علمی فناوری 16:30 - 10 دی 1403
سال ۲۰۲۴ شاهد تشدید قابل توجه پدیده‌های تغییر آب و هوا بود که بر تمام نقاط کره زمین سایه افکند.

رویداد‌های آب و هوایی قابل توجه در سال ۲۰۲۴

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - رویداد‌های آب و هوایی در سال ۲۰۲۴ پدیده‌هایی صرفاً تصادفی نبودند، بلکه نتیجه شتاب گرمایش جهانی بود که به طور فزاینده‌ای زندگی ما را بر روی زمین تهدید می‌کند.

در این زمینه، دانشمندان به شدت هشدار دادند که وضعیت بدتر خواهد شد؛ مگر این که کشور‌ها اقدام قاطعی برای کاهش انتشار کربن انجام دهند.

در گزارش پیش رو برجسته‌ترین پدیده‌های تغییر اقلیم برای سال ۲۰۲۴ آمده است:

- تاثیر تغییرات آب و هوایی بر چرخش زمین

در مطالعه‌ای جدید در تابستان امسال، هوش مصنوعی یک پدیده غیرمنتظره مرتبط با تغییرات آب و هوایی را نشان داد. داده‌ها نشان می‌دهد که ذوب شدن یخ‌ها در مناطق قطبی منجر به تجمع آب در اقیانوس‌ها می‌شود که باعث می‌شود زمین در اطراف استوا منبسط شود و چرخش سیاره را کندتر کند. با توزیع نابرابر وزن، زمین کمتر می‌تواند به سرعت بچرخد، به این معنی که ممکن است روز‌ها کمی طولانی‌تر شوند.

اگرچه این پدیده ممکن است در زمان حاضر تأثیر قابل توجهی بر زندگی روزمره ما نداشته باشد، کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامه آن ممکن است بر سفر‌های فضایی تأثیر بگذارد و همچنین ممکن است منجر به اختلال در زمان سنجی در دستگاه‌های الکترونیکی شود.

- زمین از آستانه ۱.۵ درجه سانتیگراد گرم شدن عبور کرده است

در جولای ۲۰۲۴، یک تجزیه و تحلیل جهانی نشان داد که سیاره زمین به مدت ۱۳ ماه متوالی به طور مداوم دمای ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین قبل از صنعتی شدن را ثبت کرده است که نشان دهنده تجاوز مداوم از حداکثر افزایش دمای تعیین شده توسط توافقنامه پاریس است.

علی رغم تأثیر پدیده ال نینو که به افزایش دما در سراسر اقیانوس آرام منجر شده است، دانشمندان تأیید کرده‌اند که دلیل اصلی این افزایش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است. دانشمندان خاطرنشان کردند که اهداف توافق پاریس ۱.۵ درجه سانتیگراد دشوارتر از همیشه است.

- کشف منبع جدیدی از گرم شدن کره زمین

در ماه مه ۲۰۲۴، دانشمندان منبع غیرمنتظره‌ای از گرم شدن کره زمین را کشف کردند. این موضوع در مورد کاهش انتشار گوگرد از صنعت کشتیرانی است که از طریق مقررات زیست محیطی جدید اجرا شده در سال ۲۰۲۰ به دست آمد.

اگرچه این مقررات به بهبود کیفیت هوا کمک کرد، اما کاهش ذرات گوگردی که نور خورشید را از زمین منعکس می‌کنند، باعث افزایش دمای اقیانوس‌ها شده است.

این کشف نشان می‌دهد که چگونه اقدامات محیطی به ظاهر مثبت می‌تواند عواقب غیر قابل پیش بینی بر آب و هوا داشته باشد.

- کشف این که زمین ممکن است تا سال ۲۰۳۰، ۲ درجه سانتیگراد گرم شود

در فوریه ۲۰۲۴، یک مطالعه بحث برانگیز منتشر شد که تخمین می‌زند که دمای سیاره می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطوح پیش از صنعتی شدن حدود ۲ درجه سانتی‌گراد گرم شود. این رویداد نشان می‌دهد که این ساختار‌ها ممکن است به طور دقیق روند‌های آب و هوایی جهانی را نشان ندهند.

با این حال، کارشناسان معتقدند که این مطالعه به برجسته کردن سرعت افزایش گرمایش جهانی کمک می‌کند.

- انتشار کربن به بالاترین سطح خود می‌رسد

انتشار کربن از سوخت‌های فسیلی در سال ۲۰۲۴ به بالاترین حد خود رسید و ۴۱.۲ میلیارد تن دی اکسید کربن در جو آزاد شد. این عدد یک شاخص نگران‌کننده است، زیرا انتظار می‌رود این انتشارات در سال‌های آینده به افزایش خود ادامه دهند، مگر این که اقدامات فوری برای کاهش آن ها انجام شود.

اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد، احتمال افزایش دمای کره زمین به بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد در شش سال آینده ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

- تغییر در سیستم یخی در قطب جنوب

در فوریه ۲۰۲۴، وسعت یخ دریا در قطب جنوب به پایین‌ترین حد خود رسید و این اتفاق نگرانی‌ها را در مورد احتمال فروپاشی سیستم یخی این منطقه افزایش داد. یخ دریا در قطب جنوب یک عامل مهم در محافظت از یخ‌های خشکی در برابر آب‌های گرم است، بنابراین از یخچال‌های طبیعی که به سطح دریا کمک می‌کنند محافظت می‌کند.

با ادامه کاهش یخ‌های دریا، این منطقه ممکن است شاهد یک تغییر اکوسیستم باشد که می‌تواند ثبات کل اقیانوس جنوبی را تهدید کند.

منبع: Live Science


12134143
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استعمال دخانیات همچنان عامل اصلی بیماری‌های قابل پیشگیری و مرگ و میر‌های زودهنگام در سرتاسر جهان است که کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت از پوشش تقریبا ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون در کشور خبر داد و گفت: سبد واکسیناسیون در ایران بسیار بالاتر از دیگر کشور‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، دستگاه اکسیژن ساز این شرکت قابلیت ارتباط تصویری بین بیمار و پزشک را دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان می‌گویند اگر در سیاره سرخ حیاتی وجود داشته باشد، باید رد گاز متان را دنبال کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون انتخاب دفتریاری دفتر اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال ۱۴۰۳، صبح روز پنجشنبه ۲۰ دی‌ماه منحصراً در شهر تهران برگزار خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان از صدور بخشنامه آزمون‌های ورودی پایه هفتم و دهم در بهمن سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، سرویس‌های مبتنی بر رایانش ابری روشی مناسب برای ایجاد زیر ساخت، جهت فعالیت های حاکمیتی و تجاری است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان با ترکیب اسیداسکوربیک و اکسیدآهن در مقیاس نانومتری، نشان دادند که می‌توان تومور‌های سرطانی را از بین برد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با استفاده از نانولوله‌های تیتانات، پلی‌اورتان و کیوزان، کامپوزیتی ساخته شده که می‌تواند مشکل خوردگی فولاد را در صنعت تا حد زیادی حل کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم با اشاره به فعالیت و مشارکت بخش خصوصی در زمینه آموزش عالی از دهه ۶۰ گفت: اکنون زمان ارزیابی عملکرد این بخش در آموزش عالی فرا رسیده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است