اقتصادی 14:01 - 20 تیر 1403
مجری طرح زیتون گفت: امسال با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی برداشت زیتون نسبت به سال قبل، بیش از ۱۵۰ هزار تن میوه و حدود ۱۱ هزار تن روغن زیتون تولید خواهد شد.

تولید روغن زیتون به ۱۱ هزار تن می‌رسد

جواد میرعرب گفت: سال گذشته بدلیل سال کم بارآوری زیتون،   ۸۸ هزارتن میوه زیتون  و  ۶ هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شد که امسال به سبب شرایط مساعد و سال بارآوری، تولید میوه زیتون  با رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال قبل به ۱۵۰ هزارتن و روغن زیتون حدود ۱۱ هزارتن می‌رسد.

او وسعت اراضی باغات زیتون کشور را ۷۵ هزار هکتار اعلام کرد و افزود:  با وجود تغییرات اقلیمی در سراسر جهان و ویژگی‌های خاص درخت زیتون از نظر اکولوژیکی و شرایط رشدی، در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای توسعه اراضی می‌توان به جهش تولید و تامین ‌بخشی از روغن خوراکی مورد نیاز جامعه و جایگزینی با روغن‌های وارداتی دست یافت.

میرعرب  میانگین برداشت را نزدیک  ۲ تن در هکتار  اعلام کرد و گفت:  بنابر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار است بخشی از روغن خوراکی کشور از زیتون تهیه شود.

مجری طرح زیتون درباره جایگاه توسعه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان  در تولید گفت: بهره‌وری مناسب از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، سامانه‌های آبیاری، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و تصفیه پساب واحد‌های فرآوری از جمله موضوعات مهم و کلیدی در رسیدن به این هدف است.

میرعرب به استفاده از روش‌های نوین در باغداری هم اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در کشت زیتون، توسعه مکانیزاسیون در زیرپروژه اصلاح باغات، برنامه‌ریزی‌های لازم درخصوص تغذیه درخت، هرس، بازجوان‌سازی و پیوند و عوامل مهم دیگر در اقتصادی شدن این محصول و افزایش تولید زیتون موثر هستند.

او ادامه داد: بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر توسعه سالانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون، در صورت فراهم شدن شرایط و ملزومات مورد نیاز از جمله تامین نهاده‌های اولیه مثل نهال، برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه صورت خواهد گرفت.

مجری طرح زیتون با اشاره به ابلاغ قانون برنامه هفتم کشور از سوی دولت افزود: هدف وزارت جهادکشاورزی در اولین سال برنامه، توسعه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون با اولویت ارقام روغنی و اصلاح ۹ هزار و ۸۸۰  هکتار از باغات موجود است.

او درباره میزان واردات روغن زیتون هم گفت: حجم واردات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۱۸  تن به ارزش ریالی ۵۰۷ میلیارد ریال بوده است.

خبرنگار: آزاده محبی


12071977
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: تردد روان در تمامی محور‌های شمالی کشور از جمله چالوس را شاهد هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:ازدوشنبه چهارم اسفند سامانه بارشی جدیدی شمال‌غرب و غرب سواحل دریای خزر را تحت تأثیر قرار می‌دهد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد: یارانه نقدی مرحله ۱۸۰ مربوط به بهمن ماه ١٤٠٤ به حساب سرپرستان خانوار‌های دهک‌های چهارم تا نهم در سراسر کشور واریز شد و قابل برداشت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیأت مدیره بانک مسکن اعلام کرد: این بانک در پرداخت تسهیلات هیچ‌گونه محدودیتی نداشته و روند پرداخت‌ها مانند گذشته ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فناوری‌های نوین آب‌های جوی، باروری ابر‌ها را فعالیتی کارآ و مؤثر در افزایش میزان بارش دانست و از ارزیابی اثر باروسازی ابر‌ها پس از اردیبهشت ۱۴۰۵ خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» طبق اعلام مسئولان تسهیل فرآیند‌های ارزی و تقویت سامانه‌های معاملاتی از مهم‌ترین مزیت‌های اصلاح سیاست‌های ارزی کشور است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در جریان سفر به تاجیکستان اعلام کرد که روابط اقتصادی و حجم مبادلات تجاری بین دو کشور، مثبت و رو به گسترش است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مبادله ارز و طلای ایران از برگزاری یکصد و چهلمین حراج شمش طلا در روز یکشنبه سوم اسفند خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز پنج‌شنبه ۳۰ بهمن بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پارسی گفت:پروژه راه‌آهن چابهار–زاهدان در مراحل پایانی قرار دارد و با تأمین اعتبارات ویژه، پیش‌بینی می‌شود عملیات اجرایی آن تا پایان سال جاری به اتمام برسد و بهره‌برداری رسمی در نیمه نخست سال آینده انجام شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است