علمی فناوری 14:32 - 08 اسفند 1402
محققان با ترکیب سامانه کریسپر و فناوری نانوحفره موفق به ارائه روشی برای تشخیص سریع و دقیق ویروس شدند.

تشخیص سریع و دقیق آبله میمونی با کمک نانوحفره

سازمان بهداشت جهانی (WHO) فقط آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) مبتنی بر آزمایشگاه را برای MPOX توصیه می‌کند، ویروسی که با عنوان Monkeypox یا آبله میمون شناخته می‌شود.

این تیم در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا CRISPR را برای مقابله با چالش تسریع و ساده‌سازی تشخیص ویروسی به کار برد. محققان یک توالی ژنتیکی را با یک گزارشگر ترکیب کرده تا آبله میمونی را هدف قرار دهد. RNA CRISPR قابل برنامه‌ریزی را به هدف و آنزیم Cas۱۲a متصل می‌کند. CRISPR و Cas۱۲a گزارشگر را به قطعات کوچک تقسیم می‌کند تا بتوان با حسگر‌های نانوحفره‌ای آن را تشخیص داد.

دانشمندان از تقویت پلیمراز نوترکیب (RPA) برای افزایش بهره فرآیند استفاده کردند و از این طریق دیگر نیاز به مقادیر زیاد انرژی و نیروی کار نبود، بنابراین روش PCR می‌تواند برای آزمایش POC مناسب باشد. این فرآیند در مدت زمان ۲۰ دقیقه جواب می‌دهد و حد تشخیص آن ۱۹ کپی برای سیستم واکنش ۵۰ میکرولیتری است. این میزان حد تشخیص بسیار کمتر از میزانی است که سازمان بهداشت جهانی تعیین کرده است.

احسان احمد، از محققان این پروژه می‌گوید: ۳۲ تا ۵۵ دقیقه طول می‌کشد تا بسته به بار ویروسی، هدف را تشخیص دهید.

به نقل از ستاد نانو، سازمان بهداشت جهانی ۴۰ دقیقه یا کمتر را برای انجام آزمون مناسب می‌داند. نیاز به آزمایش جدید MPOX طی ۱۸ ماه گذشته در آمریکا کاهش یافته است و به نظر می‌رسد که روند ابتلا به این بیماری در حال کاهش است. طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، به صورت میانگین هفته‌ای یک بار بیمار جدیدی شناسایی می‌شود. در حالی که بحران MPOX کاهش یافته است، این فناوری برای سایر عوامل بیماری‌زا نیز قابل استفاده است.


12034186
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ائم‌مقام رئیس کل سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ گفت: ارز دارو و مواد اولیه تولید داخل و برند ژنریک داشته همان ۲۸۵۰۰ تومان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی آموزش و پرورش گفت: در دوران انقلاب اسلامی، بازنگری در امور تربیتی با تأکید بر فناوری‌های نوین و نیاز‌های متغیر نوجوانان ضروری است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: افزایش قیمت دارو ابتدا توسط شورای عالی بیمه سلامت به بیمه‌های پایه ابلاغ و پس از آن در سامانه‌های سازمان غذا و دارو اعمال خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی تعداد شرکت‌کنندگان آزمون‌های مرحله اول المپیاد‌های علمی گفت: نتایج مرحله اول، پیش از دهه پایانی اسفند اعلام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پی حوادث و درگیری‌های رخ‌داده در گردهمایی دانشجویان پردیس سیدخندان در روز یکشنبه ۳ اسفند، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بیانیه صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجوی سلطنت‌طلب شاید اصلاً اسم «هما ناطق» را هم نشنیده باشد؛ همان استاد تاریخ دانشگاه تهران که وقتی قرار بود یک تجمع اعتراضی در دانشگاه برگزار شود، توسط ساواک دستگیر شد و مورد تجاوز قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی دانشگاه شریف گفت: سایت دانشگاه شریف هک نشده بود، اما اواخر شب گذشته مورد حمله‌های سایبری قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی دانشگاه شریف گفت: سایت دانشگاه شریف هک نشده بود، اما اواخر شب گذشته مورد حمله‌های سایبری قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد سازمان غذا و دارو با تأکید بر ملاحظات علمی و اصول حرفه‌ای، تبلیغ هرگونه دارو در مراکز درمانی را ممنوع و مغایر با ضوابط سلامت‌محور دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص داروسازی بالینی نسبت به مصرف خودسرانه مسکن‌های رایج در بیماران مبتلا به پرفشاری خون هشدار داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است