فرهنگی‌هنری 16:09 - 21 مهر 1403
حجت‌الاسلام اصغری گفت: نزدیک به ۵۰ درصد واقفان آستان قدس رضوی بانوان هستند. از طرفی، واقفانی داریم، که از خارج از کشور دارایی خود را وقف کردند.

بانوان نیمی از واقفان آستان قدس رضوی هستند

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا اصغری، مدیر توسعه وقف آستان قدس رضوی در برنامه «سلام خبرنگار» شبکه خبر درباره میزان وقف در این آستان مقدس گفت: عاشقان امام رضا (ع) بعد از شهادت ایشان تمام یا بخشی از اموال خود را وقف کردند، تا این بارگاه منور مدیریت بشود و به نام امام رضا (ع) خدمات ارزنده‌ای به جامعه اسلامی در جهت رفع نیاز‌ها ارائه بدهد. اولین موقوفه غیر منقول آستان قدس رضوی به سال ۹۳۱ هجری قمری یعنی ۵۱۶ سال پیش بر می‌گردد. طبق اسناد ما حدود ۲۱ روستا را مرحوم عتیقی برای اطعام زائران، روشنایی حرم، درمان بیماران حرم و ... وقف کرد.

حجت‌الاسلام اصغری ادامه داد: بعد از موقوفه مرحوم عتیقی نوبت به موقوفه دبیر سهرابی و رابعه قهرمان رسید. خانم قهرمان بیمارستان منتصریه خیابان جنت مشهد و پنج مزرعه را وقف کرد. این بیمارستان جزو اولین بیمارستانی بود، که تمام پیوند‌ها را به طور رایگان برای مردم انجام داد. مرحوم ملک هم حدود ۶۳ هزار هکتار زمین را برای درمان بیماران وقف کرد. الان سعی کردیم با ایجاد نهضت وقف رضوی و مدل‌های جدید آن بستر‌ها را برای وقف کردن مهیا کنیم.

مدیر توسعه وقف آستان قدس رضوی با بیان اینکه ما مدل وقف مشارکتی را تعریف کردیم، افزود: در مدل وقف مشارکتی پروژه‌ای تعریف می‌شود، بعد هرکس که آرزو دارد وقفی انجام دهد، مبلغ مدنظر را واریز می‌کند. در وقف سوئیت هم واقفان سوئیت‌هایی را برای وقف به زائران خریدند. الان بیش از ۲۰۰ و چند سوئیت برای زائران وقف شده است.

وی با اعلام این خبر که سال گذشته رکورد وقف دارایی و سوئیت شکسته شد، گفت: نزدیک به ۵۰ درصد واقفان آستان قدس رضوی بانوان هستند. از طرفی، واقفانی داریم، که از خارج از کشور دارایی خود را وقف کردند. اجرای نیات به این شکل است که برخی دوستان وقف می‌کنند و درآمد ناشی از آن را به تشخیص تولیت واگذار می‌کنند، که ما به آنها موقوفه دارای مصرف مطلق می‌گوییم. بعضی واقفان نیات خاص دارند. هر نیتی که واقفان داشته باشد، بعد از آن که به استحضار تولیت آستان قدس رضوی رسید، وقف‌نامه‌اش طبق همان نیت تنظیم می‌شود و واقفان آن را امضا می‌کنند. از طرفی، برای اینکه نیات واقفین به طور دقیق اجرا شود، هرسال بودجه موقوفات تدوین می‌شود.


12103673
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ناصر فیض، معتقد است که نگاهی تازه به روحانیت نه‌تنها ضروری بلکه حیاتی است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» قاسملو کارگردان نمایش باغ وحش کاغذی از داستان این نمایش در بیستمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک سخن گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» علی مرادی، بازیگر نقش «قربان» در سریال «سوجان» که از شبکه یک سیما پخش شده است؛ در مورد تجربه خود، چالش‌ها و ماجرا‌های این نقش صحبت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: غنای فرهنگی ایران به مثابه آهن‌ربایی است که جهانیان را به خود جذب می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون میراث‌فرهنگی گفت: ایران در ثبت جهانی پرونده‌های میراث‌ناملموس، رتبه چهارم را دارد و شاهد ارتقای جایگاه ایران در این حوزه هستیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد که با همکاری همه جانبه مشکل برخی هنرمندان ممنوع‌الکار رفع شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته بازیگر سریال «چرخ گردون»، ما به حرفه‌مان کم لطفی می‌کنیم. ما نتیجه انتخاب‌های خودمان هستیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس مذهبی بر این باور است که ما در مواجهه با انسان‌های بزرگ مانند حضرت زهرا (س) کنشگر نیستیم، بلکه در این مقام به دنبال تاثیرپذیری هستیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ۱ دی ماه در پنجمین روز از بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک از اجرای نمایش «طرلان» دیدن کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی معاونت میراث‌فرهنگی به خبر حراج تعدادی از سکه‌های تاریخی ایران در یک حراجی در کشور آمریکا در ماه آینده میلادی، واکنش نشان داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است