اجتماعی 09:16 - 11 آبان 1403
سرپرست مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی از اختصاص ۷۳۱۸ میلیارد ریال اعتبار به پروژه‌های مدیریت پسماند ۱۲ شهر استان‌های ساحلی کشور در سال جاری خبر داد.

استان‌های ساحلی روزانه چقدر زباله تولید می‌کنند؟

سجاد کریمی سرپرست مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور، با اشاره به اینکه میزان تولید پسماند عادی در کشور روزانه و به طور متوسط ۵۵ هزار تُن برآورد شده است، افزود: طبق آمار‌ها ۲۸ درصد میزان پسماند روزانه، در استان‌های ساحلی جنوبی و شمالی کشور تولید می‌شود که میزان تولید روزانه پسماند در شهر‌های ساحلی مازندران ۳۳۰۰ تُن، گیلان ۲۲۰۰ تُن، استان‌های گلستان، هرمزگان و بوشهر هر کدام ۱۰۰۰ تُن، سیستان و بلوچستان ۲۰۰۰ تُن و استان خوزستان نیز ۴۷۰۰ تُن گزارش شده است.

وی در ادامه به برخی از مشکلات موجود در حوزه مدیریت پسماند اشاره کرد و تصریح کرد: کمبود داده‌های موثق به منظور سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، کمبود نیروی متخصص در گرایش‌های مدیریت پسماند (در سطح ملی، استانی و محلی)، دفع غیر مهندسی پسماند‌ها و تلنبار آنها و رها سازی شیرابه در محیط زیست در بیشتر شهر‌ها و روستا‌های کشور، غیرفعال بودن برخی از واحد‌های پردازش و کمپوست، کم توجهی به استفاده شهرداری‌ها از تجربیات موفق یکدیگر، عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی در اجرای قوانین و مقررات، کمبود اعتبارات و فقدان منابع درآمدی پایدار و عدم مشارکت واقعی بخش خصوصی از جمله مشکلات اصلی در این حوزه است.

کریمی در ادامه به اهم برنامه‌های مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور برای سال جاری اشاره کرد و با بیان اینکه برنامه‌های این مرکز طبق برنامه هفتم توسعه کشور و با توجه به اسناد بالادستی تدوین می‌شود، گفت: طبق بند (ب) ماده ۴۱ برنامه هفتم ، وزارت کشور با هماهنگی شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور مکلف است تا با مدیریت صحیح پسماند‌های شهری و روستایی از نشت و نفوذ پسماند و شیرابه به منابع آب و خاک جلوگیری کند که در همین راستا نیز برنامه‌هایی از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برای اجرای این بند قانونی تهیه و تدوین شده است.

وی ایجاد پایگاه داده‌های پسماند به منظور برنامه‌ریزی و تصمیم سازی کلان در مدیریت پسماند، ساماندهی محل‌های تلنبار زباله، احداث محل‌های دفن مهندسی زباله، راه‌اندازی خطوط غیرفعال و احداث خطوط جدید پردازش پسماند و تولید کمپوست (پسماند‌های آلی تجزیه‌شده) و مدیریت و تصفیه شیرابه را از مهم‌ترین برنامه‌های مرکز پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور در قالب برنامه هفتم اعلام کرد.

سرپرست مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری و دهیاری کشور همچنین ایجاد هم افزایی و استفاده از تجربیات موفق شهرداری‌های کشور در حوزه مدیریت پسماند و آموزش تفکیک از مبدا و مدیریت جزء ویژه پسماند‌های عادی را از دیگر برنامه‌های این مرکز در حوزه مدیریت پسماند و طبق برنامه هفتم  عنوان کرد و ادامه داد: ایجاد پایگاه داده‌های پسماند به منظور برنامه‌ریزی و تصمیم سازی کلان در مدیریت پسماند نیز از دیگر برنامه‌های این مرکز در سال جاری است.

وی در ادامه به اقدامات مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از زمان تشکیل این مرکز اشاره کرد و با تأکید بر اینکه ۱۲ پروژه مهم مدیریت پسماند برای سال ۱۴۰۳ با اعتبارات دولتی که به صورت نقدی و اسناد خزانه اسلامی تهیه و تدوین شده است، یادآور شد: از جمله پروژه‌های مدیریت پسماند در سال جاری ساماندهی محل تلنبار پسماند، تفکیک و پردازش پسماند و اختصاص ماشین آلات دفن بهداشتی پسماند به جزایر هرمز و بوموسی است که به هر یک از این پروژه‌ها در هر یک از این جزایر ۲۲۵ میلیارد ریال و در مجموع ۴۵۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.

به گفته وی، همچنین قرار است که طی ۴ ماه ماشین آلات دفن بهداشتی پسماند این شهر‌ها خریداری و تحویل این شهر‌ها شود، ضمن اینکه حفاظت از طبیعت و جاذبه‌های توریستی و بهبود وضعیت مدیریت پسماند جزیره‌های هرمز و ابوموسی نیز از اهداف اختصاص بودجه به پروژه‌های مدیریت پسماند این شهرهاست و اهمیت راهبردی جزیره بوموسی هم مورد توجه مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری و دهیاری‌ها در این پروژه بوده است.

به گفته سرپرست مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، برای اجرای این پروژه‌ها در بودجه سال آینده نیز اعتباراتی در نظر گرفته می‌شود و با اجرای این پروژه‌ها در جزایر هرمز و ابوموسی، کل پسماند تولیدی تفکیک و پردازش شده و دفن پسماند‌ها به حداقل رسیده و عملیات دفن و مدیریت شیرابه نیز به طور کاملا مهندسی و بهداشتی صورت می‌گیرد.

وی از دیگر پروژه‌های مهم مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری‌ها را اختصاص بودجه برای تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری اعلام کرد و با تأکید بر اینکه ۲۰۵۰ میلیارد ریال در سال جاری با دستور رئیس جمهور شهید رئیسی برای تکمیل این پروژه اختصاص یافته است، اظهار کرد: قرارداد احداث نیروگاه زباله سوز شهر ساری در سال ۹۱ بین شهرداری ساری و سرمایه گذار بخش خصوصی منعقد شده و حدود ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار تنها برای خرید تجهیزات نیروگاه زباله سوز اختصاص یافت.

کریمی با تأکید بر اینکه ۶۰ درصد از این اعتبارات دولتی توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و ۴۰ درصد نیز توسط سرمایه گذار بخش خصوصی پرداخت می‌شود، افزود: برای احداث ساختمان‌ها و تأسیسات مرتبط با زباله سوز نیز هزینه‌های جداگانه‌ای توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اختصاص داده شده است.

سرپرست مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری و دهیاری کشور با یادآوری اینکه از ۶۰ درصد تعهد مالی دولت برای احداث نیروگاه زباله سوز شهر ساری که ۱۸.۵ میلیون دلار می‌شود، سازمان شهرداری‌ها از سال ۹۲ تاکنون ۱۸.۲ میلیون دلار (معادل ریالی) پرداخت کرده است، تصریح کرد: برای ساخت ابنیه این نیروگاه نیز تاکنون حدود ۲۰۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی با بیان اینکه ساخت ابنیه و تجهیزات این نیروگاه زباله سوز در ساری ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، ابراز امیدواری کرد که این پروژه طبق برنامه زمان بندی شده به بهره برداری برسد.

کریمی در ادامه همچنین به اختصاص ۱۶۴۰ میلیارد ریال به استان‌های ساحلی جنوبی در شهر‌های بندرعباس، زاهدان و دزفول برای احداث خطوط پردازش مکانیکی و بیولوژیکی پسماند و خرید ماشین آلات مورد نیاز در حوزه پسماند اشاره کرد و عدم پردازش پسماند قبل از دفن و عدم کاهش بار آلودگی پسماند و وضعیت نامناسب سایت دفن پسماند را از دلایل اختصاص بودجه دولتی برای اجرای پروژه‌های حوزه پسماند به این شهر‌ها اعلام کرد که در نهایت نیز باید منجر به پردازش ۲۵۰ تُن از پسماند‌های تولیدی در هر یک از شهر‌های بندرعباس، دزفول و زاهدان شود، ضمن اینکه میزان پسماند دفن شده که پردازش نشده نیز باید کاهش یافته و راندمان تولید کمپوست و بازیافت پسماند هم افزایش یابد.

وی اختصاص ۴۶۰ میلیارد ریال به شهر اهواز برای تکمیل محوطه تخمیر و ماشین همزن کمپوست و همچنین ۴۲۹ میلیارد ریال جهت ساماندهی محل تلنبار قدیم پسماند (منطقه بابا موسی)، راه‌اندازی سایت پردازش و کمپوست غیرفعال و خرید ماشین همزن کمپوست برای شهر بجنورد را از دیگر پروژه‌های حوزه مدیریت پسماند سازمان شهرداری‌ها اعلام کرد و ادامه داد: با اختصاص این بودجه‌ها میزان پسماند پردازش شده افزایش یافته و میزان پسماند دفنی پردازش نشده هم کاهش می‌یابد.

سرپرست مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور یادآور شد: برای بهسازی محل دفن پسماند، تکمیل واحد پردازش پسماند، خرید ماشین همزن کمپوست و تجهیزات جانبی و افزایش ظرفیت سوله تخمیر شهر رشت نیز ۱۷۹۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است که باید در نهایت به افزایش میزان پسماند پردازش شده و کاهش میزان پسماند دفنی پردازش نشده و بهبود عملیات اجرایی دفن پسماند و افزایش راندمان تولید کمپوست و بازیابی بخش آلی پسماند منجر شود.

کریمی همچنین به اختصاص ۳۲۶ میلیارد ریال برای بهسازی محل دفن پسماند و تکمیل تصفیه خانه شیرابه شهر تنکابن برای سال جاری اشاره کرد و افزود: عدم پردازش پسماند قبل از دفن و عدم کاهش بار آلودگی بخش آلی پسماند و وضعیت نامناسب مدیریت شیرابه و سایت دفع پسماند این شهر، اختصاص بودجه‌ای برای رفع این مشکلات را ضروری کرده و باید در نهایت به افزایش فضای مناسب برای تخمیر زیر سرندی و بهبود عملیات اجرایی دفن پسماند و تصفیه شیرابه منجر شود.

سرپرست مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور اختصاص ۳۵۵ میلیارد ریال برای تکمیل واحد تصفیه خانه شیرابه، تکمیل واحد پردازش پسماند و خرید ماشین همزن کمپوست برای قائم شهر و اختصاص ۲۴۷ میلیارد ریال به منطقه غربی استان گلستان (آق قلا) برای خرید ماشین همزن کمپوست را از دیگر پروژه‌های این مرکز در سال جاری عنوان کرد که در نهایت باید حداقل ۳۰۰ تن پسماند ورودی به سایت پردازش شده و میزان پسماند دفنی پردازش نشده نیز کاهش یابد. همچنین باید راندمان تولید کمپوست و بازیافت بخش آلی پسماند هر دو پروژه مدیریت پسماند در زون غربی استان گلستان و قائمشهر نیز افزایش یابد.

منبع: ایسنا


12111214
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران گفت: با افتتاح فاز نخست پروژه احیای روددره فرحزاد، گام مهمی در جهت تقویت فرهنگ محیط زیست شهری برداشته شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راهور فراجا گفت: در ۲ سال اخیر فقط ۳۰ درصد نقاط حادثه خیز جاده‌های کشور ایمن سازی شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» یک حقوق‌دان گفت: در لایحه جدید تجارت مسئولیت تجار تعیین‌تکلیف نشده، در برخی مواد تعارض وجود دارد و استدلال‌هایی مخالف روح حاکم بر مقررات تجاری صورت گرفته است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست مرکز مدیریت پسماند شهری و روستایی از اختصاص ۷۳۱۸ میلیارد ریال اعتبار به پروژه‌های مدیریت پسماند ۱۲ شهر استان‌های ساحلی کشور در سال جاری خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران جزییات فعالیت شهردار مدرسه در تهران را تشریح کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شاخص کیفیت هوای پایتخت در صبح جمعه روی عدد ۱۰۱ قرار گرفته و هوا در وضعیت آلوده برای گروه‌های سنی حساس جامعه است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت از انهدام باند ۴ نفره قاچاقچیان مواد مخدر و کشف ۸۹ کیلو تریاک خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست سازمان تأمین اجتماعی از اهتمام این سازمان در اجرای طرح متناسب‌سازی و صدور احکام بازنشستگان در آبان‌ ماه خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران گفت: طرح ابراهیم با طوفان‌الاقصی به باد رفت، لذا دشمن ساکت نمی‌نشیند و مرتکب هر جنایتی می‌شود البته هار است، اما نباید احساس امنیت کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز اطلاع‌رسانی شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) درباره برخی مباحث مطرح شده در رسانه‌ها و فضای مجازی اطلاعیه‌ای صادر کرد. 

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است