سیاسی 06:00 - 27 دی 1403
نماینده مجلس می‌گوید افزایش صددرصدی تعرفه گاز برای مشترکان پرمصرف می‌تواند در کنترل مصرف گروه‌های پرمصرف مؤثر باشد.

لزوم افزایش صددرصدی تعرفه گاز برای مشترکان پرمصرف با هدف کاهش مصرف

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص اجرای طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی گفت: یکی از چالش‌های اساسی ما در بخش انرژی، ناترازی مصرف و تخصیص غیرعادلانه یارانه پنهان است، چون طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز با هدف کاهش مصرف بی‌رویه و مدیریت منابع انرژی طراحی شده است.

نماینده مردم یزد در مجلس با اشاره به اعلام شرکت ملی گاز درباره افزایش صددرصدی تعرفه گاز برای مشترکان پرمصرف گفت: این اقدام می‌تواند در کنترل مصرف گروه‌های پرمصرف مؤثر باشد به‌ویژه آن دسته از مشترکان که در مناطق خوش‌نشین و خانه‌های ویلایی سکونت دارند و معمولاً از گاز یارانه‌ای برای مصارف غیرضروری استفاده می‌کنند.

جوکار می‌گوید متأسفانه در برخی از این مناطق، خانه‌ها در تمام طول هفته خالی هستند، اما همچنان گاز مصرف می‌شود و در مواردی شاهد هستیم که دمای منازل به حدی افزایش می‌یابد که حتی در زمستان، پنجره‌ها باز می‌مانند تا هوا متعادل شود لذا این نوع مصرف بی‌رویه نه‌تنها به اقتصاد کشور آسیب می‌زند بلکه به سایر شهروندان نیز ظلم می‌کند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس با تاکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در مدیریت مصرف انرژی بیان کرد: فرهنگ‌سازی یکی از ارکان اصلی در مدیریت مصرف است و مردم باید به این درک برسند که منابع انرژی کشور محدود است و مصرف بی‌رویه، آینده فرزندان ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نماینده مردم یزد در مجلس اضافه کرد: البته نباید فراموش کنیم که هرگونه افزایش تعرفه گاز باید با نظر کارشناسی و در نظر گرفتن شرایط خاص برخی مشترکان صورت گیرد البته در گذشته مواردی بوده که خانه‌هایی با مصرف بالا به دلایل شرایط خاص، دچار مشکلاتی شده‌اند لذا این مسائل باید به‌دقت بررسی شود تا سیاست‌گذاری‌ها منجر به نارضایتی عمومی نشود.

جوکار در ادامه به اهمیت بهینه‌سازی زیرساخت‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: توسعه فناوری‌های کم‌مصرف و ارتقای کارایی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف گاز داشته باشد همچنین دولت باید با ارائه تسهیلات به صنایع پرمصرف، آنها را به استفاده از فناوری‌های پیشرفته و کم‌مصرف ترغیب کند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس تاکید کرد: طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز، اگر به‌درستی اجرا شود و با سیاست‌های مکمل مانند فرهنگ‌سازی، بهینه‌سازی زیرساخت‌ها و حمایت از فناوری‌های نوین همراه باشد، می‌تواند تأثیر مثبتی بر مدیریت مصرف انرژی و عدالت در تخصیص یارانه‌ها داشته باشد و این اقدام باید به‌گونه‌ای باشد که همه قشر‌های جامعه بتوانند از منابع انرژی کشور به‌طور عادلانه بهره‌مند شوند.


12141623
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» در پی درگذشت بهرام بیضایی، معاون اول رئیس‌جمهور با صدور پیامی این ضایعه را به جامعه هنری، دانشگاهی و فرهنگی کشور تسلیت گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده نیروی دریایی ارتش به همکاری‌های دریایی ایران، چین و روسیه پرداخت و گفت: این تمرینات وارد عملیات گرم شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» لایحه بودجه ۱۴۰۵ نه‌تنها از شفافیت لازم برخوردار نیست، بلکه به علت عدم رعایت ثبات رویه در تدوین بودجه، امکان مقایسه دقیق و اعمال نظارت مؤثر را نیز از قوه مقننه سلب خواهد نمود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور گفت: ما برای تامین معیشت مردم یک برنامه‌ای شامل حدود بیست بند ارائه دادیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان خطاب به هیئت‌های نظارت انتخاباتی تاکید کرد: باید دفاعیات داوطلبان شنیده شود و دلایل رد صلاحیت به آنان توضیح داده شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۵ خود، فرآیند اجرایی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری، در حوزه‌های انتخابیه آذربایجان شرقی، تهران و خراسان جنوبی را اعلام کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور، بر لزوم طراحی سیاست‌های اصلاح مصرف مبتنی بر مطالعات علمی و فرهنگ‌سازی اجتماعی تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه، اقدام رژیم صهیونیستی در نقض فاحش حاکمیت و تمامیت سرزمینی سومالی را نقض اصول بنیادین منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد انتخابات استان تهران، از آغاز رسمی فرایند انتخابات، تشکیل هیئت‌های اجرایی در همه شهرستان‌ها و برنامه‌ریزی برای ثبت‌نام شورا‌های شهر خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان و عضو هیات مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: شورای نگهبان آمادگی کامل برای نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۵ دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است