سیاسی 21:22 - 16 مرداد 1401
معاون پارلمانی رییس جمهور در دیدار با وزیر وزیر خارجه کلمبیا با بیان اینکه استفاده ایران از انرژی هسته‌ای صلح آمیز است، گفت: انتظار داریم در فصل جدید روابط و تغییر رویکرد کلمبیا، نماینده شما در شورای حکام انرژی اتمی از مواضع به حق ایران حمایت کند.

دیدار معاون رئیس‌جمهور با وزیر خارجه کلمبیا/حسینی: بوگوتا از مواضع به‌حق ایران در شورای حکام انرژی اتمی حمایت کند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور که در راس  هیأتی جهت شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب کلمبیا به این کشور سفر کرده با "آلوارو لیوا دوران" وزیر امور خارجه جدید کلمبیا، دیدار و گفت وگو کرد.

حسینی در این دیدار دوجانبه ضمن ابلاغ تبریک آیت الله رئیسی به مناسبت انتخاب رئیس جمهور جدید کلمبیا، موفقیت دولت و سعادت ملت کلمبیا را خواستار شد.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: حضور در مراسم تحلیف نشانگر عزم جمهوری اسلامی بر توسعه روابط دو کشور است.

حسینی گفت: امیدوارم فرصتی فراهم شود که در مجمع عمومی سازمان ملل رئیس جمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با رئیس جمهور کلمبیا و جنابعالی دیدار و برای توسعه روابط گفتگو داشته باشند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: سیاست دولت ایران همکاری با کشورهای مختلف دنیا است و انتظار داریم در این دوره، سفارت کلمبیا در ایران فعال شود و حجم مبادلات تجاری دو کشور افزایش یابد و زمینه همکاری گسترده در حوزه صنعت، کشاورزی، علم و فناوری و خدمات فراهم شود.

حسینی با دعوت از وزیر خارجه کلمبیا برای سفر به تهران به منظور آشنایی با ظرفیت‌ها و توانمندی های ایران، یادآور شد: در تهران خیابانی به نام سیمون بولیوار قهرمان استقلال کلمبیا چند سال قبل نام‌گذاری شده و تحصیل‌کردگان و علاقمندان به کتاب، اطلاعات خوبی از نویسندگان و رمان‌نویسان معروف کلمبیا و آمریکای لاتین از جمله "گابریل گارسیا مارکز" دارند.

معاون رییس جمهور ضمن اشاره به نویسنده بلندآوازه کتاب " صدسال تنهائی" افزود : این کتاب بوسیله چند مترجم در ایران ترجمه و بارها چاپ شده است و دوستداران کتاب به ویژه رمان با دیگر آثار گابریل گارسیا مارکز و نویسندگان کلمبیا آشنا هستند که لازم است همکاری های فرهنگی گسترش یابد و با برپایی نمایشگاه‌ها، جشنواره ها، هفته‌های فرهنگی و رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر، مردم کلمبیا هم با چهره‌ها و ارباب فکر و هنر ایران آشنا شوند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به سوابق اجرایی لیوا از جمله نمایندگی مجلس، سرپرستی تیم مذاکره کننده با چریک های فارک و مسئولیت وزارت معدن و انرژی گفت: شما را فردی با تجربه می‌دانیم که در حوزه دیپلماسی می توانید روابط کلمبیا با دیگر کشورها از جمله ایران را توسعه دهید، مسئولان و ملت ما همیشه طرفدار صلح، دوستی و پایبند احترام متقابل در تعامل با کشورها بوده و هستند.

وی افزود: در مسئله برجام هم غربی‌ها به ویژه آمریکا به تعهدات خود عمل نکردند و ترامپ با نقض توافق از برجام خارج شد و بایدن هم همان مسیر یعنی تداوم تحریم ها را در پیش گرفته است.

حسینی گفت: استفاده ما از انرژی هسته‌ای صلح آمیز است و هیچ جای نگرانی برای کشورهای دیگر وجود ندارد، تاکنون بیشترین و بی سابقه‌ترین نظارت‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی بر ایران بوده و انتظار داریم در فصل جدید روابط و تغییر رویکرد کلمبیا، نماینده شما در شورای حکام انرژی اتمی از مواضع به حق ایران حمایت کند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران علاقمند توسعه روابط دو کشور است و در یکسال گذشته با تلاش دکتر رئیسی در عرصه سیاست خارجی، تحرک و اقدامات گسترده و مؤثری در حوزه های تجاری، صنعتی، کشاورزی، علم و فناوری و فرهنگی داشته ایم و در کنار توسعه همکاریها با کشورهای همسایه و منطقه، آمریکای مرکزی و جنوبی هم از اهمیت خاصی در نزد دولت برخوردار است.

در این دیدار وزیر خارجه کلمبیا نیز ضمن تشکر از حضور هیات ایرانی در مراسم تحلیف رئیس جمهور گفت : این حضور و دیدار شما پر معناست و ما می توانیم روابط خوبی را شکل دهیم چون ما هم علاقمند به توسعه روابط هستیم و سعی می کنیم روابط دوجانبه تقویت شود، از طرفی موقعیت جغرافیائی ایران برای ما بسیار مهم است و دوست داریم در جریان تحولات منطقه شما باشیم و از پیشرفت های کشور شما، از زمان مسئولیت وزارت معادن و انرژی آشنا هستم.

وزیر خارجه کلمبیا با اظهار خرسندی از ترجمه کتاب " صدسال تنهایی" در ایران گفت: دوست دارم در سفر به ایران این کتاب را تهیه کنم، چون نسخه های ترجمه شده این کتاب به زبان های مختلف را جمع‌آوری می‌کنم.

وزیر خارجه کلمبیا در خصوص مذاکرات برجام گفت: من از ابتدا درجریان این مذاکرات و خروج امریکا از آن در جریان هستم و امیدوارم این مذاکرات به نتیجه برسد، این موضوع قابل توجه من و شخص رئیس جمهور آقای گوستاوو پترو هست و ما علاقمند به همکاری هستیم.

وی افزود: سفر شما به بوگوتا و حضور در مراسم تحلیف، اقدام خوبی است و باید اینگونه تعاملات ادامه داشته باشد و مجدد از حضور شما تشکر می کنم.

شایان ذکر است؛ کارشناسان معتقدند انتخاب گوستاوو پترو بعد از سالیان طولانی حاکمیت طرفداران و هم پیمانان آمریکا در کلمبیا یک نقطه عطف و انتخاب تاریخی محسوب می شود.

گوستاوو پترو روزگاری به عنوان یک چریک با هیات حاکمه راستگرا در این کشور مبارزه و علیه آنان و سلطه‌ آمریکا موضع‌گیری کرده است، از جمله در جریان شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی با تمجید از سردار دلها، ترور وی توسط آمریکا را به صراحت محکوم کرد. به همین دلیل کارشناسان بین الملل انتظار دارند در دولت جدید  تحولات و تغییراتی در سیاست خارجی این کشور صورت پذیرد.

انتهای پیام/


11647928
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اطلاع‌رسانی دفتر عارف نوشت: تصمیم مهمی که امروز در نشست مشترک معاونین اول سه قوه با نمایندگان مجمع کارآفرینان و بخش خصوصی گرفته شد می‌تواند برای حل مشکلات بنگاه‌های اقتصادی موثر باشد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر امور خارجه سلطنت عمان طی تماس تلفنی درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌و‌گو کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۵ مجلس شورای اسلامی از عدم تأیید کلیات این لایحه پس از برگزاری ۸ جلسه رسمی و ۲ جلسه غیررسمی در کمیسیون تلفیق خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مستند «کودتای لیتیومی» با نگاهی تحلیلی به تحولات سیاسی بولیوی در سال ۲۰۱۹ و نقش منافع اقتصادی آمریکا، دوشنبه ۸ دی‌ماه از شبکه افق سیما پخش می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت فرابخشی و ملی است، گفت: تحقق این هدف نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها و مشارکت مردم بوده و در این مسیر، مصرف بهینه منابع و مدیریت کارآمد در نظام آموزش کشور لازم است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ از رد شدن کلیات لایحه دولت برای بودجه سال آینده در این کمیسیون خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری تاجیکستان، امروز دوشنبه با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور گفت: حاکمیت، راهبرد مشارکت و مسئولیت‌پذیری بخش خصوصی را در دستور کار قرار داده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه حاج قاسم معمار «محور مقاومت» در منطقه بود، گفت: تاثیرات این معماری بسیار فراتر از سیاست‌های جاری و رویکرد‌های اجرایی در سیاست خارجی خود را نشان داده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه به مشارکت اجتماعی در جامعه ایران بالاست، گفت: برخلاف تصویرسازی‌های القایی، میل به مشارکت اجتماعی در جامعه ایران بالاست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است