اقتصادی 11:13 - 07 آذر 1401

ذخیره ۱۸ میلیارد متر مکعبی آب در سدها

فیروز قاسم زاده، سخنگوی آب در نشست خبری گفت: بر اساس ایستگاه‌های وزارت نیرو آب‌های دریافتی ۲۸ میلی متر است که در مقایسه با متوسط بلد مدت ۵۴ ساله ۱۶ درصد کاهش بارندگی داشتیم و نسبت به سال گذشته در شرایط مشابه به سر می بریم.

وی ادامه داد: بارندگی‌های اخیر که اتفاق افتاد بر بخش غربی کشور متمرکز بود و سامانه‌ی ذخیره سازی سدها اتفاق افتاد، پر بارش فعلی ورودی مخازن سدها ۲.۷ میلیارد رسیده که ۱۳ درصد رشد داشته است در حالی‌که متغییر خروجی‌ها ۵ درصدی سدها به ۳.۸ میلیارد متر مکعب رسیده است.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به پر شدگی ۳۸ درصدی سدها ادامه داد: این عدد معادل ۱۸ میلیارد آب است که ۲ درصد مخازن سدها نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

وی اضافه کرد: سدهای مهم از ۱۰ تا ۷۰ درصد پرشدگی داریم. البته تهران با کاهش ۷۰ درصدی بارندگی در تهران روبرو بوده ایم که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش یافته است.

به گفته سخنگوی صنعت آب زاینده رود تنها ۱۲ درصد در سال جاری پر شدگی دارد.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر انتقادات وارد شده بر سد چم شیر را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: در تمام پروژه‌های توسعه‌ای که در سطح دنیا اتفاق می‌افتاد هر پروژه‌ای متشکل از یکسری مزایا و معایب است. درمورد سد چم شیر هم فارغ از اینکه تبلیغات علیه آن می‌شود ارزیابی‌های زیست محیطی در رابطه با آن اتخاذ شده است، از زمانی که این عملیات آغاز شده ۸ مرجع مختلف برای یک سد مطالعاتی را انجام داده اند که گواهی مبنی بر مشکلات این سد وجود ندارد.

وی ادامه داد: رودخانه زهره در ماه‌های پر بارش سیلابی و در سایر ماه‌های سال دبی پایه در جریان است. ضمن انکه شوری آب در ماه‌های کم بارش بدون هیچ سازه‌ای سه برابر می‌شود و با احداث این سد می‌توانیم آب‌های سیلابی را ذخیره کرده و بجای اینکه سیلاب‌ها یکباره خارج شوند این اب ها را ذخیره کنیم

به گفته سخنگوی صنعت آب مشابه این سد، سد کوثر است که ۲.۵ میلیون نفر را تأمین می‌کند.


11749940
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی تأکید کرد که بارورسازی ابر‌ها به‌طور علمی مورد تأیید بوده و نقش مؤثری در افزایش بهره‌وری منابع آب کشور دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۱۷ دی ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در نشست کارگروه اجرایی ماده ۱۳ آیین نامه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم، بر تأمین به موقع اقلام مورد نیاز شهروندان و نظارت ویژه بر توزیع و قیمت کالا‌های اساسی و پرمصرف تاکید شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» طبق آخرین آمار‌های دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت:صادرات مناطق آزاد در ۹ ماهه سال ۱۴۰۴ از مرز یک میلیارد دلار عبور کرده و نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشدی ۱۹ درصد داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت:در جهت رفع نگرانی برای افزایش قیمت کالاها، خوشبختانه بسته حمایتی مناسبی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وبسایت کاریابی ایران استخدام در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود، با استناد به اطلاعیه‌ها و اخبار رسمی منتشرشده از سوی نهاد‌های مختلف، پیش‌بینی کرده است که در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ مجموعه‌ای از آزمون‌های مهم و اثرگذار در تقویم استخدامی کشور برگزار شو...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل بانک مرکزی با استعفای معاون ارزی این بانک موافقت کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه گفت: واریز سود بیش از ۴۴ میلیون سهامدار عدالت از ظهر امروز چهارشنبه آغاز می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه هیچ یک از نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند، گفت: نیروگاه‌های شهر تهران امسال بدون مصرف سوخت مایع و با استفاده از گاز طبیعی در حال تولید برق هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: در الگوی کشت جدید، ممکن است برخی کشت‌های آب‌بر به‌طور کامل حذف شوند و طبیعی است که حذف یک کشت دارای صرفه اقتصادی، بدون پیش‌بینی جایگزین یا مشوق، امکان‌پذیر نیست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است