حدنگاری سازمان امور اراضی کشور گفت: بنابر آمار اعلامی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ۷۰ درصد اراضی کشاورزی سنددار شدند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است