علمی فناوری 12:09 - 11 دی 1403
رئیس پژوهشگاه ژنتیک گفت: گامی مهم در راستای گسترش دیپلماسی علمی میان ایران و تاجیکستان در زمینه‌های بیوتکنولوژی برداشته شده است.

احیای همکاری علمی ایران و تاجیکستان با تمرکز بر بیوتکنولوژی

جواد محمدی رییس پژوهشگاه ژنتیک به همراه کمال الدین حق بین، رییس مرکز همکاری‌های بین المللی این پژوهشگاه برای احیای همکاری‌های علمی و تحقیقاتی در زمینه بیوتکنولوژی از دانشگاه ملی تاجیکستان، دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا، دانشگاه کشاورزی و آکادمی علوم تاجیکستان و همچنین از آزمایشگاه‌ها و بیمارستان‌های دانشگاه‌های مذکور بازدید و با مقامات وزارت بهداشت تاجیکستان نیز دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

جواد محمدی در این خصوص گفت: این بازدید به دنبال دوره‌ای از تبادلات علمی محدود بین دو کشور از زمان توافقات اولیه در دهه ۱۹۹۰ انجام می‌شود و هدف آن تقویت پیوند‌های علمی در دولت فعلی ایران است.

وی افزود: در این بازدید، هر دو طرف زمینه‌های همکاری مشترک در زمینه بیوتکنولوژی را بررسی کردند و برنامه‌های عملیاتی را برای احیای یادداشت‌های تفاهم قبلی برنامه ریزی کردند.

محمدی ادامه داد: در این راستا، برنامه ریزی جامعی در این موسسه تحقیقاتی در حال انجام است تا بتوانیم در زمینه‌های غربالگری سندرم داون، دیستروفی عضلانی دوشن و فنیل کتونوری و همچنین فناوری تولید دارو و کیت‌های تشخیصی مشارکت داشته باشیم.

رییس پژوهشگاه ژنتیک اظهار داشت: ما قصد داریم در پروژه‌های کشاورزی مولکولی و مطالعات زیست محیطی، مانند غربالگری باکتری‌های گرمادوست در چشمه‌های آب گرم شرکت کنیم و در تلاش هستیم تا برنامه‌های مشترکی در زمینه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی کشاورزی ایجاد کرده و تبادل اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در برنامه‌های مختلف برای تقویت روابط سازنده و مداوم تسهیل کنیم.

جواد محمدی در پایان گفت: این سفر گامی مهم در راستای گسترش دیپلماسی علمی میان ایران و تاجیکستان در زمینه‌های بیوتکنولوژی است.

منبع: پژوهشگاه ژنتیک


12134516
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان نشان دادند که افزودن گرافن به سیال می‌تواند کارایی تولید برق را در نیروگاه‌های خورشیدی متمرکز افزایش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) تمام جنبه‌های سیستم‌های سازمانی را در یک سیستم هوشمند، ترکیب می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تلاش برای دسترسی به مدار ۳۵ هزار کیلومتری زمین آهنگ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت فنی و عملیات مرکز اورژانس استان تهران از دسترسی به آدرس تماس‌گیرندگان سامانه ۱۱۵ با راه اندازی سیستم موقعیت‌یاب اورژانس خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، هوشمندسازی صنعتی مبتنی بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء راهکاری مناسب و به صرفه برای حل مسائل صنعت کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره تاثیرات منفی رایگان نبودن ایاب و ذهاب دانش‌آموزان استثنایی توضیحاتی داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران افزایش شیوع بیماری آنفولانزا جدی نبوده و در فصل سرد سال طبیعی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سال ۲۰۲۵ قرار است شاهد دستاورد‌های مهمی در زمینه اکتشافات فضایی باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت مهاجرت نخبگان را یک سرمایه‌سوزی برای کشور دانست و گفت: این سرمایه‌سوزی به معنی از دست رفتن ژنتیک برتر کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، فناوران این شرکت دانش بنیان موفق شده‌اند تجهیزات ساختمانی را برای اواین بار در کشور هوشمند کنند که مصرف ۲۰ الی ۳۰ درصدی انرژی را به همراه دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است