اقتصادی 22:28 - 30 دی 1403
طبق گزارش رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس، سود ریالی صنایع به‌استثنای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در پایان سال ۱۴۰۲ با ۱۲۰ درصد افزایش به ۱۲۹۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رشد ۱۲۰ درصدی سود صنایع فعال بورس در ۴ سال گذشته

 تازه‌ترین گزارش اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار که به بررسی میزان سود خالص صنایع در بازار سرمایه در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ پرداخته نشان می‌دهد جمع کل سود ریالی صنایع فعال در بورس، به‌استثنای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی از سال ۱۳۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۲ با ۱۲۰ درصد افزایش به ۱۲۹۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

در این دوره ۴ ساله سود خالص صنایع به‌صورت ریالی دست‌کم ۷۰۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته، البته در این محاسبات صرفاً سود خالص مثبت صنایع در نظر گرفته شده است.

در این گزارش در مجموع ۵۴۴ نماد مورد بررسی قرار گرفته است. ۶۰ درصد از شرکت‌های مورد بررسی در این گزارش مربوط به شرکت‌های تولیدی است و ۶۶ درصد از شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار تهران پذیرش شده‌اند.

داده‌های آماری اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد بیشترین رشد سود در میان صنایع بزرگ بورس مربوط به گروه بانکداری بوده است.

طبق این اطلاعات سود بانک‌ها و مؤسسات اعتباری که در سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۵۹ هزار میلیارد تومان بوده، با ۲۰۰ درصد افزایش، در سال ۱۴۰۲ به ۱۷۷ هزار میلیارد تومان رسیده، در این دوره سود خالص این صنعت ۱۷۷ همت رشد کرده است.

در همین دوره میانگین رشد سایر صنایع نیز بیش از ۱۴۰ درصد افزایش یافته و به ۳۹۵ هزار میلیارد تومان رسیده و از این میزان در رده دوم قرار گرفته‌اند. صنعت فرآورده‌های نفتی، کک و سوخته هسته‌ای سومین گروهی است که با بیشترین رشد سود مواجه شده است. مهم‌ترین شرکت‌های این گروه را پالایشگاه‌ها تشکیل می‌دهند.

طبق داده‌های آماری اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، جمع کل سود این صنعت از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲ با ۶۷ هزار میلیارد تومان افزایش به ۱۲۹ همت رسیده که نشان می‌دهد سود خالص این صنعت ۱۰۸ درصد افزایش یافته است. بعد از گروه فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و استخراج کانه‌های فلزی به ترتیب در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

آمار‌ها نشان می‌دهد سود خالص گروه فلزات اساسی در این دوره ۴ ساله ۱۰۰ درصد، محصولات شیمیایی ۹۵.۷ درصد و استخراج کانه‌های فلزی ۹۰.۶ درصد افزایش یافته است.

از نظر پایداری سود نیز آمار‌ها نشان می‌دهد نماد‌های فعال در صنایع استخراج کانه‌های فلزی و فرآورده‌های نفتی دارای پایداری کامل سود در طی ۴ سال و نماد‌های صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دارای کمترین نسبت پایداری سود در طی ۴ سال هستند. منظور از تداوم پایداری سود، کسب سود خالص مثبت به طور پیوسته در طی ۴ سال است.

منبع: وزارت اقتصاد


12143278
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان شیلات ایران اعلام کرد: صادرات محصولات شیلاتی کشور در سال گذشته از مرز ۷۰۰ میلیون دلار گذشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: اندازه دولت به دلیل وجود دستگاه‌های اجرایی موازی و غیرضروری بزرگ است و بنا داریم آنها را حذف کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ساتبا اعلام کرد: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایران از ۲۷۲۰ مگاوات به ۴ هزار تا پایان آذر می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو گفت: خط لوله انتقال آب از طالقان اصلاح شده است؛ مصرف آب تهران بیش از ۷ مترمکعب و بسیار بالاست
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: ۱۵ پروژه عمرانی عمومی در حال اجرا داریم که ۸ مورد از آنها بیمارستان هستند. این پروژه‌ها در استان‌های ساری، مازندران، گیلان و شهر مراغه تا پایان سال به بهره برداری می رسند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: با اجرای سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که تمامی واسطه‌های غیر ضروری از بازار معاملات مسکن در بخش اجاره حذف شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سفر سه روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان به تاشکند (پایتخت ازبکستان)، گام بلندی در مسیر دستیابی به اهداف چشم‌انداز روابط تجاری و بازرگانی با این کشور بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امور پرورش و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد گفت: بنابر آمار در ایران به طور متوسط ۹۰۰ تا ۹۴۰ هزارتن گوشت قرمز تولید می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران گفت: طبق تفاهمات صورت گرفته ایران آماده انتقال دانش فنی از جمله تولید قطعات هوایی به کشور تاجیکستان است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: با استقرار هشت دستگاه حفاری سنگین خشکی در پنج استان کشور زمینه برای حفر و تکمیل چاه‌های نفت و گاز فراهم شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است