ثبت ۱۹۴ مورد کووید مثبت در لرستان/۲۹۷۷ نمونه جمعآوری شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، آنفلوآنزا، یک بیماری ویروسی تنفسی است که بهطور معمول در فصول سرد سال شیوع مییابد. آنفلوآنزا از ویروسهای مختلفی مانند انواع A و B تشکیل شدهاست که هرکدام ویژگیها و الگوهای شیوع متفاوتی دارند.
نوع A این ویروس، بهویژه در مواردی که جهشهای ژنتیکی آن رخ میدهد، قادر است بهطور سریعتر در سطح جهانی پخش و گاهی بهعنوان یک بیماری همهگیر شناخته شود.
ویروس آنفلوآنزا عمدتاً از طریق قطرات تنفسی فرد آلوده به دیگران منتقل میشود، بنابراین فضاهای شلوغ و عمومی، مانند مدارس، محلهای کار و حملونقل عمومی، مکانهایی با خطر بالای انتقال این ویروس هستند.
دوره نهفتگی کوتاه آنفلوآنزا، بین یک تا سه روز است و افراد آلوده در این دوره بدون اطلاع از این بیماری، ممکن است در حین فعالیتهای روزانه آنفلوآنزا را به دیگران منتقل کنند.
شیوع بیماریهای تنفسی، افزایش فشار بر بیمارستانها و سیستمهای درمانی را بهدنبال دارد و در نتیجه اقدامات پیشگیرانه مؤثرتر و گستردهتر بهویژه در فصل زمستان احساس میشود.
مراکز بهداشت و درمان لرستان، برای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا، بررسی دقیق آمار مبتلایان، شناسایی گروههای پرخطر و اجرای طرحهای واکسیناسیون را در دستور کار قرار دادهاند.
آنتیبیوتیک و آنفلوآنزا
الهام نوریزاده، مسئول مرکز بهداشت و درمان خرمآباد، دربارهی آنفلوآنزا گفت که این بیماری دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر میکند و میتواند از حیوان به انسان و از انسان به انسان منتقل شود.
او اشاره کرد که شایعترین انواع ویروس آنفلوآنزا در انسانها نوع A و B است که میتواند عوارض شدیدی بهویژه در گروههای پرخطر ایجاد کند.
مسئول مرکز بهداشت و درمان خرمآباد، توضیح داد که درمان آنفلوآنزا بهطور عمده علامتی است و در اکثر موارد نیازی به مصرف آنتیبیوتیک نیست، مگر اینکه عفونت باکتریایی به ویروس افزوده شود.
نوریزاده علائم اصلی آنفلوآنزا را شامل تب، بدندرد، سردرد و در برخی موارد مشکلات گوارشی اعلام و تاکید کرد که علائم آنفلوآنزا بهطور کلی شدیدتر از سرماخوردگی است و میتواند در صورت عدم مراقبت، به مشکلات جدیتری تبدیل شود.
رعایت برخی اصول بهداشتی برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا ضروری است. نوریزاده تأکید کرد که استراحت کافی، مصرف مایعات گرم و رعایت بهداشت فردی، همچون شستوشوی مرتب دستها و استفاده از ماسک، از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در مقابله با آنفلوآنزا است.
او همچنین از اهمیت تهویه مناسب فضاهای عمومی و مدارس یاد کرد و گفت که در مکانهایی که تعداد زیادی از افراد در کنار هم قرار دارند، احتمال انتشار ویروس بسیار بالاست.
نمونهبرداری از 2977 نفر برای کرونا
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند سالمندان، زنان باردار، کودکان و بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت و فشار خون، بیشتر در معرض خطر ابتلا به علائم شدید آنفلوآنزا قرار دارند.
مسئول مرکز بهداشت و درمان خرمآباد، هشدار داد که کودکان مبتلا به آنفلوآنزا نباید با سالمندان در تماس باشند، زیرا این گروه سنی بیشتر در معرض خطرات جدی قرار دارند.
در لرستان، از ابتدای امسال تاکنون 1898 نمونه از افراد علامتدار برای آزمایش آنفلوآنزا جمعآوری شدهاست. از این تعداد، 135 مورد مثبت نوع A و 61 مورد مثبت نوع B بودهاند.
نوریزاده به این نکته اشاره کرد که در کنار آنفلوآنزا، ویروسهای دیگری مانند کرونا نیز در گردش هستند و 2977 نمونه از افراد علامتدار برای کووید از ابتدای امسال تاکنون آزمایش شدهاست که 194 مورد مثبت بودهاست.
آنفلوآنزا فقط یکی از بیش از 200 ویروس شناختهشده است که میتواند باعث علائم مشابه سرماخوردگی و مشکلات تنفسی شود.
وجود این تنوع وسیع ویروسها، موجب شدهاست تا پزشکان و متخصصان بیماریهای تنفسی با نگرانیهای جدیدی در تشخیص و درمان بیماریهای ویروسی روبهرو شوند.
انتهای پیام/ 644
12139882