اقتصادی 14:01 - 20 تیر 1403
مجری طرح زیتون گفت: امسال با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی برداشت زیتون نسبت به سال قبل، بیش از ۱۵۰ هزار تن میوه و حدود ۱۱ هزار تن روغن زیتون تولید خواهد شد.

تولید روغن زیتون به ۱۱ هزار تن می‌رسد

جواد میرعرب گفت: سال گذشته بدلیل سال کم بارآوری زیتون،   ۸۸ هزارتن میوه زیتون  و  ۶ هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شد که امسال به سبب شرایط مساعد و سال بارآوری، تولید میوه زیتون  با رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال قبل به ۱۵۰ هزارتن و روغن زیتون حدود ۱۱ هزارتن می‌رسد.

او وسعت اراضی باغات زیتون کشور را ۷۵ هزار هکتار اعلام کرد و افزود:  با وجود تغییرات اقلیمی در سراسر جهان و ویژگی‌های خاص درخت زیتون از نظر اکولوژیکی و شرایط رشدی، در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای توسعه اراضی می‌توان به جهش تولید و تامین ‌بخشی از روغن خوراکی مورد نیاز جامعه و جایگزینی با روغن‌های وارداتی دست یافت.

میرعرب  میانگین برداشت را نزدیک  ۲ تن در هکتار  اعلام کرد و گفت:  بنابر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار است بخشی از روغن خوراکی کشور از زیتون تهیه شود.

مجری طرح زیتون درباره جایگاه توسعه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان  در تولید گفت: بهره‌وری مناسب از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، سامانه‌های آبیاری، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و تصفیه پساب واحد‌های فرآوری از جمله موضوعات مهم و کلیدی در رسیدن به این هدف است.

میرعرب به استفاده از روش‌های نوین در باغداری هم اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در کشت زیتون، توسعه مکانیزاسیون در زیرپروژه اصلاح باغات، برنامه‌ریزی‌های لازم درخصوص تغذیه درخت، هرس، بازجوان‌سازی و پیوند و عوامل مهم دیگر در اقتصادی شدن این محصول و افزایش تولید زیتون موثر هستند.

او ادامه داد: بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر توسعه سالانه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون، در صورت فراهم شدن شرایط و ملزومات مورد نیاز از جمله تامین نهاده‌های اولیه مثل نهال، برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه صورت خواهد گرفت.

مجری طرح زیتون با اشاره به ابلاغ قانون برنامه هفتم کشور از سوی دولت افزود: هدف وزارت جهادکشاورزی در اولین سال برنامه، توسعه ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون با اولویت ارقام روغنی و اصلاح ۹ هزار و ۸۸۰  هکتار از باغات موجود است.

او درباره میزان واردات روغن زیتون هم گفت: حجم واردات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۱۸  تن به ارزش ریالی ۵۰۷ میلیارد ریال بوده است.

خبرنگار: آزاده محبی


12071977
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: در کلان‌شهرها تا اواسط هفته شاهد غلظت آلاینده‌های جوی و آلودگی هوا خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل بانک مرکزی گفت: بسیاری از دارایی‌های ارزشمند بانک آینده مشتری دارند و هرکدام از این دارایی‌ها روش فروش و ارزش‌گذاری خاص خود را می‌طلبند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برنامه‌ام این است که ظرف یک الی دو ماه آینده تکلیف سهام عدالت و جاماندگان را مشخص کنم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس گفت: طرح جوانی جمعیت الگوی تولد فرزند سوم و بالاتر را از ۱۸ درصد به حدود ۲۷ درصد افزایش دهند، که نشان‌دهنده ۵۰ درصد رشد در این زمینه است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس گفت: طرح جوانی جمعیت الگوی تولد فرزند سوم و بالاتر را از ۱۸ درصد به حدود ۲۷ درصد افزایش دهند، که نشان‌دهنده ۵۰ درصد رشد در این زمینه است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: علی رغم وعده مسئولان مبنی بر آنکه نهاده در بنادر شمال و جنوب موجود است، اما کماکان با کمبود نهاده در واحد‌ها رو‌به‌رو هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز شنبه ۱ آذر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز شنبه ۱ آذر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: اگر برنج پاکستانی در شبکه توزیع اصناف قرار بگیرد، نوسانات بازار فروکش می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای نخستین بار پرواز‌های منظم تجاری به شارجه امارات از پنج شهر تهران، قشم، لار، بندرعباس و اهواز از ۱۷ آذر ماه از طریق شرکت هواپیمایی داخلی انجام خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است