علمی فناوری 18:04 - 02 تیر 1400
مقاله حاصل از پژوهش مشترک دکتر محسن عباسپور و دکتر حامد اکبرزاده اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری و دکتر مجید نماینده دانشجوی پسادکتری شیمی دانشگاه فردوسی مشهد و نرگس احمدی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه حکیم سبزواری در مجله معتبر Desalination منتشر شد.

چاپ مقاله پژوهشگران ایرانی در مجله Desalination

به گزارش ایسنا، دکتر عباسپور در خصوص این پژوهش گفت: آب شیرین یک عنصر اساسی در جامعه بشری است. با رشد سریع جمعیت جهانی، ذخیره آب شیرین به طورچشمگیری به دلیل مصارف کشاورزی، صنعتی و خانگی رو به وخامت گذاشته است.

عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: تقاضای آب شیرین به سرعت درحال رشد است و منابع آب تجدید پذیر محدود است و کمبود آب شیرین به صورت یک چالش جدی جهان را تهدید میکند.

وی افزود: شیرین کردن آب دریا یکی از امیدوارکننده ترین اقدامات برای پرداختن به مسئله کمبود آب شیرین جهانی است. چالش های زیادی در سرتاسرجهان درحال انجام است تا از بروز بحران کمبود آب جلوگیری کند.

وی در ادامه گفت: این چالش ها در جهت استفاده مجدد، بازیافت و بازیابی آب برای ایجاد آب تازه و تأمین آب قابل اطمینان صورت می گیرد. بنابراین، برای نمک زدایی آب شور به برخی فرآیندهای ویژه نیاز است. تصفیه غشایی جزء فرایندهای امیدوارکننده و پرکاربرد برای تصفیه فاضلاب، آب دریا و آب شور است.

عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه ۵ درصد از بازار جهانی غشاء، را فرایند اسمز معکوس تشکیل می دهد، افزود: اسمزمعکوس چندین مرتبه از روش تقطیر حرارتی کارآمدتر است. اسمز معکوس برای شیرین کردن آب دریا بیشتر استفاده می شود. روش اسمز معکوس به عنوان یک فرآیند گسترده مبتنی برغشاء در اروپا و سراسر جهان شناخته شده است. در فرایند اسمز معکوس، آب شیرین با استفاده از فشار بالاتر منبع برای غلبه بر فشار اسمزی از آب شور جدا می شود.

وی در مورد این مقاله بیان داشت: این تحقیق فرآیند نمک زدایی آب با استفاده از روش اسمز معکوس با استفاده از نانولوله های کربنی که داخل آنها تعداد ۱ و ۳ عدد فولرن قرار داده شده از طریق شبیه سازی دینامیک مولکولی بررسی شده است. همچنین در این مقاله تاثیر باردار کردن فولرن ها و نانولوله و سایر اجزا در میزان عبور مولکول های آب و یونهای سدیم و کلر مطالعه شده است.

دکتر عباسپور خاطرنشان کرد: نتیجه های بدست آمده نشان می دهد که میزان عبور یونهای سدیم و کلر در سیستم های نانولوله باردار، صفحات گرافن باردار و فولرن باردار داخل نانولوله صفر بوده که این نشان داد این سیستم ها برای فرآیند نمکزدایی بسیار مناسب هستند.

بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت علوم ، ماحصل این پژوهش، پذیرش و چاپ مقاله با عنوان ذیل در ژورنال معتبر Desalination با ضریب تاثیر ۷ ٫ ۱ که جزء ۱۰ درصد مجلات حوزه منابع آب و مهندسی شیمی است، می باشد.

لینک مقاله:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0011916421000461


11119895
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم اعلام کرد که مسئولان دولتی در مراسم گرامیداشت روز دانشجوی امسال در بیش از ۱۳۰ نشست حاضر شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات مغز و اعصاب ایران گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی باید تعدادی از تخت‌های خود را برای حوزه توانبخشی اختصاص دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت با بیان اینکه هم اکنون با پیک بیماری آنفلوآنزا مواجه هستیم، تاکید کرد: دستورالعمل بهداشتی در این زمینه صادر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ظرفیت خوبی در حوزه آرایشی و بهداشتی وجود دارد، گفت: عمده کار‌ها به دانشگاه‌های علوم پزشکی سپرده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تکمیل ظرفیت پنجاه‌ودومین دوره آزمون دستیاری پزشکی بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجویان خارجی که در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل کرده با شرکت در آزمون ملی امکان ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه‌های داخل را خواهند داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش گفت: همه کشورها پس از همه‌گیری کرونا با افت یادگیری مواجه شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دو بسته ویژه روز مادر در بازه زمانی روز چهارشنبه تا پایان روز شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ برای تمامی مشترکان دائمی و اعتباری همراه اول قابل فعالسازی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: فعالان و کسب و کار‌های دیجیتال باید بتوانند در این فضا بدون مانع فعالیت کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف زیاد قهوه ممکن است درد مزمن را در بزرگسالان مسن‌تر تشدید کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است