اقتصادی 13:19 - 08 آذر 1399
در هشت ماهه اول امسال حدود ۴۴ هزار تن مرغ وارد شده که نسبت به سال گذشته ۹۷ درصد کاهش دارد، اما دلیل گرانی مرغ در روزهای اخیر کاهش واردات اعلام نشده است.

آخرین وضعیت واردات مرغ، موجودی و ترخیص خوراک طیور

به گزارش ایسنا، در هفته‌های اخیر قیمت مرغ دچار نوسان شده و با افزایش قابل توجهی همراه بود. در این بین مسئولان و فعالان بازار مرغ دلایل متفاوتی را در رابطه با چرایی افزایش قیمت این کالا اعلام کردند که از جمله آن می‌توان به محدودیت‌ها در تامین نهاده‌های تولید مانند ذرت و کنجاله سویا ، رعایت نشدن دائمی نرخ مصوب محصولات مشمول قیمت‌گذاری، نبود نظارت بر فرآیند توزیع نهاده‌های دامی و اقدام دیرهنگام نهادهای مسئول برای عرضه مرغ با نرخ دولتی در راستای تنظیم بازار اشاره کرد.

این در حالی است که بررسی وضعیت واردات مرغ در سال جاری از گمرک ایران با این اعلام لطیفی - سخنگوی گمرک - همراه بود که در هشت ماهه اول امسال ۴۴ هزار تن مرغ به ارزش ۷۹ هزار دلار وارد شده است که در هشت ماهه اول سال گذشته ۱۵۱۵ تن مرغ با ارزش بیش از دو میلیون و ۷۲۶ هزار دلار بوده است.

براین اساس، میزان واردات مرغ در هشت ماهه اول سال جاری حدود ۷۷ درصد کاهش دارد، اما این موضوعی نیست که در اظهارات مسئولان مربوطه و فعالان بازار دلیل گرانی مرغ در هفته‌های اخیر باشد.

گفتنی است؛ با توجه به میزان تولید گوشت مرغ و قرمز، واردان آن به غیر از موارد خاص در راستای تامین ذخایر استراتژیک انجام می شود و در مدت اخیر نیز فعالان بازار تاکیدی بر کاهش واردات مرغ به عنوان دلیا اصلی نوسان قیمت آن نداشته و موضوع مورد توجه تامین نهادهای تولید و هزینه بالای آن است.

این در حالی است که بررسی وضعیت موجودی و ترخیص نهاده‌های تولید در آمار گمرک نشان می دهد که تا اواسط آبان امسال موجودی نهاده‌های تولید از جمله ذرت یک میلیون و ۹۳۵ هزار تن، سویا ۳۵۲ هزار و ۲۲۲ تن در گمرک و بنادر بوده است.

همچنین در مدت هشت ماهه در مجموع حدود ۸.۶ میلیون تن از نهاده‌های دامی ترخیص شده است که ۶.۴ میلیون تن ذرت، یک میلیون و ۲۴۹ هزار تن جو و ۹۴۵ هزار تن کنجاله سویا از گمرک ترخیص شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل مجموع ترخیصی این سه کالا ۲.۷ درصد کاهش دارد.

در سال گذشته یک میلیون و ۱۶۲ هزار تن کنجاله سویا وارد و ترخیص شده که این رقم در سال جاری به ۹۴۶ هزار تن رسیده که کاهش ۱۹ درصدی دارد.

پیش از این مسئولان گمرک ایران اشاره کرده بودند که تا اواسط مهرماه روند ترخیص کالاهای اساسی متاثر از مشکلات ارزی بوده است.

با این وجود در ماه گذشته و براساس تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با رفع موانع ارزی تصمیماتی برای ترخیص فوری کالاهای اساسی و مواد اولیه موجود در بنادر و گمرک اتخاذ شد و از نیمه آبان‌ماه در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام


10830619
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» استعفای معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تکذیب شد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز دوشنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: با ایجاد زنجیره تولید تا توزیع، قیمت گوشت قرمز با حذف واسطه‌ها ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شورای‌هماهنگی‌بانک‌ها اعلام کرد: حسب اطلاعیه استانداری تهران مبنی بر تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، بانک‌های عضو این شورا در استان تهران، به صورت کشیک فعالیت خواهند داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان ساتبا گفت: امروز ۴۴۵ مگاوات نیروگاه افتتاح خواهد شد و که باتوجه به این افتتاح، ظرفیت نیروگاه‌های انشعابی کشور به ۴۳۰ مگاوات می‌رسد.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران، میزان هدررفت واقعی آب در این استان را زیر ۱۰ درصد اعلام کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: روز چهارشنبه و پنجشنبه در نوار شمالی کشور دما کاهش خواهد یافت .
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: روز چهارشنبه و پنجشنبه در نوار شمالی کشور دما کاهش خواهد یافت .
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هدف‌گذاری ما کماکان همان عددی است که قبلاً اعلام کردیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در طول تابستان ان‌شاءالله به عدد ۱۱ هزار واحد برسیم
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ایران به عنوان یکی از اعضای بنیان‌گذار گروه D-۸ ظرفیت‌های گسترده‌ای برای نقش‌آفرینی فعال در توسعه تجارت درون‌گروهی دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است