علمی فناوری 10:40 - 05 اسفند 1403
گروهی از پژوهشگران آمریکایی و آلمانی سعی دارند ربات‌ها را طوری تنظیم کنند که رفتار آنها بیشتر به مواد هوشمند شبیه باشد.

چگونه ربات‌ها به مواد هوشمند تبدیل می‌شوند؟

 پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا» (UCSB) و «دانشگاه فنی درسدن» (TU Dresden) در حال محو کردن مرز‌های بین ربات‌ها و مواد هستند و سعی دارند مجموعه‌ای از ربات‌ها را ارائه دهند که شبیه به موادی با رفتار‌های الهام‌گرفته از زیست‌شناسی عمل می‌کنند.

به نقل از ساینس دیلی، «متیو دولین» (Matthew Devlin) از اعضای آزمایشگاه «الیوت هاکس» (Elliot Hawkes)، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما راهی پیدا کرده‌ایم که ربات‌ها به کمک آن، بیشتر شبیه به یک ماده رفتار کنند. این مجموعه از ربات‌های خودکار شبیه به توپ‌های هاکی کوچک تشکیل شده است که طوری برنامه‌ریزی شده‌اند تا خود را به شکل‌های متفاوت با ویژگی‌های مواد گوناگون درآورند.

چالش خاص این گروه پژوهشی، ایجاد یک ماده رباتیک بود که سفت و محکم باشد و در صورت نیاز به شکل جدیدی تبدیل شود. هاکس توضیح داد: مواد رباتیک در حالت ایده‌آل به جای واکنش نشان دادن به نیرو‌های بیرونی برای رسیدن به یک شکل، به سیگنال‌های داخلی واکنش نشان می‌دهند. آنها می‌توانند به یک شکل درآیند و آن را حفظ کنند، اما همچنین می‌توانند به طور انتخابی خود را به شکل جدیدی درآورند.

پژوهشگران در این پروژه، از پژوهش‌های پیشین «اوتگر کمپاس» (Otger Campàs)، استاد سابق دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا و مدیر کنونی بخش فیزیک دانشگاه فنی درسدن درباره چگونگی شکل‌گیری فیزیکی جنین‌ها استفاده کردند. کمپاس گفت: بافت‌های زنده جنینی، بهترین مواد هوشمند هستند. آنها توانایی خودشکل‌دهی، خوددرمانی و حتی کنترل قدرت خود را در مکان و زمان دارند.

وقتی کمپاس در دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا بود، کشف کرد که جنین‌ها می‌توانند خود را مانند شیشه ذوب‌شده شکل دهند. وی افزود: سلول‌های رویان برای شکل دادن به خود می‌توانند بافت‌ها را بین حالت مایع و جامد تغییر دهند.

در دنیای ربات‌ها، نیرو‌های درون سلول به نیروی مماس بین واحد‌ها تبدیل می‌شوند که توسط هشت چرخ‌دنده موتوری در امتداد بیرونی هر ربات فعال می‌شود و به ربات‌ها امکان می‌دهد در اطراف یکدیگر حرکت کنند و حتی در فضا‌های فشرده یکدیگر را هل دهند.

سیگنال‌دهی بیوشیمیایی شبیه به یک سیستم مختصات جهانی است. هاکس توضیح داد: هر سلول، ابتدا و انتهای خود را می‌شناسد. بنابراین، می‌داند از چه طریقی باید نیرو را اعمال کند. بدین ترتیب، مجموعه‌ای از سلول‌ها موفق می‌شوند شکل بافت را تغییر دهند؛ مانند زمانی که در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و به دراز کشیدن بدن کمک می‌کنند.

در ربات‌ها، این کار توسط حسگر‌های نور نصب‌شده در بالای هر ربات و با کمک فیلتر‌های قطبش انجام می‌شود. هنگامی که نور به حسگر‌ها تابیده می‌شود، قطبش نور به آنها می‌گوید که چرخ‌دنده‌های خود را در کدام جهت بچرخانند و چگونه شکل خود را تغییر دهند. دولین اضافه کرد: شما فقط می‌توانید به یکباره در یک میدان نوری ثابت به همه آنها بگویید که می‌خواهید به کدام سمت بروند تا همه آنها صف بکشند و کار مورد نظر را انجام دهند.

کار کردن با این مجموعه ربات‌ها در ترکیب با راهبرد‌های یادگیری ماشینی می‌تواند قابلیت‌های نوظهور را در مواد رباتیک به همراه داشته باشد که هنوز کشف و درک نشده‌اند.

این پژوهش در مجله «Science» به چاپ رسید.

منبع: ایسنا


12159423
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته عضو تیم یک شرکت دانش بنیان، سامانه طراحی شده این شرکت دانش بنیان به سازمان‌ها کمک می‌کند تا به تمام اسناد در بخش‌های مختلف سازمان به راحتی دسترسی داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون شورای عالی آموزش‌وپرورش با تشریح تغییرات جدید برای کنکوری‌ها گفت: دو گروه از داوطلبان کنکور از امتحانات نهایی پایه یازدهم معاف می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اسامی متقاضیان تأیید شده توسط کارگروه شناسایی سومین فراخوان طرح جذب استعداد‌های برتر در ۲۳ دستگاه اجرایی کشور اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف بی‌رویه دارو‌های مسکن، قرص‌های ضدبارداری و دمنوش‌های نامعتبر در بیماران مبتلا به کبد چرب هشدار داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات گفت: هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات پس از پنج سال وقفه و با محوریت هوش مصنوعی، کسب‌وکار، جامعه و دولت، برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت علمی ریاست جمهوری با راه‌اندازی برنامه پسادکتری فناورانه (TOP)، درصدد توانمندسازی نخبگان دکتری و ارتقای همکاری دانشگاه و صنعت است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و امکان ویرایش اطلاعات ثبت‌نامی برای متقاضیان آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های گروه پزشکی سال ۱۴۰۴ از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیمایی گفت: فرد نخبه اگر ارج نبیند، به جایی می‌رود که قدرش دانسته شود و مهاجرت نخبگان همیشه به دلخواه آنان نیست، گاهی یک تبعید خودخواسته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان می‌گویند نوع دیابت بر خطر حمله قلبی یا سکته مغزی تأثیر می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور از آغاز امداد نوروزی از ۲۵ اسفند خبر داد و گفت: امسال با اجرای پویش «نه به تصادف» کار متمایز نسبت به سال‌های قبل انجام می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است