علمی فناوری 14:00 - 11 دی 1403
سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: مقدار اندک فلوراید موجود در خمیردندان و وارنیش برای بدن کافی است و مصرف افراطی آن می‌تواند آسیب زننده باشد.

نقش «فلوراید» در جلوگیری از پوسیدگی‌های دندانی

 زهرا قربانی سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه فلوراید به عنوان ماده پیشگیری کننده در مقابل پوسیدگی دندان در دنیا توصیه می‌شود، اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت استفاده از فلوراید را به صورت سیستمیک یعنی قورت دادن و به صورت موضعی یعنی وارنیش فلوراید توصیه می‌کند.

وی به سابقه بیش از ۵۰ ساله اضافه شدن فلوراید به آب آشامیدنی در بسیاری از کشور‌های جهان اشاره و خاطرنشان کرد: فلوراید از طریق آب مصرفی در بدن جذب می‌شود و هیچ مشکلی برای سلامت افراد ایجاد نمی‌کند.

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید را موجب کاهش پوسیدگی دندان دانست و گفت: برنامه ملی وارنیش فلوراید در مدارس از سال ۹۲ در کشورمان آغاز شده که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت و تمام انجمن‌های علمی است.

قربانی یادآور شد: وارنیش فلوراید به صورت لاک بر روی دندان‌ها زده می‌شود و می‌تواند از سطح دندان‌ها در مقابل حمله اسیدی ناشی از میکروب‌ها محافظت کند. وارنیش فلوراید به صورت لایه نازکی بر روی دندان خشک شده، زده می‌شود و در مجاورت با بزاق، این ماده سفت می‌شود و تا یک یا دو روز به دندان می‌چسبد.

وی عملکرد فلوراید را ایجاد لایه‌ای محافظ بر روی دندان‌ها در مقابل حمله‌های اسیدی میکروب‌ها به دندان‌ها عنوان و تاکید کرد: وارنیش فلوراید در مطالعات مختلفی که انجام شده توانسته بین ۲۰ تا ۶۰ درصد پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهد. وارنیش فلوراید بسیار امن است و به هیچ عنوان خطری برای سلامتی ندارد، چون مقدار فلوراید موجود، بسیار کم است.

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت تاکید کرد: تا سن ۳ سالگی، تاج دندان‌های دائمی در فک و استخوان‌های فک بالا و پایین تشکیل می‌شود و اگر فلوارید به مقدار بیشتری روی دندان باشد، هیچ تاثیر منفی و مخربی بر دندان‌ها ندارد. استفاده از فلوراید در وارنیش و خمیردندان هیچ آسیبی را به دندان‌ها وارد نمی‌کند.

قربانی با بیان اینکه بسته به میزان خطر پوسیدگی دندانها، توصیه می‌شود وارنیش فلوراید هر ۳ تا ۶ ماه یکبار انجام شود، افزود: انجام منظم وارنیش فلوراید می‌تواند پوسیدگی دندان‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در حال حاضر توصیه ما این است که کودکان ۳ تا ۶ سال هر ۶ ماه یکبار وارنیش فلوراید را در مراکز بهداشتی و دانش آموزان مدارس نیز ۲ بار در طول سال انجام دهند.

وی با اشاره به میزان بالای پوسیدگی دندان‌های کودکان در کشور، یادآور شد: هر کودکی که وارد مدرسه می‌شود به طور متوسط ۶ دندان پوسیده شیری دارد و فرزندان ۱۲ ساله که تازه دندان‌های دائمی آنها بیرون آمده، متاسفانه حدود ۲ دندان پوسیده دارند؛ بنابراین با وارنیش فلوراید، مسواک زدن منظم به مقدار ۲ بار در روز و هر بار ۲ دقیقه، استفاده از نخ دندان و کمتر کردن مصرف مواد قندی می‌توان پوسیدگی دندان‌ها را کنترل کرد.

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت تاکید کرد: متاسفانه در فضای مجازی ادعا‌های بی اساس و غیرعلمی در مورد فلوراید مطرح شده؛ البته اگر فلوراید به صورت افراطی مصرف شود همانند سایر عناصر و مواد غذایی می‌تواند آسیب زننده باشد، اما میزان و غلظت‌های فلوراید موجود در خمیر دندان و وارنیش فلوراید، خطری ندارد و هیچ آسیبی به بدن نمی‌رساند.

قربانی ادامه داد: خمیردندانی که استفاده می‌کنید حتما باید حاوی حداقل ۱۰۰۰ واحد فلوراید باشد. مقدار خمیر دندان توصیه شده برای کودکان کمتر از ۳ سال به اندازه یک دانه برنج، برای کودکان ۳ تا ۶ سال به اندازه یک دانه نخود و برای بزرگسالان نیز کمی از بیشتر از یک دانه نخود است. نیازی نیست کاملا خمیردندان شسته شود، چون باید مقداری فلوراید بر روی دندان باقی بماند و بر استحکام دندان‌ها تاثیرگذار باشد.

منبع: وزارت بهداشت


12134588
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) تمام جنبه‌های سیستم‌های سازمانی را در یک سیستم هوشمند، ترکیب می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تلاش برای دسترسی به مدار ۳۵ هزار کیلومتری زمین آهنگ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت فنی و عملیات مرکز اورژانس استان تهران از دسترسی به آدرس تماس‌گیرندگان سامانه ۱۱۵ با راه اندازی سیستم موقعیت‌یاب اورژانس خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، هوشمندسازی صنعتی مبتنی بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء راهکاری مناسب و به صرفه برای حل مسائل صنعت کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره تاثیرات منفی رایگان نبودن ایاب و ذهاب دانش‌آموزان استثنایی توضیحاتی داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران افزایش شیوع بیماری آنفولانزا جدی نبوده و در فصل سرد سال طبیعی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سال ۲۰۲۵ قرار است شاهد دستاورد‌های مهمی در زمینه اکتشافات فضایی باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت مهاجرت نخبگان را یک سرمایه‌سوزی برای کشور دانست و گفت: این سرمایه‌سوزی به معنی از دست رفتن ژنتیک برتر کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، فناوران این شرکت دانش بنیان موفق شده‌اند تجهیزات ساختمانی را برای اواین بار در کشور هوشمند کنند که مصرف ۲۰ الی ۳۰ درصدی انرژی را به همراه دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، سامانه پایش هوشمند ملی بر اساس پیمایش در قالب یک نظام یکپارچه و مشترک، تجهیز ناوگان حمل و نقل درون شهری و حومه‌ای را بر عهده دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است