سیاسی 04:15 - 31 تیر 1400
یک کارشناس مسائل غرب آسیا:
یک کارشناس مسائل غرب آسیا در مورد طرح چهارماده ای چین در ارتباط با موضوع سوریه و سفر وزیر خارجه این کشور به دمشق و دیدارش با مقامات عالیرتبه این کشور عربی اظهار کرد : طرح ارائه شده از سوی چین در مورد سوریه ماهیت امنیتی ندارد و بیشتر ماهیتش اقتصادی و مرتبط با بازسازی سوریه است . 

طرح ارائه شده از سوی چین در مورد سوریه، دارای ماهیت اقتصادی است نه امنیتی 

سعدالله  زارعی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه  ورود چین به موضوع سوریه در زمان پایان بحران امنیتی این کشور صورت گرفته است، خاطر نشان کرد:  این  مسئله نشان دهنده این موضوع است که طرح ارائه شده از سوی چین ماهیت امنیتی نداشته بلکه بیشتر  ماهیت اقتصادی دارد و مربوط به بازسازی سوریه است.

 وی با بیان اینکه این انتظار وجود داشت که  چینی ها با توجه به فعالیت های اقتصادی شان در منطقه به موضوع  سوریه نیز ورود کنند و پیشنهاداتی را برای بازسازی این کشور ارائه کنند، ابراز عقیده کرد: سیاست چین در مورد مسائل غرب آسیا و به‌طورکلی آسیا یک سیاست همکاری جویانه است و ماهیت نظامی و امنیتی ندارد، چین به عنوان کشوری که دارای توانمندی های بزرگ  اقتصادی است ،  می خواهد در بخش‌های مختلف اقتصادی منطقه غرب آسیا  حضور و مشارکت داشته باشد و ضمن تامین منافع خود کمکی به حل مسائل منطقه نیز داشته باشد.

 این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه به نظر می رسد که تلاش چین برای حضور در محیط اقتصادی غرب آسیا از جمله سوریه با هماهنگی کشورهایی چون ایران و روسیه نیز همراه است ،تصریح کرد:  این تعامل و هماهنگی در  چارچوب منافع منطقه‌ای صورت می گیرد.

 سعدالله زارعی همچنین با بیان اینکه عموما  چینی ها برای حل مسائل غرب آسیا مسئولیت امنیتی بر عهده نمی گیرند چرا که سیاست‌شان در این راستا نیست و هدف آن ها از ارائه طرح مورد اشاره در مورد سوریه انجام یک  اقدام همکاری جویانه اقتصادی است، تاکید کرد: از دیگر سو سوریه احتیاج دارد که در حوزه زیرساخت ها کمک های خارجی دریافت کند تا بتواند از آنها برای بازسازی استفاده کند در همین چارچوب این اطمینان خاطر را دارد که می تواند قراردادهای طولانی مدت با چین در حوزه‌های مختلف اقتصادی منعقد کند.

انتهای پیام


11157234
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» محاسبه مالیات حقوق کارکنان آموزش‌وپرورش با پیگیری‌های دیوان محاسبات کشور اصلاح شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: دولت در تهیه لایحه بودجه ۱۴۰۵ و نمایندگان در بررسی آن می‌توانند از مصوبات جلسات هیأت عمومی دیوان بهره ببرند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس می‌گوید اراده‌ای در هیئت‌رئیسه مجلس برای استیضاح وزرا نمی‌بینم و در تعارض نمایندگان و هیئت‌رئیسه باید ببینیم در این زورآزمایی، زور کدام بیشتر است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به مسائلی، چون حضور دیپلمات‌های ارشد عربستان و ترکیه در ایران پرداخته‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس گفت: واقعیت آن است که رژیم صهیونیستی و آمریکا با تقویت، وحدت، یکپارچگی و پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفت دیرینه دارند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان درگذشت ناگهانی همسر اسماعیل سقاب اصفهانی را به وی تسلیت گفت و برای آن مرحومه آرامش و رحمت ابدی مسئلت کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: در زمانی که دشمنان مشترک ملت‌های مسلمان در پی افزایش فشار‌ها هستند، انتظار می‌رود که کشور‌های اسلامی شرایط را برای یکدیگر تسهیل کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه جمهوری ترکیه امروز در محل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران با علی لاریجانی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل آفریقا و خاورمیانه وزارت امور خارجه جمهوری کره جنوبی که به منظور شرکت در نشست مشورتی سیاسی به تهران سفر کرده است، با تخت روانچی دیدار کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور راه‌اندازی کامل سامانه رصد پروژه‌های ملی را گامی مهم در راستای شفافیت عنوان کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است